Hoe verdien ik een extra zakcentje

Inleiding

Naast het ongunstige en onstuimige economische vaarwater waar we ons op dit moment in Nederland in bevinden, hebben we ook in de Miljoenennota van september 2011 gehoord dat er op veel fronten bezuinigd zal worden. Om nu toch te zorgen dat we zelf een gelijkmatige inkomensstroom houden (of juist iets extra’s willen sparen voor nu of later) zijn er redelijk wat dingen die je zelf kan ondernemen. Zo zijn er dingen die je extra kan doen, of juist kan laten om wat extra geld te genereren. Hieronder wat tips!

Dingen extra doen

Marktplaats of rommelmarkt

Een mogelijke win-winoplossing is het plaatsen van overbodige( luxe) artikelen op het internet. Je kunt hier natuurlijk ook het prikbord op je werk of bij de Albert Heijn voor gebruiken. Loop naar je zolder (kledingkast, spelletjeskast, boekenkast, speelgoedkist van je kinderen of van jezelf van vroeger, schuur etc). Zoek uit wat je niet meer gebruikt, al jaren niet meer gebruikt hebt en dus mogelijk ook nooit meer gaat gebruiken. Maak er een mooie foto van, bepaal wat het op moet leveren, maak een account aan op marktplaats.nl en zet je artikelen direct op het wereldwijde web. Als je niet zo handig bent met internet of er liever in 1x af bent, kun je ook uitzoeken wanneer en waar er ergens in de buurt een rommelmarkt is. Huur hier een stand en probeer in 1 dag van je spullen af te komen en geld te verdienen.

Heitje voor een karweitje

Als volwassene is het niet zo kies om de deuren af te gaan of iemand nog een klusje voor je heeft. Maar regelmatig wordt er op internet, of het eerder genoemde prikbord gevraagd om de afhandeling van een bepaalde klus. Wellicht kun je voor mensen hun hond uitlaten, op kinderen passen, de plantjes doen als ze op vakantie zijn en ga zo maar door. Bij een uitzendbureau hebben ze ook vaak wel kleine baantjes op afroep waarbij je niet meteen aan langlopende banen vastzit. Op internet kun je ook klussen ruilen. Zo hoef je mogelijk geen mensen in te huren voor een klus waar je zelf mee omhoog zit, maar kun je mogelijk iets terugdoen in daden.

Schrijven op Leerwiki

Ook hier is weer sprake van win-win. Je kunt uitzoeken hoe iets werkt en er daarnaast dus ook geld mee verdienen. Als je even doorschrijft kan het inkomen per maand al aardig oplopen. Daar hoef je erna dus ook niets meer aan te doen afgezien van nieuwe artikelen maken zodat je nog meer kan verdienen!

Verdienen met een hobby

Als je iets goed kunt, kun je hier ook geld mee verdienen. Zo kun je sokken breien die je weer aanbiedt op het internet of de braderie. Je kunt dit natuurlijk ook als je ergens zo goed in bent, dat je les kan geven! Denk wel om de belastingdienst en verzekeringszaken (stel dat je iemand leert fietsen die dan een ongeval krijgt). Als je het klein houdt, komt dit vast goed.

Dingen die je kunt laten

Als je even rondsnuffelt op Leerwiki ontdek je vanzelf allerlei wiki’s op het gebied van besparen. Zo kun je besparen op boodschappen, kleding, hobby’s, tijdschriftabonnementen, isolatie (electriciteitbesparing), etc. Mogelijk dat onderstaande links je al een eindje op weg helpen.

Links

http://www.leerwiki.nl/Tips_om_geld_te_besparen;_gratis_goederen http://www.leerwiki.nl/Hoe_verdien_ik_geld_met_internet http://www.leerwiki.nl/Hoe_verdien_ik_geld_met_het_schrijven_van_artikelen http://www.leerwiki.nl/Hoe_bespaar_je_elke_dag_geld