Centro Oberhausen

Centro, het grootste winkelcentrum van Europa

Centro is niet alleen een winkelcentrum, het is ook een ontspanningscentrum. Het winkelcentrum is gelegen te Oberhausen in Duitsland langs de A12. Er zijn 14.000 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Centro shopping is elke dag geopend van 10 tot 20 uur, op donderdag zelfs tot 21 uur. De tientallen bars en restaurants zijn tot in de late uurtjes geopend en geschikt voor een avondje stappen. Er is ook een speciaal bezoekerscentrum met meer informatie over het Ruhrgebied, dat europa's cultuurhoofdstad van 2010 is.

Shopping

Het hoofddoel van een winkelcentrum en van de meeste bezoekers is uiteraard shoppen. Het gezellige en overdekte shopping gedeelte bevat honderden winkels. Van kleine boetieks met snuisterijen tot alle grote kledingmerken. Naast mode vind je er ook speelgoed, multimedia, geschenke, juwelen, en nog veel meer. Je kan er ook een Centro kaart verkrijgen met tal van voordelen.

Dining

Van al dat shoppen krijgt een mens honger en dorst. In de Coca-cola oase kan je even uitblazen met een hapje of een drankje. Op het mediterraans plein van deze overdekte, gezellige hal zijn er voldoende terrasjes. Rondom het plein liggen eetstandjes voor alle smaken. Naast fast food ketens zoals Mc Donalds en Kentucky Fried Chicken kun je er ook oosters, visgerechten of pasts's eten.

Aan de buitenkant van het shopping gedeelte vind je de Promenade. De promenade is een lange wandelboulevard met uitzicht op het water. Langs het water liggen de gezellige terrassen van de 20 bars en restaurants. Cocktailbars, een Irish pub, een wokrestaurant,... keuze genoeg hier.

Entertainement

Centro is behalve een winkelcentrum ook een ontspanningscentrum. Er ligt rondom het shopping gedeelte genoeg entertainement om een dagje te vullen. Alles ligt op wandelafstand van elkaar.

  • Recht tegenover de promenade ligt Centropark, een kleinschalig en goedkoop attractiepark. Het is eerder gericht op kinderen dan op volwassenen.
  • Langs de hoodingang van het complex ligt de König Pilsener Arena. Dit is een grote evenementenhal waar wekelijks tal van shows en optredens zijn. Na een optreden of evenement kan je dan op de promenade nog wat nakaarten.
  • In Sea life leer je alles over de onderwaterwereld. Voor een bezoek aan dit reuze aquarium moet je wel inkomtickets kopen. Online kopen kan je enkele euro's voordeel opleveren. Er zijn ook combitickets verkrijgbaar met Legoland Duisburg.
  • Naast Sea Life ligt het MWO oftewel Miniaturwelt Oberhausen. De bekende miniatuurtreintjes van Märklin die zo populair zijn in Duitsland staan hiet tentoongesteld in grote maquettes.
  • Nog een stapje verder vind je het Aqua park Oberhausen. Dit overdekte waterpark met enkele glijbanen is gebaseerd op het mijnverleden van de streek.
  • Filmliefhebbers kunnen ook nog terecht in de Cinestar, een groot cinemacomplex.

Evenementen

Elke week valt er wel iets te doen in de König Pilsener Arena. Maar ook in het shopping gedeelte en de promenade zijn er tal van optredens en acties. Raadpleeg het programma online voor meer informatie. In december vindt de kerstmarkt van Oberhausen ook hier plaats. Het is een grote en gezellige markt met meer dan 150 kraampjes. Centro is een uitstekende tip voor een dag dagje plezier.

Officiële site: Centro