Waarom shoppen mannen niet graag

Shopaholic

Zonder te veralgemenen durf ik stellen dat de meerderheid van de vrouwen een lichte shopaholic is. Hiermee bedoel ik dan in de ogen van haar man. Vrouwen vinden shoppen gewoon leuk terwijl de meeste mannen er een afkeer van hebben. Hoe kun je het shoppen voor jou en je man wat aangenamer maken?

Shoppen

Mannen en vrouwen ervaren het shoppen helemaal anders. Mannen gaan eerder doelbewust op zoek naar iets dat ze dringend nodig hebben. Bovendien moet het product dat ze nodig hebben functioneel en comfortabel zijn. Vrouwen zien shoppen als een creatief proces waarbij ze hun inspiratie en modegevoel volop tot uiting laten komen. Ze houden ervan om geld te spenderen en daar iets moois voor in de plaats te krijgen. Een koopje of een mooie combinatie is de beloning voor hun zoektocht. Tot grote verbazing van veel mannen werkt deze hele zoektocht ontspannend voor een vrouw.

Ook qua prijzen is er een duidelijk verschil. Mannen kunnen minder snel een prijs betalen voor een voorwerp dat ze niet echt nodig hebben. Vrouwen zijn daarom soms geneigd om de aankoop te verbergen voor hun man of te liegen over de prijs. Dit om kritiek van hun man te vermijden, de kans is immers groot dat hij de aankoop niet echt nodig vond.

Stress voor mannen

Shoppen zonder duidelijk vooropgesteld plan is voor veel mannen onbegrijpelijk. Hij wil een paar loopschoenen of een comfortabele jeans en zal vooral daarnaar op zoek gaan. Vrouwen kunnen ook een hele namiddag shoppen en kleren bekijken zonder effectief iets te kopen. Of voor één bepaald kledingsstuk worden verschillende winkels bezocht. Haar man zal niet begrijpen dat de hele namiddag vergeleken en gecombineerd wordt terwijl die ene broek toch al in de eerste winkel te vinden was. De stress voor de man kan dan leiden tot irritaties en zelfs tot ruzie. Als het shoppen daardoor abrupt wordt afgebroken, en er geen aankopen gebeurd zijn, zal het de volgende keer nog moeilijker zijn om hem mee te krijgen. En kledij kopen op maat, zonder te passen blijft nu eenmaal riskant. Je weet immers niet of het mooi zal passen.

Tips

  • Spreek op voorhand af welke winkels je allemaal wil bezoeken en vertel j eman waar je naar op zoek bent. Hij zal dan een doel hebben en misschien actief meezoeken. Geef hem ook een complimentje als hij iets leuks voor je gevonden heeft.
  • Maak je shopnamiddag wat aangenamer, stop ook regelmatig ook eens voor een hapje of een drankje zodat jullie tot rust kunnen komen.
  • Vermijd de drukte van koopjesdagen. Mannen die niet graag shoppen krijgen er nog meer afkeer van bij lange rijen aan pashokjes en kassa's. Ook de drukte tijdens de soldenperiode of uitverkoop is af te raden.
  • Bezoek ook eens een sexshop of neem je man mee om lingerie te passen. Laat hem ook eens kiezen. Het zal jullie uitstap iets spannender maken en aantrekkelijker voor je man.
  • Spreek op voorhand een budget af zodat hij niet voor ongename en te dure verrassingen komt te staan. Hij voelt zich dan gebruikt om te betalen en de tassen te dragen.

Veel shopplezier !