Leerwiki versus Infonu

Leerwiki versus Infonu

Schuilt er een schrijver in u? Als dat zo is dan zijn er online leuke mogelijkheden om een extra zakcentje te verdienen. Dat kan op de site van Infonu met een vast advertentiepercentage van 50%. Als u echt fanatiek aan het schrijven gaat is Leerwiki wellicht een betere keuze met een advertentiepercentage van 20% dat kan oplopen tot 100%.

Inleiding

Voor creatieve mensen zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om online een zakcentje bij te verdienen. Eén van die mogelijkheden is op Infonu. Natuurlijk is Infonu niet de enige website waar u artikelen kunt schrijven met de mogelijkheid om geld bij te verdienen. Er zijn nog vele andere (internationale) sites, maar voor dit artikel richt ik me op www.leerwiki.nl en www.infonu.nl. Met name het meest in het oog springende verschil tussen beide sites is onderwerp van dit artikel en dat gaat om de beloningsstructuur.

Infonu

Bij infonu kunt u artikelen schrijven met de bedoeling daar geld mee te verdienen. U moet zich dan als zogenaamde infoteur aanmelden bij infonu. Om geld te verdienen met uw artikelen moet u zich ook aanmelden bij google adsense, het advertentieprogramma van google. U kunt zich het beste pas aanmelden bij google adsense als u tenminste vijf artikelen geschreven heeft zodat het goedkeuringsproces van google adsense een beetje vlot verloopt. Vervolgens kunt u uw eerste artikel schrijven en publiceren op infonu. Na goedkeuring van infonu wordt uw artikel geplaatst en worden er google advertenties getoond bij uw geplaatste artikel. Op infonu is 50% van de advertenties op account van infonu en 50% van de advertenties die getoond worden zijn op uw account. Dit betekent in de praktijk dat 50% van de gerealiseerde advertentieopbrengsten voor u zijn en 50% van de advertentieopbrengsten voor infonu.

Leerwiki

Bij Leerwiki kunt u artikelen schrijven met de bedoeling daar geld mee te verdienen. U moet zich dan als gebruiker aanmelden bij Leerwiki. Om geld te verdienen met uw artikelen moet u zich ook aanmelden bij Google Adsense, het advertentieprogramma van Google. U kunt zich het beste pas aanmelden bij Google Adsense als u tenminste vijf artikelen geschreven heeft zodat het goedkeuringsproces van Google Adsense een beetje vlot verloopt. Vervolgens kunt u uw eerste artikel schrijven en publiceren op Leerwiki. Na goedkeuring van een moderator van Leerwiki wordt uw artikel gepubliceerd en worden er Google advertenties getoond bij uw geplaatste artikel. En hier wijkt de beloningsstructuur van Leerwiki af van die van Infonu. Als u net begint op Leerwiki met artikelen publiceren is uw aandeel in de getoonde advertenties slechts 20%. Naar mate u meer artikelen schrijft kan dit percentage snel oplopen tot 30% of 40%. Als u echt fanatiek artikelen gaat schrijven is het mogelijk om bij Leerwiki zelfs een aandeel in de getoonde advertenties te krijgen tot 100%.

Beste keuze

Wat is de beste keuze voor u? Wat mij betreft is de beste keuze aanmelden bij beide sites. In het begin heeft u dan op Infonu het voordeel dat u meteen voor 50% deelt in de advertentieopbrengsten. Op Leerwiki kunt u dan langzaam uw percentage opbouwen richting de 50% of meer. Als u echt serieus geld bij wilt verdienen is het toch belangrijk dat u veel artikelen schrijft en niet meteen volgende maand resultaat verwacht. Neem de tijd om langzaam te groeien en neem ook de opbouwende kritiek van de mensen die uw artikelen keuren te harte. Uiteindelijk wilt u veel artikelen schrijven met een hoge kwaliteit want die zijn interessant om te lezen en die trekken veel bezoekers. En veel bezoekers zijn belangrijk om een kans te maken op een goed inkomen.

Een laatste tip

Als u zich inderdaad aanmeldt bij beide sites moet u er wel voor zorgen dat u op beide sites unieke artikelen schrijft en geen artikelen gaat kopiëren. Als u dat wel doet gaat dat ten koste van de Google waardering van één of beide artikelen zodat u minder goed te vinden bent via google zoeken. En schrijven om een zakcent te verdienen kan maar op één manier, u heeft voldoende bezoekers nodig!

Geïnteresseerd

Als u geïnteresseerd bent in één van beide, of zelfs beide sites. Hier zijn de linken naar de sites voor aanmelding:

leerwiki

infonu