Waarom ben jij nog geen miljonair

Wil jij een miljonair worden?

Wie wil nou geen miljonair worden? Wie droomt er nou niet van een onbezorgd leven? Een leven waar je alles kunt kopen zonder naar het prijskaartje te kijken. Je kunt op vakantie gaan waar en wanneer je maar wilt. Een leven zonder grenzen. Dit ideale leven willen we natuurlijk allemaal. En als een miljoen ons zo een leven kan geven, dan is het logisch dat we allemaal miljonairs willen worden.

 

Waarom zijn we het dan (nog) niet?

Waarom zijn we nog geen miljonairs? Wat houdt ons tegen? Deze vraag is een miljoen waard en het antwoordt trouwens ook. Ik hoop dat je jouw antwoordt vindt, voordat ik het einde van dit artikel heb bereikt.

Een feit blijft dat als je niet rijk geboren bent of grote rijkdom hebt geërfd, er niks anders op zit dan je eigen imperium op te bouwen. En gelukkig voor jou en mij zijn er miljoenen manieren om de miljoenen binnen te halen. Enkele manieren zullen we hier beschrijven. Tijdens het proces zul je aantal punten in acht moeten houden.

1) Beschrijf eerst voor jezelf wat je écht wilt en wees er eerlijk over. Je zult waarschijnlijk in jezelf zeggen; ‘ik ben eerlijk als ik zeg dat ik écht rijk wil worden.’ 

Dit punt wil ik even verduidelijken. De meeste mensen die over "rijk worden" praten, willen het eerder zijn dan worden. Dit is hetzelfde als mensen die over hun vakantie praten. Die willen liever al op vakantie zijn dan op vakantie gaan. Meestal willen we niet iets worden, maar willen we het al zijn. Kortom; alleen als we rijk willen worden, kunnen we rijk kunnen worden. 

2) Weet dat er altijd een opoffering is. Een opoffering wat uitgedrukt kan worden in tijd, geld en moeite. De vraag is nu wat heb jij ervoor over om rijk te worden. Ben je bereid om je vrije dagen, je geld en je arbeid in te leveren om jouw miljoen binnen te halen?

3) Alleen een gek verwacht een andere uitkomst bij dezelfde handeling. Het heeft geen zin om lang te blijven hangen bij één manier. Verander de manier van werken als je ziet dat iets niet gaat. Veranderingen brengen nieuwe mogelijkheden aan het licht. Neem snelle beslissingen als het over geld gaat. Vergeet niet dan tijd geld is. 

Denk aan het grote publiek.

Laten we een opsomming maken van de mensen die rijk zijn geworden. Meestal zijn dit bekende mensen. Denk aan voetballers, muzikanten, filmsterren, schrijvers, tennissers, artiesten en ga zo maar door. Wat doen deze mensen wat wij niet doen? Wat is hun geheim? Het geheim ligt in hun denkwijze. Rijke mensen denken anders dan wij. Zij denken aan het grote publiek en hoe ze die kunnen bereiken. Zij bedenken iets waarmee ze het grote publiek kunnen bereiken. Goede voorbeelden hier zijn films. Films worden over de hele wereld verkocht. Ze krijgen eigenlijk betaald van iedereen die de films kopen. Voor filmmakers is dus iedereen een geldbron.

Als je rijk wilt worden is het dus zaak om meerdere geldbronnen te zoeken. Bronnen die de behoeftes van een groot publiek vervullen. Hoe meer geldbronnen jij kunt vinden, hoe sneller jij rijk zult worden. Een van de nieuwe geldbronnen van deze tijd is het internet. Ook hiermee bereik je het grote publiek.

Denk dus aan het grote publiek en bedenk wat je voor hen kan betekenen. En zij zullen aan jou denken. Als jij hen weet te bereiken, dan zullen ze jou ook bereiken.  

Wil je één miljoen denk dan aan twee.

Een miljoen klinkt als veel geld voor een hoop mensen, maar voor een miljardair klinkt het als boterhamen met kaas. Als jij vindt dat geld de oorzaak is van oorlogen, verdoeming en verderf in de wereld, dan is de kans klein dat je veel geld zult genereren. Vind jij dat geld de oplosser is van een hoop problemen? Problemen die plotseling kunnen opduiken, zoals ziekte, verlies en ongevallen. Hoe jij over geld denkt is bepalend voor hoeveel jij uiteindelijk zult hebben.

Geld is maar een hulpmiddel. En zeg nou eerlijk. Uiteindelijk is het niet het geld waar je opuit bent, maar wat je er mee kunt bereiken, toch? Ik neem aan dat je geen miljonair wilt worden alleen voor het geld. In dat geval gaan we met deze gedachte verder. 

 

De meeste mensen denken dat een miljoen onbereikbaar is en dromen er alleen van. Om te bewijzen dat niets onbereikbaar is wil ik een waar gebeurd verhaal met jullie delen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger voor mijn eerste 1000 gulden spaarde. Ik had net een rekening geopend en was beren-enthousiast. Ik had toen geen idee wat ik ermee wilde doen. Ik wilde het gewoon. Toen ik halverwege op 500 gulden zat was ik heel trots op mezelf. Ik kreeg de motivatie kreeg om door te gaan. Dit terwijl ik 500 gulden al ontzettend veel geld vond. Uiteindelijk na veel zwoegen is het mij gelukt. Ik weet dat een miljoen niet hetzelfde is als 1000 gulden, maar de gedachte is hetzelfde. Ik dacht aan 1000 en kreeg 500. Ik kon voor me zelf bepalen om door te gaan of te stoppen. Ik koos voor doorgaan.

Wil je dus een miljoen? Ga dan voor twee miljoen. Leg je lat expres hoger dan dat je aankan. Hierdoor bereik je grotere successen.

      

De miljoen die jij wilt bestaat al.

Het grote voordeel van geld is dat het al bestaat. Het miljoen dat jij wilt bestaat al. Met die zelfde gedachte hebben de goudzoekers van vroeger de gronden gegraven. Ze hebben over goud gepraat en hebben over goud gedacht en wisten bijna honderd procent dat ze het zouden vinden. In hun gedachte was het goud al in hun bezit. Het graven zagen ze dan ook niet als grote moeite. Net zoals dat goud al bestaat, is jou miljoen al gedrukt. Het ligt alleen niet in de grond, maar het ligt overal.

Nog eventjes dit..

Dit zijn enkel een aantal tips welke gevolgd kunnen worden. Het is noodzakelijk voor iedereen die deze uitdaging aan wil gaan dit ook met eerlijkheid doet. Er zijn vele wegen die leiden naar Rome. En Rome is niet in één dag gebouwd. Vergeet dus niet dat ‘rijk worden’ tijd kost. Maar dit wist je waarschijnlijk al.

Miljonair worden kun je het beste leren van miljonairs. Hierbij een aantal boeken en websites om je op weg te helpen.

  • Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki
  • Denk groot en wordt rijk van Napoleon Hill
  • 4 urige werkweek van Timothy Ferriss