Tips voor studenten om geld te verdienen

Studenten en geld

In dit artikel staan een aantal handige tips voor studenten om geld te verdienen. Het is algemeen bekend dat studenten moeilijk rond kunnen komen. De studiefinanciering zelf is vaak niet toereikend. Veel studenten willen niet besparen op de kosten die ze maken, je moet immers ook van je studentenleven genieten. Je kunt natuurlijk een bijbaan nemen als bijvoorbeeld vakkenvuller, of je kunt een lening afsluiten. Voor de gemotiveerde student zijn er echter ook opties die veel uitdagender en creatiever zijn. Een aantal van deze opties staan in dit artikel opgesomd.

Organiseer feesten

Hou je van feesten, organiseer er dan zelf eens een! In studentensteden zijn er vaak genoeg feesten, een extra feest kan echter nooit geen kwaad. Probeer eens een lokaal café of buurthuis af te huren en een feest te organiseren. Regel je promotie, maak reclame bij je universiteit en laat een paar vrienden de boodschap verspreiden. Wanneer het feest in de smaak valt ben je op de goede weg. Een feest organiseren is natuurlijk ook goed voor je organisatorische vaardigheden en voor je sociale status. Gebruik het geld dat je verdient hebt om nog grotere en betere feesten op te zetten.

Verdien geld via Ebay

Via Ebay valt geld te verdienen, via Ebay bereik je mensen wereldwijd. Grote kans dus dat de dingen die je op Ebay zet wel te verkopen zijn. De kunst is om een markt te vinden waar weinig aanbod voor is, maar veel vraag. Maar hoe vind je zo'n markt?

Je kunt zo'n markt vinden door jezelf als tussenpersoon te positioneren. Ga bijvoorbeeld eens naar je plaatselijke kunsthandelaar, meubelmaker of juwelier. Grote kans dat deze bedrijven geen online verdiensten hebben. Als student kun je voorstellen om de voorraad van het bedrijf op Ebay te zetten, waarbij je zelf een deel van de verdiensten krijgt.

Verdien geld met Online Poker

Als student kun je geld verdienen door online te pokeren. In Nederland zijn er genoeg studenten die op deze manier bijverdienen om hun studentenleven te bekostigen. Nadeel is natuurlijk wel dat het een behoorlijke tijdsinvestering vergt om goed te worden met poker. Gouden tip hier is om een aantal uur na middernacht online te gaan. Het schijnt dat veel Chinezen na het stappen gaan nog een gokje wagen en hierbij dus niet meer helemaal nuchter zijn.

Enquêtes beantwoorden

In Nederland bestaan verschillende sites waar je enquêtes in kunt vullen. In ruil hiervoor krijg je wat geld. De verdiensten hiervan zijn niet bijzonder te noemen. Het is wel een manier om wat inkomsten binnen te krijgen. Het handige hierbij is dat je zelf je tijd kunt indelen.

Geld verdienen met lesgeven

Als student ben je vaak ergens in gespecialiseerd, bijvoorbeeld in je vakgebied een bepaald muziekinstrument of een taal. Deze kennis kun je delen door les te geven. Je kunt denken aan bijles voor basisschool leerlingen, het leren van de Nederlandse taal aan buitenlandse studenten of het onder de knie krijgen van een bepaald computerprogramma. Het lastige aan deze vorm van verdiensten is het vinden van personen die van jouw kennis willen profiteren. Reclame maken is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan informatieborden bij de supermarkt en de universiteit.

Word een proefkonijn

Als student kun je je opgeven als testpersoon om geld te verdienen. Bedrijven zoeken vaak mensen waarop ze nieuwe geneesmiddelen kunnen testen. Dit houdt in dat je als student een geneesmiddel wordt gegeven. Vervolgens houdt het bedrijf bij welke uitwerkingen dit heeft op je lichamelijk en geestelijk functioneren.

Natuurlijk is er sprake van een risico wanneer je een nieuw geneesmiddel uitprobeert. Vaak moet je dan ook een contract ondertekenen waarin staat dat je bewust van de risico's en waarin bepaalde afspraken zijn opgenomen. Het bedrijf probeert echter altijd het risico zoveel mogelijk te beperken. Voor je aan een test begint krijg je vaak een medische keuring.

Verdien als Mysteryshopper

Als mysteryshopper test je winkels op bijvoorbeeld hun klantvriendelijkheid en veiligheid. Hiebij doe je je voor als een gewone klant, maar houdt je vervolgens de genoemde punten in de gaten. Is het personeel klantvriendelijk? Gebruikt het personeel de goede verkooptechnieken? Hierbij kun jij tips geven aan de winkel hoe ze zich kunnen verbeteren.

Schrijf artikelen

Als student kun je makkelijk online artikelen schrijven. Je hebt vaak kennis over een interessant vakgebied. Deze kennis kun je gebruiken om bezoekers naar je website of blog te trekken. Door het plaatsen van advertenties bij je artikelen kun je vervolgens geld verdienen. Iedere keer dat een persoon op een advertentie klikt ontvang jij een bepaald bedrag. Het mooie aan deze methode is dat het een passief inkomen genereert: eenmaal geschreven artikelen blijven geld opleveren. Een hoge Google notering is hierbij van belang. Deze website bijvoorbeeld is ook gericht op het publiceren van interessante artikelen en de toevoeging van relevante advertenties.

Studenten en geld verdienen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren voor studenten om geld te verdienen. Alle genoemde opties zijn flexibel wat tijdsbesteding betreft, ideaal dus voor studenten. Niet alle genoemde opties leveren bakken met geld op, maar vaak geeft het je wel een nuttige ervaring en dat is vaak net zo belangrijk.

Wil je meer weten over hoe je online geld kunt verdienen? Misschien loont het de moeite eens op de website van de  te kijken. Dit is trouwens nog een manier om geld te verdienen. Wanneer je het product in bovenstaande link koopt, krijg ik daar een leuk bedrag van ;). Affiliate Marketing heet dat, zoek maar op! Je kunt hier gelijk lid worden van een van de affiliate programma's. Er is genoeg informatie over te vinden en goed te combineren met het schrijven van teksten.