Electronisch betalen met mobiel of computer

Hoe gaan we in de toekomst betalen?

Over een tijdje geschiedenis?

Betalen met contant geld lijkt over een tijdje geschiedenis te zijn. Het is heel populair om te pinnen en er komen steeds meer manieren om zonder contanten te betalen bij. De verkoop via het internet heeft er aan meegewerkt dat er diverse manieren van betalen zijn. Zien wij door de bomen het bos nog wel?

Via het internet betalen

Internetbankieren

Wie bankiert er nog met papier? Steeds meer mensen stappen over op het electronisch betalen met internetbankieren. Met internetbankieren kan je gemakkelijk bepalen wanneer je je rekeningen en je vaste lasten betaalt. Je geeft via het internet aan de bank opdracht om de bedragen op een bepaalde datum over te maken en je hebt er geen omkijken meer naar. Voorwaarde is natuurlijk dat er voldoende geld je rekening staat. Je kunt je je bankgegevens raadplegen en betalingen doen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Betalen met Ideal

Ideal is een goed gekozen naam voor een ideale manier van betalen van je aankopen op het internet. Via de site van Ideal word je naar je eigen bank doorgezet. Het aankoopbedrag wordt meteen van je rekening afgeschreven.

Betalen met Paypal

Paypal wordt op het internet veel gebruikt om te betalen voor aankopen op veilingsites. De bekendste veilingsites zijn Marktplaats en eBay. Paypal is voor aankopen op dergelijke sites aan te bevelen omdat Paypal kopersbescherming geeft. De kopersbescherming geldt voor niet ontvangen goederen en voor sterk afwijkende producten. Je kunt je bankrekening of je creditcard aan je Paypalrekening koppelen. De dienst is gratis.

Betalen met de creditcard

Ook met je creditcard kun je via het internet betalen. Het grote voordeel is dat je je betaling achteraf kunt voldoen. Een nadeel is dat er geregeld mee wordt gefraudeerd. Bij het betalen van je internetaankopen met de creditcard wordt er een wachtwoord gebruikt.

Met je mobiele telefoon betalen

Gemak bij betaald parkeren met mobiel

Op sommige plaatsen is het mogelijk om met je mobiele telefoon te betalen. Een voorbeeld is het afrekenen van parkeergeld. De voordelen: je zit niet meer op hete kolen omdat je parkeertijd afloopt en je hoeft alleen de tijd dat je werkelijk geparkeerd hebt te betalen. De nadelen: je moet je registreren en iets extra's bovenop het normale parkeertarief betalen.

Met een SMS berichtje betalen

Met SMS kun je ook kleine bedragen betalen. Echter er zijn nog slechts een klein aantal webwinkels, restaurants of cafe's waar dat mogelijk is.

Met je mobiel bankieren

Sommige banken geven de mogelijkheid om je bij- en afschrijvingen en je saldo op je mobieltje te bekijken. Je rekening bij Paypal kun je ook aan je mobiel koppelen.

In de winkel betalen

In winkels wordt er steeds minder contant betaald. Het pinnen is gewoon geworden. Er is wel iets aan veranderd. De http://www.leerwiki.nl//financieel/kosten/consumptie/betalen/19170/het-nieuwe-pinnen-met-de-evm-chip/ is voor de magneetstrip in de plaats gekomen, die chip is minder gevoelig voor fraude.

Last but not least

Minder gevoelig voor fraude of niet, het blijft belangrijk de veiligheid in de gaten te houden. Hou je aan de richtlijnen van je bank. Bovendien kun je op de website www.3keerkloppen.nl tips voor veilig internetbankieren vinden.