Adsense De Voordelen En Nadelen

Adsense 

Je hebt al een tijdje een website online, je website wordt goed gevonden op het wereldwijde web en je hebt elke dag een hoop bezoekers op je website. Misschien speel je met de gedachte om advertenties op je site weer te geven en op die manier wat extra inkomen te verkrijgen, dan komt hier Google Adsense om de hoek kijken. Maar eerst gaan we even dieper in over de voor- en nadelen van Adsense.

Adsense als hulpmiddel

Adsense kan een geweldig hulpmiddel zijn voor een webmaster. Met de Adsense inkomsten kan je je site onderhouden en er zelfs nog een extra bovenop hebben. Een zorg minder dus voor de webmaster, deze kan zich concentreren op content voor zijn website. In feite ligt de nadruk nu op het creëren van kwalitatief hoogstaande inhoud ( vaak geassocieerd met de top betalende zoekwoorden ) die je veel bezoekers zal brengen. Adsense kan volledig afgestemd worden op je website, het is gemakkelijk te integreren, kleuren, grootte en positie het kan allemaal. Dit wil meteen ook zeggen dat je kan experimenteren wat het best of meest opbrengt op je website.

Adsense als terugkerende opbrengst

Adsense is een goed systeem om een terugkerende opbrengst te hebben via je website. Het enige wat je werkelijk moet doen is zorgen voor kwaliteitsvolle content. Het regelmatig updaten en als je het goed doet kan je er uiteindelijk van leven van de opbrengst. Er zijn mensen die hier heel goed hun boterham mee verdienen en niks anders doen dan Adsense websites besturen. Het wordt uiteindelijk een soort van business op zichzelf. Het is een enorm goed doordacht programma, je kan zelfs met je zelfde account een advertentie plaatsen op al je pagina’s. Dit is in het voordeel van de webmaster, hij hoeft maar 1 account te hebben.

 Aan alles is een voor- en nadeel

Maar zoals alles met een voordeel zo heeft Adsense ook een nadeel. We bekijken er een paar. Het ergste wat kan gebeuren met je account is dat Google je account sluit. Meestal gebeurt dit sluiten na fraude klikken, men bedoelt ermee dat iemand klikt en klikt en klikt op de advertenties van Adsense. Dus er is een heel vervelende kant aan de zaak, want het hoeft niet jij te zijn die deze kliks genereert, het kan zomaar de concurentie zijn die deze klikken genereert op je pagina’s. Of het kan ook de adverteerder zelf zijn om zijn marketing onkosten op te drijven. De verdienste die je hebt met Adsense kan zomaar ineens weg zijn want alles wat je doet met je site kan een grote fout uitlokken en je heel veel geld kosten. Deze enorme druk kan een heel negatieve invloed op je hebben. Eerst en vooral zal je moeten zorgen dat je site steeds in de spotlights komt te staan bij zoekmachines wanneer bezoekers zoeken naar wat er op je site staat. Faal je daarin, dan zal je ook geen bezoekers hebben en dat betekent natuurlijk ook geen Adsense inkomsten. Eigenlijk is dit feit niet nieuw want dit is met elke vorm van online geld verdienen wel zo, je bezoekers zijn het belangrijkste. En tenslotte, nog een ander groot probleem is dat je constant je site moet voorzien met betere en betere inhoud. Nu natuurlijk zijn er sites die dit  zeer goed gericht doen, maar met enkele soorten inhoud is dit nogal moeilijk te bereiken. Dit is vaak waarom de diensten van een copywriter worden ingelast om steeds meer inhoud genereren.

Tot slot: Zelf voor inhoud zorgen

Voor het schrijven van originele inhoud, het beste wat een website eigenaar kan doen is onderzoek! Dus een onderwerp grondig onderzoeken en dan pas een artikel schrijven met veel informatie en dit in je eigen woorden. Ook je eigen mening is belangrijk in je artikel. Zo zijn er de voordelen maar ook de nadelen bij het verdienmodel van het AdSense -netwerk voor het genereren van winst door middel van reclame.

Wil je een cursusmarketing volgen? Lees dan verder!!

Is het jouw droom om overal ter wereld geld te verdienen? Leef jij al het leven wat je wilt leven? Ben je gelukkig met je 9 tot 5 bureaubaan? Of ben je werkloos en wil je gewoon wat bijverdienen? Dan is waarschijnlijk deze cursus iets voor u. " "

Je kan een cursus met begeleiding volgen "  " Dit is een cursus met een maandelijks te betalen lidgeld. Voor je lidgeld krijg je vraag & antwoordt, maar vooral ook de nodige hulp als je ergens blok zit.

Je kan deze cursus " " ook volgen zonder begeleiding, dus zonder een maandelijks lidgeld. Deze cursus kost amper 27€.