Overzicht van de verschillende affiliate marketing netwerken

Inleiding

Affiliate marketing houdt in dat je andermans bedrijf of producten promoot. Wanneer een klant via jou iets koopt of afsluit, dan ontvang je een bepaald percentage. Ook kan het zijn dat een bedrijf met vaste bedragen werkt. Er zijn verschillende affiliate marketing netwerken. Dit zijn in principe tussenpersonen tussen jou en een bedrijf. Een bedrijf stelt reclame materiaal beschikbaar aan het affiliate marketing netwerk en jij kunt dit materiaal via de site gebruiken. Ook betalingen gaan via het affiliate marketing netwerk. Welke affiliate marketing netwerken zijn er?

Affiliate marketing netwerken

Er zijn verschillende affiliate marketing bedrijven waar je je kunt inschrijven. In principe is het inschrijven zo gebeurt. Er zal worden gevraagd om je persoonlijke gegevens en de website die je zal gebruiken om reclame te maken. Alle affiliate marketing netwerken werken in principe op dezelfde manier, maar toch zijn er een aantal verschillen:

  • Het aanbod van deelnemende bedrijven
  • Keuringen
  • Hulp
  • Betalingen

Hieronder worden de verschillende affiliate marketing netwerken beschreven met hun voordelen en nadelen.

Kort overzicht van de affiliate marketing netwerken

Affiliate marketing netwerk Aantal adverteerders Support Keuring bij inschrijven Opmerkingen
Daisycon 850 Goed Nee Mix van bekende en onbekende bedrijven
Tradetracker 11.000 Matig Nee Merendeel onbekende webshops
M4N 300 Middelmatig Nee Voornamelijk bekende bedrijven
Zanox 750 Matig Nee Bekende bedrijven en merken
Tradedoubler 500 Goed Nee Mix van bekende en onbekende bedrijven
Affiliate4you Zeer goed Ja Bedrijven zijn gericht op jonge gezinnen


Welke affiliate marketing netwerken zijn er?

Tradetracker

Tradetracker heeft verreweg de meeste bedrijven in hun bestand. Dit zijn er namelijk meer dan 11.000. Aan de ene kant is dit een voordeel omdat de kans groot is dat er passend advertentie materiaal voor jouw site is. Aan de andere kant is het een nadeel omdat het lastig zoeken en selecteren is. Bij Tradetracker vind je enkele grote merken, maar het merendeel bestaat uit onbekende webshops. Qua keuringen doet Tradetracker niet moeilijk. Je websites en het aanmelden voor reclame materiaal worden snel goedgekeurd. Echter hulp en begeleiding zijn in veel gevallen onder de maat. Je wordt uitbetaald vanaf 25 euro.

Site van Tradetracker

M4N

M4N is overgenomen door Zanox, maar voorlopig merk je daar nog niet veel van. De opzet van M4N blijft hetzelfde. M4N ziet er vergeleken bij andere affiliate marketing netwerken professioneel uit. Je kunt gemakkelijk adverteerders zoeken op naam of categorie. Het aanbod aan bedrijven die meedoen is niet groot. M4N werkt voornamelijk met grote en bekende bedrijven. Exclusieve bedrijven zijn bijvoorbeeld Mediamarkt en V&D. Het grote voordeel hiervan is dat je gemakkelijk contact kunt zoeken met contactpersonen. Ook word je op de hoogte gehouden van wijzigingen in de advertenties. Nog een voordeel: transacties worden over het algemeen zeer snel gekeurd! Je wordt uitbetaald vanaf vijf euro.

Site van M4N

Zanox

Zanox richt zich vooral op bekende bedrijven. Verschillende bedrijven zijn exclusief bij Zanox, zoals Zalando. Zanox is strenger dan de andere affiliate marketing netwerkbedrijven. Het aanmelden is een heel proces! Een adverteerder zal eerst je website beoordelen voordat hij toestemming geeft. Je site zal goed in elkaar moeten zitten, anders is er een grote kans dat je wordt afgekeurd! Qua hulp en support is de site matig. Je wordt uitbetaald vanaf 25 euro.

Site van Zanox


Tradedoubler

Tradedoubler zit eigenlijk tussen alle andere affiliate marketing netwerkbedrijven in. Het aanbod aan adverteerders is goed, maar toch ontbreken er een aantal belangrijke namen. Je wordt niet gekeurd bij het inschrijven. Maar bij het aanmelden van een site bij een adverteerder word je wel gekeurd. Het kan dus gebeuren dat je site wordt afgekeurd. Je wordt uitbetaald vanaf 50 euro.

Site van Tradedoubler

Affiliate4you

Affiliate4you richt zich hoofdzakelijk op jonge gezinnen. Heb je een website over baby's en (jonge) kinderen, dan zit je bij Affiliate4you goed. Enkele bekende adverteerders zijn bijvoorbeeld Pampers, Babypark en Zwitsal. Je inschrijving wordt eerst beoordeeld voordat je toegang tot de site krijgt. Het merendeel van de sites wordt goedgekeurd. Hoofdregel is dat je site over zwangerschap of kinderen moet gaan. Hulp en support scoren een dikke voldoende!

Daisycon

Daisycon is één van de grotere affiliate marketing bedrijven. Momenteel hebben ze ruim 850 bedrijven en programma's die je kunt promoten. Dit zijn zowel bekende als onbekende bedrijven. Daisycon is prettig in gebruik, maar je moet wel even door hebben hoe alles werkt. Dit geldt vooral voor de statistieken en het aanmelden van nieuwe sites. Iedere site wordt apart beoordeeld. Daarna kun je je aanmelden bij de verschillende bedrijven. Door de meeste bedrijven word je gelijk goedgekeurd. Bij enkele moet je een paar dagen wachten. Wanneer je hulp nodig hebt kun je een mailtje sturen naar één van de medewerkens, maar je kunt ook contact opnemen met een bedrijf door middel van een ticket. Groot pluspunt is dat je over het algemeen snel antwoord krijgt. Ook de betalingen zijn overzichtelijk. Je wordt uitbetaald vanaf 25 euro.

Tips

  • Schrijf je bij meerdere affiliate marketing netwerken in. Heb je een adverteerder op het oog en kun je deze bij het ene netwerk niet vinden, dan heb je bij een ander netwerk misschien meer geluk. Door je in te schrijven op meerdere affiliate marketing netwerken is de kans het grootst dat je de meeste bekende bedrijven hebt.
  • Kun je een bedrijf niet vinden bij de verschillende affiliate marketing netwerken? Dan is het mogelijk dat het bedrijf zijn eigen affiliate marketing regelt. Een voorbeeld hiervan is Bol.com.

Conclusie

Veel mensen rekenen zich rijk met affiliate marketing. Dit is niet helemaal juist. Tegenwoordig kijkt en vergelijkt de consument eerst voordat hij overgaat tot een aankoop. Toch valt er leuk geld met affiliate marketing te verdienen, dit is zeker het geval als je een mooie en overzichtelijke website hebt. Probeer verschillende affiliate marketing netwerken uit om te kijken welke je het best bevalt. Maar kijk ook regelmatig bij andere netwerken als je op zoek bent naar een specifieke adverteerder!