Hoe verdien je geld met youtube

Inleiding

Er zijn tegenwoordig veel manieren om geld te verdienen op internet. Sommige mensen verdienen geld met schrijven van artikelen, op sites als leerwiki en anderen gaan bloggen.

Daarnaast zijn er mensen die affiliate worden, een eigen product gaan verkopen of andermans ebooks proberen te promoten.

Geld verdienen met youtube is nog niet echt bekend, maar het kan wel.

Hoe? Dat ga je in dit artikel lezen.

Wat is youtube?

Afb.1. Het logo van youtube!

Youtube (afb.1) is een website die héél véél korte filmpjes of delen van films weergeeft, die geupload zijn door gebruikers.

Youtube bevat zelfgemaakte video’s, maar ook opnames van films en TV-programma’s. De inhoud van de filmpjes op youtube is bijzonder divers, van zelfgemaakte filmpjes/ bloopers, muziekclips, een toespraak van Mark Rutte tot fragmenten van internationale TV-programma’s.

Ook handig zijn de tutorials op youtube. Zo kun je zoeken naar recepten die gemaakt worden of zien hoe bepaalde apparaten werken. Maakt een stofzuiger veel of weinig geluid en hoe goed werkt een bepaalde blender of mixer.

Daarnaast zijn er nog universiteiten die bepaalde colleges en lessen online zetten.

Je kunt de filmpjes op youtube meteen online bekijken, je hoeft ze dus niet eerst te downloaden. Dit komt omdat de filmpjes gestreamed worden.

Lancering youtube

Youtube werd gelanceerd in 2005, door ex-medewerkers van Paypal en staat sinds begin 2007 in de top 10 van de meest populaire internet websites.

Gedurende het jaar na de oprichting groeide youtube snel. Binnen 12 maanden had youtube meer dan 20 miljoen bezoekers. Deze bezoekers waren voornamelijk jong-volwassenen en tieners.

In 2006 werd youtube door Google gekocht voor meer dan anderhalf miljard dollar.

Maandelijks worden er twintig miljoen filmpjes op youtube geupload. Ook grote bedrijven doen hieraan mee.

Hoe zet je zelf een filmpje op youtube?

Als je een filmpje op youtube wil plaatsen, moet je je eerst registreren. Dit is gratis. Voor het alleen online bekijken van filmpjes op youtube hoef je je niet te registreren.

Degene die het filmpje op youtube zet, moet een aantal zoek- of kernwoorden meegeven. Als iemand op die woorden zoekt, komt dat filmpje te voorschijn.

Je moet dus goed nadenken welke zoekwoorden je gaat gebruiken. Als je Engelse zoekwoorden gebruikt, heb je waarschijnlijk meer bezoekers dan wanneer je Nederlandse zoekwoorden gebruikt. Wereldwijd wordt veel meer in het Engels gezocht.

Kanalen op youtube

Een kanaal is het profiel van een individuele gebruiker van youtube.

Op de kanaalpagina zie je alle filmpjes die door deze persoon online zijn geplaatst. Artiesten hebben vaak hun eigen kanaal, zoals Justin Bieber, Lady Gaga en Rihanna. Grote bedrijven of instellingen hebben ook vaak een eigen kanaal op youtube waarop ze hun filmpjes publiceren.

Hoe kun je geld verdienen met youtube?

Dat bedrijven of instellingen filmpjes online zetten is natuurlijk niet voor niets. Ze verdienen er geld mee!

Ook particulieren en individuen kunnen geld verdienen aan youtube. Maar hoe dan precies?

Je kunt zelf een filmpje online zetten, en dan veel bezoekers proberen te krijgen. Er zijn meerdere manieren om bezoekers te krijgen, zoals goede ontwerpen en de juiste zoekwoorden gebruiken.

Als je namelijk genoeg bezoekers hebt, kun je een partner account aanvragen met google adsense. Google keurt de filmpjes goed en plaatst dan banners of reclame naast je filmpjes. Wanneer iemand op zo´n banner klikt, verdien jij geld.

Je kunt een filmpje maken en daarbij jouw affiliate link plaatsen. Koopt er iemand via deze link een product, dan verdien jij er geld aan.

Je kunt ook iemand die veel bezoekers heeft bij een bepaald filmpje vragen of hij of zij een link naar jouw site wil plaatsen bij het filmpje. Tegen een kleine betaling, dit is vaak goedkoper dan google adwords.

Tot slot

Start nu met geld verdienen via youtube!

Wil je meer lezen over geld verdienen met youtube kijk dan verder.