Hoge CPC zoekwoorden vinden met Google Adwords

Grote CPC zoekwoorden vinden

google zoektermenDe meesten onder ons gebruiken Google als zoekmachine. Je bent op zoek naar iets en tikt een zoekwoord of enkele zoekwoorden in. Zo vind je blogs, websites, webshops of artikelen over dat wat je wil weten. Alles draait om zoeken en gevonden worden. De cruciale vraag is daarbij: hoe zoeken we? Welke zoekwoorden tikken we in? Welke zoekwoorden zijn populair? Hoe kom je daarachter? Het antwoord: de Google Keyword Tool.

Doel van de Google Keyword tool

Het bovenstaande is met name van groot belang als je informatie op internet plaatst. Je wilt immers dat jouw site, blog of artikel gevonden wordt. Hoe meer bezoekers, hoe liever. In elk geval als je een webshop hebt en veel spullen wil gaan verkopen. Je moet dus zo snel mogelijk proberen te weten te komen hoe je beoogde publiek zoekt. Specifiek: welke zoekwoorden, ook wel zoektermen genoemd, typen ze in in de zoekbalk van Google?

De Keywoord tool helpt je bij deze zoektocht. Hoe begin je eraan?

1. Ga naar de website van Google AdWords: Hulpprogramma voor zoekwoorden. Als alles goed gaat, zie je dan dit scherm:

Google adsense

2. Tik bij 'Woord of woordgroep' een zoekwoord in. Bijvoorbeeld: je wil een artikel gaan maken over 'dieet'. Het is mogelijk om nog een zoekwoord toe te voegen met een enter. Als tweede zoekterm tik je bijvoorbeeld 'soepdieet' in. Het invoerveld 'Website' hoef je niet in te vullen.

3. Plaats een vinkje bij 'Alleen ideeën weergeven...'. Dit om de lijst die je straks krijgt overzichtelijk te houden. 

4. De geavanceerde opties stel je in naar persoonlijke wens: ander land? Andere taal? Welke apparaten?

5. Kijk nu naar de linkerzijde van dit scherm. Bij het 3de pijltje naar beneden staan de keuzemogelijkheden 'Breed', 'Exact' of 'Woordgroep'. Tip: klik op het 'minnetje' bij 'Opgeslagen ideeën' zodat het menu daaronder inklapt. Dan zie je 'Woordgroep' beter staan. Het advies is om het vinkje bij 'Breed' dat er standaard staat, weg te halen en 'Exact' aan te vinken.

6. Tik de Captcha code over en klik op de knop: Zoeken.

Wat krijg je te zien?

 

De kolom waar je het meest van kan leren, is die van de 'maandelijkse zoekopdrachten'. Die zijn of 'wereldwijd' of 'lokaal'. Ons inziens zijn de 'lokale' voor ons het meest interessant. Je wilt immers weten hoe dikwijls je zoekterm in Nederland of België (afhankelijk van het gekozen land dat je bovenaan gekozen hebt) wordt ingetikt per maand.

De 'Geschatte CPC' vertelt je iets over hoeveel adverteerders bereid zijn te betalen voor een klik. Veel gebruikte zoektermen hebben uiteraard een hoog CPC. 

Om de zoekresultaten later nog eens te bekijken, kun je ze opslaan in een Excel file (zie bij Alles opslaan'. Dit is bijvoorbeeld interessant bij 'tijdsgebonden' zoekwoorden. Op Sint en Kerstmis zal meer gezocht worden in de laatste 3 maanden van het jaar dan in maart/april.

Conclusie

Met deze tool kun je eenvoudig te weten komen welke de beste zoekwoorden zijn. Dat is interessant om er een onderwerp rond te schrijven. Ook het omgekeerde geldt: heb je al een artikel of website dan kun je op basis van de zoekresultaten de beste zoekwoorden opnemen in je artikel of in de pagina's van je website. Succes met je zoektocht!