Vrouwenbeslissen de verzekering die uitkeert als je borstkanker krijgt

Inleiding

Het klinkt een beetje cru, een verzekering afsluiten voor het geval je borstkanker krijgt. Toch bestaat er wel degelijk zo'n verzekering, namelijk Vrouwenbeslissen. Deze verzekering is speciaal voor vrouwen. Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker, dit is natuurlijk best veel! Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die borstkanker heeft gehad. Natuurlijk vergoedt de zorgverzekering alle medische kosten, maar vaak krijg je met nog meer kosten te maken die niet vergoedt worden door de zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan opvang voor de kinderen of een hulp in de huishouding. Maar je kan het geld ook gebruiken voor een heerlijke luxe vakantie om samen met je partner te genieten. Bij deze verzekering krijg je een geldbedrag uitgekeerd wat je naar je eigen wensen mag besteden. Borstkanker krijgen is al erg genoeg, dan wil je je ook niet nog eens zorgen hoeven te maken over geld. Wat wil je allemaal weten over Vrouwenbeslissen?

Vrouwenbeslissen

Vrouwenbeslissen is een verzekering speciaal voor vrouwen die een geldbedrag uitkeert op het moment dat er verschillende soorten kanker wordt ontdekt. De medische kosten worden door de zorgverzekering vergoed, maar er zijn nog meer dingen belangrijk. Een vrouw is toch vaak het middelpunt van een gezin, op het moment dat zij kanker krijgt, dan heeft dit grote gevolgen voor het gezin. Wie let er bijvoorbeeld op de kinderen als de moeder naar het ziekenhuis moet? Of wie helpt er mee in het huishouden? Ook kan het zijn dat er minder inkomsten binnen komen omdat zowel de partner als de vrouw minder kunnen werken. De verzekering van Vrouwenbeslissen speelt hier op in. Het idee achter de verzekering is dat je al genoeg zorgen hebt als je kanker hebt en dat extra financiële hulp altijd welkom is. Het geldbedrag dat wordt uitgekeerd is belastingvrij en je mag zelf beslissen waarvoor je het geld gebruikt.

Bij welke soorten kanker keert de verzekering uit?

 • Borstkanker
 • Baarmoederkanker
 • Baarmoederhalskanker
 • Eileiders
 • Eierstokken
 • Vagina
 • Schede
 • Schaamheuvel
 • Borstamputatie als gevolg van niet kwaadaardige tumor

Hoe werkt de verzekering?

Wanneer je deze verzekering afsluit, dan betaal je iedere maand premie. Deze premie ligt tussen de 7,31 en 16,70 per maand. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van je leeftijd en het gekozen verzekerde bedrag. Je kan kiezen tussen twee bedragen, namelijk 7.500 en 10.000 euro.

Premie per maand
Leeftijd bij aanvraag 7.500 10.000
18-30 7,31 9,11
31-45 9,85 12,37
46-55 13,26 16,70

Borstkanker komt vaker voor bij oudere vrouwen. Bij vrouwen onder de 30 komt borstkanker zelden voor. Vandaar dat je dan minder premie betaalt. Wanneer je deze verzekering eenmaal hebt afgesloten, dan wordt de premie niet hoger als je ouder wordt.

 • Je kan de verzekering afsluiten als je tussen de 18 en 55 jaar bent.
 • Je mag niet eerder kanker hebben gehad.
 • De verzekering stopt op het moment dat je 65 wordt of bij uitkering
 • Je kan de verzekering per maand opzeggen
 • Wanneer je de verzekering afsluit, dan betaal je éénmaling 7,50 aan poliskosten.
 • Er geldt een wachttijd van 120 dagen.
 • Per jaar wordt per verzekering 2,50 gegeven aan goede doelen die onderzoek doen naar kanker.

Conclusie

Het klinkt een beetje vreemd om een verzekering af te sluiten om een vergoeding te krijgen als je kanker krijgt. Er zijn veel mensen die zo'n verzekering te ver vinden gaan, maar er zijn ook veel voorstanders. Vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad, die weten wat er behalve de medische kant nog meer bij komt kijken. Zeker met een gezin is alle financiële hulp welkom. Het mooie van deze verzekering is dat het bedrag belastingvrij is en dat je zelf mag beslissen hoe je het wilt besteden. Je hoeft het geld niet te gebruiken voor praktische dingen, maar je kan het ook gebruiken om jezelf en je partner eens goed te verwennen. Kortom, het gaat misschien wat ver om een verzekering tegen kanker af te sluiten, maar op het moment dat je het krijgt is het fijn dat je een aardig geldbedrag gestort krijgt.