Goedkoop verzekeren met een alles in een polis

Inleiding

Er zijn allerlei verschillende verzekeringen. Een aantal hiervan zijn verplicht, anderen zijn vrijwillig. Er zijn veel verzekeraars. Sommig richten zich op één soort verzekering, terwijl je bij anderen terecht kunt voor allerlei verzekeringen. Wanneer je allemaal verzekeringen bij één verzekeraar hebt, dan wordt dit een alles in één polis genoemd. Je hebt één verzekeringspolis met daarin al je verzekeringen. Maar is een alles in één polis eigenlijk voordelig? Wat wil je weten over de alles in één polis?

Wat is een alles in één polis?

Met een alles in één polis heb je al je verzekeringen in één pakket, zoals bijvoorbeeld je autoverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en rechtbijstandsverzekering. Wat zijn de voordelen en nadelen hiervan?

Voordelen alles in één polis

Een groot voordeel is dat je al je verzekeringen bij één maatschappij hebt. Dit scheelt een hoop regelwerk. Ook qua betalingen is het gemakkelijk, omdat er één bedrag wordt afgeschreven. Zeker wanneer je tevreden bent over een verzekeraar omdat bijvoorbeeld de service goed is, dan is het fijn om hier voor meerdere verzekeringen terecht te kunnen. Een ander voordeel is dat je korting krijgt als je meer verzekeringen afsluit. Dit wordt ook wel de pakketkorting genoemd. Op die manier ben je voordelig uit met al je verzekeringen.

  • Je hebt al je verzekeringen bij één verzekeraar
  • Overzichtelijk en gemakkelijk
  • Je krijgt korting naarmate je meer verzekeringen afsluit

Nadelen alles in één polis

Tegenwoordig kun je alles online vergelijken. Op die manier kun je bekijken wat de goedkoopste of beste verzekering is. Maar het is moeilijk om een alles in één polis te vergelijken. Je moet bijvoorbeeld alle verzekeringen apart vergelijken en dan moet je ook nog rekening houden met de pakketkorting. Over het algemeen zijn de verzekeringen van een alles in één polis niet de goedkoopste mogelijkheid.

  • De verzekering die je afsluit hoeft niet per definitie de goedkoopste of de beste verzekering te zijn.

Waar kun je een alles in één polis afsluiten?

Interpolis

Interpolis is waarschijnlijk de bekendste verzekeraar waar je een alles in één polis kunt afsluiten. Je kunt bij Interpolis terecht voor verzekeringen in de volgende rubrieken:

  • Verkeer
  • Wonen
  • Personen
  • Recreatie
  • Rechtbijstand

Hoeveel pakketkorting je krijgt is afhankelijk van het aantal rubrieken waar je een verzekering in afsluit. Sluit je bijvoorbeeld twee rubrieken af, zoals een autoverzekering (verkeer) en een reisverzekering (recreatie) dan krijg je drie procent pakketkorting. Voor iedere extra rubriek krijg je drie procent extra korting. Heb je van alle vijf de rubrieken een verzekering? Dan krijg je twaalf procent korting op je alles in één polis. Dit is de maximale korting die je kunt krijgen.

OHRA

Ook bij OHRA kun je korting krijgen op je alles in één polis. OHRA staat bekend om zijn voordelige verzekeringen, maar het kan dus nog voordeliger. Vanaf drie verzekeringen krijg je al pakketkorting. De korting bedraagt drie procent. Bij iedere extra verzekering die je afsluit krijg je nog een procent korting. Bij bijvoorbeeld acht verzekeringen krijg je acht procent korting. Je kunt maximaal tien procent korting krijgen. Dit krijg je als je tien of meer verzekeringen bij OHRA afsluit.

Univé

Univé werkt met acht verzekeringsgroepen. In iedere verzekeringsgroep zitten verschillende verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wonen (inboedelverzekering) en Zorg (zorgverzekering). Iedere verzekeringsgroep levert één kortingspunt op. Met zeven kortingspunten heb je recht op de maximale pakketkorting, namelijk vijftien procent. Er geldt hierbij wel een maximaal bedrag aan korting. Zo kun je per verzekeringsgroep maximaal 22,69 aan korting krijgen.

Conclusie

Het staat vast dat een alles in één polis gemakkelijk en overzichtelijk is. Maar het is niet zeker dat je goedkoper uit bent. Ook al krijg je de maximale pakketkorting, dan zullen er altijd verzekeringen zijn die je ergens anders goedkoper kunt afsluiten. Het is moeilijk om een alles in één polis te vergelijken omdat er voor de verzekeringen geen vaste prijzen zijn. De prijzen zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Aan de andere kant, het prijsverschil loopt niet in de honderden euro's. Het beste kun je dus kiezen voor een verzekeraar waar je je goed bij voelt!