Hoe kan je besparen - 15 tips

Inleiding

Hoe kan je geld besparen? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen en er mee bezig zijn of op zoek zijn naar tips om te besparen. Hier kan je verschillende tips vinden.

15 tips om te besparen

1. Bespaar op benzine

De prijs van benzine is hoog en het gaat in de toekomst ook niet echt naar beneden. Om te besparen op je benzine kan je het volgende doen;

  1. Neem de fiets
  2. Kijk je bandenspanning vaak na. Een goede bandenspanning zorgt ervoor dat de auto minder brandstof hoeft te gebruiken.
  3. Rij rustig en probeer dezelfde snelheid aan te houden.
  4. Ga zo snel mogelijk naar een hogere versnelling.
  5. Is het echt nodig om dat verre ritje te maken, of kan het even wachten.

2. Mobiele telefoons

Kijk je laatste faktuur na en ga eens goed na of je alles wel nodig hebt.

  1. Heb je internet? Gebruik je echt al die MB? Of kan je ook met minder uit de voeten.
  2. Verbruik je al je belminuten die je per maand betaalt?
  3. Verbruik je al je smsen die je per maand betaalt?

Kijk na of het allemaal minder kan. Vergelijk vervolgens de verschillende sites met aanbiedingen en pak daaruit degene die het beste bij je past en niet teveel kost.

3. Huistelefoon

Ga bij jezelf na of je echt een huistelefoon nodig hebt. Wellicht kan je alles wel met je mobiele telefoon doen. Wij hebben thuis jaren geen telefoon gehad, maar deden alles met de mobiel. Op het moment zijn de kinderen wat ouder en vaker alleen thuis. Nu hebben we dus ook een huistelefoon.

Wanneer je je laatste faktuur bekijkt, kijk dan goed na of je er genoeg gebruik van hebt gemaakt om het te houden. Als dat niet het geval is, dan kan je het ook afschaffen.

4. Internet

Ga hier ook na of je de mogelijkheden gebruikt waar je voor betaalt. Misschien heb je snel internet, maar gebruik je het niet optimaal. Wanneer je alleen je mail leest of de krant, dan kan je eventueel een wat langzamere internet aansluiting nemen.

5. Bespaar op eten

Hier zit bij ons de grootste besparing en ik vermoed, ook bij andere. Eten is bij veel mensen een grote kostenpost, dus hier valt veel op te besparen.

6. Neem je eigen eten mee naar het werk

Een inkopper, ik weet het, maar het kan zo € 30,= per maand schelen.

7. Maak het zelf

Alles wat je af kan halen of laten brengen kan je ook zelf maken.

8. Eet wat je hebt en koop wat je eet

Wij kochten vaak te veel eten, vooral verse groenten en het werd niet klaar gemaakt. Uiteindelijk kon het zo de vuilnisbak in. Dit hebben we veranderd, door alleen te kopen wat we gaan eten en niet meer. Op deze manier heb je geen overvloed en gaat alles op.

9. Drink water

Water is goed voor je en je betaalt er al voor. Waarom is er dan nog zoveel frisdrank nodig. Bij ons is drinken kopen meer dan gehalveerd.

10. Folders

Kijk in de folders om erachter te komen wat in de aanbieding is. Is het Non-Food? Sla een voorraadje in. Is het Food? Je weet meteen wat je aankomende week gaat eten.

11. Maak een weekmenu

Sinds 4 maanden maak ik een weekmenu naar aanleiding van de aanbiedingen die in de folders staan. Zo bespaar je geld, heb je niet te veel in huis en weet je precies wat op het menu staat.

12. Uiteten

Hou dit speciaal. Pak een paar data en ga op die dagen een keer uit eten. Het zorgt voor ontspanning en geeft het geheel een speciaal tintje.

Wil je toch graag vaker uiteten, kijk dan op verschillende kortingsites.

13. Bespaar op energie

Kijk op verschillende vergelijkingssites. Via sommige sites krijg je een welkomstbonus wanneer je via hen een contract afsluit. De welkomstbonus kan oplopen tot € 350,- en soms zit er ook nog eens een korting aan vast.

Veel mensen wisselen tegenwoordig, per jaar, van energieleverancier, om hun voordeel te krijgen via al deze bonussen en kortingen. Wisselen van energieleverancier is zo gedaan, omdat de nieuwe energieleverancier alles voor je regelt.

14. Betaal op tijd

Te laat betalen brengt altijd extra kosten met zich mee. Dit is zonde van het geld. Zorg dus dat je al je rekeningen op tijd betaalt. Mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken, neem dan contact op met het bedrijf en vraag voor uitstel. De kans bestaat dat het geen probleem is.

15. Nieuw hoeft niet perse nieuw te zijn

Hier bedoel ik mee, dat er genoeg sites en mogelijkheden zijn dat niet alles nieuw gekocht hoeft te worden. Dit scheelt ook op je maandelijkse uitgaves.

Conclusie

Besparen blijft, helaas, voor veel mensen een aktueel onderwerp. Misschien worden veel tips al uitgevoerd, maar het is natuurlijk altijd handig om het nog een keer op een rijtje te zien.