Koop je computer of tv met een uitgestelde betaling zonder rente

Inleiding

Een aantal jaren geleden zag je de uitspraak “nu kopen en volgend jaar betalen” bij heel veel bedrijven op de folders staan. Ondertussen zie je dit niet meer zo veel, althans ik niet, maar het is nog steeds mogelijk hoor. Hierbij de uitleg hoe dit werkt want met de huidige recessie kan de computer, wasmachine of tv het toch ineens begeven. En dat is wel balen als je deze dan niet opnieuw kunt aanschaffen. En als je dan deze tv, wasmachine of computer met een uitgestelde betaling kunt kopen zonder rente dan is dat niet verkeerd.

Betalen met een uitgestelde betaling

Veel bedrijven in de witgoed, bruingoed of huishoudelijke apparaten hanteren nog steeds nu kopen en volgend jaar betalen. Vraag hier naar en dan is het absoluut mogelijk. De betaling wordt dan ondergebracht bij Primeline of Comfort Cards. De uitgestelde betaling varieert vanaf 3 tot 12 maanden. Je betaalt dan alleen eenmalig 29,95 (dat was in 2008). Let op: je krijgt er dan wel vaak een creditkaart bij en deze kun je afzeggen. Vraag hier naar bij de aankoop. Vervolgens is het wel de bedoeling dat je na de afgesproken termijn, laten we in dit geval 12 maanden aanhouden, het volledige bedrag kunt betalen. Als je het bedrag niet op tijd betaald zit je aan de 18% rente en dat is echt heel hoog. Of je maakt maandelijks een bedrag over dat kan ook en je betaald dan geen rente, want je mag tussentijds boetevrij aflossen.

Welke producten koop je met een uitgestelde betaling

Ik zeg bewust witgoed, bruingoed of huishoudelijke apparaten want dan hou je het bedrag laag. Een laag bedrag is namelijk veel makkelijker te overzien dan als je op deze manier een auto financiert. Niet doen. Hou het laag want je weet niet hoe je er financieel over 12 maanden voor staat. En met een laag bedrag bedoel ik niet meer dan 500 euro en dat is vaak wel terug te betalen. En voor 500 euro kun je wel een computer, tv of wasmachine aanschaffen.

Wat zijn de kleine regeltjes bij een uitgestelde betaling

  • U betaald een eenmalig bedrag en in 2008 was dit 29,95
  • Vaak krijgt u er een creditkaart bij van de winkel waar u koopt en van Primeline of Comfort Card. Overleg bij aankoop dat je deze creditkaarten niet wilt. Bedrijven willen verkopen dus gewoon onderhandelen.
  • Als u de Creditkaart toch gaat gebruiken dan betaald u daar jaarlijks 19,95 voor. Ook weer extra kosten dus niet doen.
  • Hou het bedrag laag dus niet meer dan 500 euro
  • Zorg dat je na 12 maanden het bedrag op de afgesproken datum kunt overmaken, anders gaat u over in een doorlopend krediet of persoonlijke lening met 18% rente.
  • Betaal een maandelijks bedrag want boetevrij aflossen mag ook en dat is dan zonder rente.

Betaal op tijd

Leg iedere maand een klein bedrag opzij zodat u het geld op tijd kunt betalen. Op deze manier heeft u een tv, wasmachine of computer zonder rente aangeschaft en dat is veel goedkoper dan als u afbetaald bij de Otto, Wehkamp of Neckerman. En ook een lening nemen kost geld. Veel plezier met u aankoop en doe dit doordacht dan heeft u veel plezier met het kopen op afbetaling.

Lees ook