Online geld verdienen is hard werken

Inleiding

Wie online op zoek gaat naar een manier om wat extra zakgeld te verdienen wordt overstelpt met websites die je beloven snel rijk te worden. Er zijn inderdaad verschillende manieren om thuis via je computer wat bij te verdienen. Er zijn zelfs mensen die er een volwaardig inkomen uit halen of er zelfs steenrijk door worden. Jammer genoeg voor het merendeel van de internetgebruikers is dit eerder een uitzondering. Want van al die beloofde rijkdom komt er zelden of nooit wat in huis. Dit artikel leert je waarom.

Manieren om geld te verdienen

Om snel geld te verdienen op internet zijn er inderdaad enkele mogelijkheden. Maar steeds komt het op hetzelfde principe neer. Ofwel maak je reclame voor een product en genereer je reclameinkomsten, ofwel verkoop je zelf een product. De voorwaarde om veel geld te verdienen is dan natuurlijk dat je een massa bezoekers op je website krijgt. Anders kun je natuurlijk nooit geld verdienen. Een populaire website zoals facebook met miljoenen gebruikers verdient een fortuin aan advertenties. Dit is natuurlijk één van de grootste spelers op de markt. Dichter bij huis zijn er ook tal van websites te vinden die met enkele duizenden bezoekers per dag een aardig centje opbrengen.

Ook affiliate marketing kan geld opbrengen. Als internet marketeer maak je reclame voor ene product of probeer je het te verkopen. Op elke verkoop verdien je dan een percentje. Je moet natuurlijk veel verkopen om aan een mooi bedrag te komen.

Verder kan je nog geld verdienen aan allerhande spaarprogramma's, enquetes invullen, thuiswerk, artikelen schrijven, enz. Deze manieren zijn echter steeds gekoppeld aan reclame inkomsten.

Valkuilen

Als je een populaire website hebt met veel bezoekers is het makkelijk om reclame inkomsten te krijgen. Maar om die website te maken heb je de nodige informatica kennis nodig. Je site moet ook elke dag aangepast worden en een onderwerp bevatten dat bezoekers aantrekt. Voor een leek die online wat wil bijverdienen wordt dit al moeilijk. Dit lijkt me dus eerder iets voor professionele webdesigers. Wat je wel kan doen is via google adsense reclame maken op je persoonlijke website of blog. Tenzij je ineens duizenden bezoekers krijgt zal je hier ook niet rijk van worden maar kan je wel een beetje zakgeld verdienen.

Ook tal van marketingsites beloven snelle rijkdom door producten van iemand anders te verkopen. De markt is echter zo verzadigd dat het moeilijk is om voet aan de grond te krijgen. Wie heeft immers al niet tientallen vervelende reclame mails naar zijn prullenbak verwezen? En internet marketing draait vaak om aanhoudende, irriterende reclame.

Tal van mails en websites beloven je met thuiswerk een dubbel loon zonder ooit nog voor een baas te moeten werken. Als je uiteindelijk te horen krijgt wat je daarvoor moet doen zal je zien dat je producten moet verkopen, en vooral nieuwe klanten en verkopers moet aantrekken. Ook al ontkennen de meesten dit, het is gewoon een simpel pyramidesysteem.

Dan zijn er ook nog honderden spaarprogramma's die je rijkdom beloven. Als je zelf urenlang reclame wil lezen voor een paar eurocent moet je hier zeker aan deelnemen.

Content of inhoud is zeer belangrijk om gevonden te worden op internet. Daarom zijn ook websites zoals Leerwiki populair, waar je reclame kan plaatsen bij een zelf geschreven artikel. Ook hier kan je wat zakgeld verdienen, maar zal je er veel tijd en schrijfwerk in moeten stoppen. Ook het schrijven van een e-book kan geld opleveren, op voorwaarde dat je er veel verkoopt.

Ten slotte is er ook nog een mogelijkheid om met erotiek een bijverdienste te krijgen. Maar of het leuk is om elke dag dezelfde erotische links online te plaatsen of in je ondergoed voor een webcam te zitten, daar heb ik mijn twijfels over. Bovendien is de concurrentie op dat vlak zeer groot en moet je bepaalde normen aan de kant kunnen schuiven.

Conclusie

Geld verdienen op internet is niet gemakkelijk. Om te beginnen heb je al kosten. Je moet een pc aankopen, je verbruikt elektriciteit en je hebt een internetverbinding nodig. Met enkele uurtjes werken per week kom je dus al niet uit je kosten. Om een online inkomen te vergaren moet je hard werken en de juiste strategie en kennis hebben. Snel rijk worden lukt in 99,9 procent van de gevallen niet. Uit de bovenstaande manieren verkies ik persoonlijk het schrijven van artikelen op Leerwiki. Niet om de verdiensten, want rijk zal je er niet direct van worden, maar om het plezier. Het is fijn dat mensen je gedachten en ervaringen willen lezen en de community zorgt voor een leuke interactie. En is dat plezier niet de eerste reden waarom je een pc kocht?

links

Lees ook:

een website die werkt

facebook miljonair

rentenieren

euromillions