Wat is het Sociaal Fonds Bouwnijverheid ofwel Cordares

Wie is Cordares en wat is het Sociaal Fonds Bouwnijverheid

Wat_is_het_Sociaal_Fonds_Bouwnijverheid_

Cordares is de naam van het vroegere Sociaal Fonds Bouwnijverheid, SFB. Cordares staat bekend als een uitgesproken specialist in pensioenbeheer en inkomensverzekeringen. Cordares doet dit werk inmiddels voor meer dan één miljoen Nederlanders en is operationeel sinds 1952. Regel bijvoorbeeld met hun expertise goed uw pensioen. Dat voorkomt vele problemen voor later en uw eventuele nabestaanden. Iedereen weet dat de pensioenen in de verdrukking zitten. Wellicht is dan ook Brand New Day een goede oplossing voor een mooie aanvulling als extra pensioen. De naam Cordares is in 2013 vervangen door APG (Algemene Pensioengroep). Cordares is immers met de APG samengevoegd.

Verzekeringen van Cordares

Cordares biedt tal van verzekeringen aan, waaronder oplossingen voor:

  • De opbouw van vermogen;
  • Een overlijdensrisico;
  • Levensloop via de levensloopregeling;
  • Verzuim, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Zo heeft Cordares collectieve zorg verzekeringen met flinke collectiviteitskortingen;
  • Arbo en natuurlijk ook de re-integratie van werknemers.

Pensioen en vermogensbeheer

Cordares verzorgt niet alleen zakelijk en integraal het pensioen en pensioen vermogensbeheer van vele bedrijfstakken, maar heeft ook pensioen pakketten voor zelfstandigen. Zo zijn er via het AVV, Alternatief Voor Vakbond, contracten afgesloten voor de leden van het AVV.

Pensioen voor zelfstandigen

De opbouw van de pensioenen van zelfstandigen, zoals flexwerkers en freelancers, hebben een flexibel karakter. Belangrijke kenmerken van deze nieuwe mogelijkheden van pensioenopbouw zijn bijvoorbeeld:

  • De premie die u maandelijks stort, mag variëren al naar gelang uw inkomsten in dat jaar. Er geldt wel een minimum bedrag van 100 euro per maand.
  • U geeft zelf aan wat uw geplande pensioendatum is.
  • Cordares belegt het door u ingelegde geld minus de kosten. Naarmate de geplande pensioendatum dichterbij komt, wordt er door Cordares minder risicovol belegd.

De APG groep

Cordares maakt deel uit van de APG Groep NV, een van de grootste pensioen uitvoeringsorganisaties ter wereld. De APG Groep heeft inclusief Cordares ruim vier miljoen deelnemers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, woningcorporaties en bij de energie- en nutsbedrijven. Het beheerde vermogen bedraagt ongeveer € 220 miljard.

Brand New Day voor de opbouw van een extra aanvullend pensioen

Wie een collectief pensioen opbouwt via zijn werkgever en wellicht via Cordares, doet er goed aan om te bekijken of er ook een extra pensioen in eigen beheer kan worden opgebouwd. Niet via een grote pensioenreus dus, maar door zelf een goede polis te af te sluiten. En met een goede polis bedoel ik niet die vervelende woekerpolissen, waarvan later pas blijkt dat er veel te veel geld aan allerlei kosten van de beheerder zijn opgegaan. Neen, dan denk ik bijvoorbeeld aan Brand New Day.

Banksparen bij Brand New Day

Brand New Day verzorgt polissen op basis van het banksparen. U spaart dan op een geblokkeerde rekening en u bent baas over uw eigen geld. U hebt niet te maken met de te lage dekkingsgraden van een pensioenfonds, waardoor het pensioen omlaag gaat. Nog een voordeel is dat Brand New Day ermee adverteert dat ze absoluut lage kosten in rekening brengen. Bovendien kunt u op de site van Brand New Day uw polis vergelijken met betere aanbiedingen. U zit zelf aan de knopen en kunt uw pensioen aanvullen zoveel als u wilt. Brand New Day is er ook bijvoorbeeld voor hypotheken. De oprichters van Brand New Day zijn ook de oprichters van Binck. U weet wel de beleggingsbank die ervoor heeft gezorgd dat de transactiekosten bij beleggen inmiddels veel en veel lager zijn. Dat is nu ook de bedoeling met de kosten van het opbouwen van een extra pensioen in eigen beheer. Een mooi plan dus.

Reacties (10)

Reageer
Wiki4you reageerde 7 jaar geleden
11 Sep 08:44
Beste Marlena Djasmadi,

Hebt u APG al geprobeerd op telefoonnummer: 045 - 579 9222?

Met vriendelijke groeten.
Wiki4you
Marlena Djasmadi reageerde 7 jaar geleden
09 Sep 18:27
Heb van 17/12/1972 t/m 30/11/1976 voor Smit, E.W. B.V.
Aannemer en Handelsbedrijf (KvK 05-097257-3)??
Dorpsstraat 51
Neerbosch bij Nijmegen gewerkt.
Heb op 08/09/2014 het Pensioenfonds bouwnijverheid gebeld op het nummer 020-583.40.40
Ik heb geen loonfiches en contract meer van die werkgever en ook geen brief van de de SFB met een "sofinummer". Ik heb de "sfb werkgeversverklaring werkloosheidswet" met 224 gewerkte dagen in 1976 i.v.m. het einde van mijn loopbaan bij deze werkgever.
De persoon die mij toen te woord heeft gestaan kon mij met mijn naam en geboortedatum niet terugvinden in de database. Er kan eventueel een probleem zijn met mijn familienaam, die Djasmadi is, maar op de "sfb werkgeversveklaring werkloosheidswet" als Djasmadie is geschreven.
Ik heb in verband met mijn vervroegde pensioenaanvraag in Begië waar ik sinds 01/12/1976 werk voor elk gewerkte jaar in Nederland het aantal gewerkte dagen nodig.

Dit is heel dringend, omdat ik dit voor 30/09/2014 zou moeten hebben daar ik anders het recht op vervroegd pensioen in België zal verliezen, omdat de wetgeving per 01/01/2015 veranderd.

Met vriendelijke groeten
Wiki4you reageerde 7 jaar geleden
29 Jun 09:47
Hallo Albertus Nijland,
In uw Uniform Pensioen Overzicht UPO staat aangegeven hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Het beste neemt u hierover contact op met bpfBOUW, tel. 020 583 40 40.
Met vriendelijke groeten,
Wiki4you
Albertus Nijland reageerde 7 jaar geleden
28 Jun 15:30
Hallo
Ik zou graag weten willen hoe het met mijn bedrijfspensioen
waarvoor ik zegels heb ingelevert toen ik in nederland in de bounijverheid heb gewerkt gaat
krijg ik dat als ik met pensioen ga gesondert uitbetaald
mvg A Nijland
Wiki4you reageerde 8 jaar geleden
02 Jan 11:04
Geachte E. Hoogedoorn,
De naam Cordares is inmiddels vervangen door de naam APG. Voor nadere informatie over uw pensioen kunt u terecht bij de helpdesk 020 58342 00.
mvg,
Wiki4you
E.Hoogedoorn reageerde 8 jaar geleden
01 Jan 15:18
Geachte heer/mevrouw,

Graag verneem ik van u of de pensioenen van het voormalig Sociaal Fonds Bouwnijverheid zijn overgenomen door uw bedrijf.
Indien dit niet het geval is, bij welke maatschappij zijn ze nu ondergebracht.

Met vriendelijke groet,
E.Hoogedoorn
Wiki4you reageerde 8 jaar geleden
04 Oct 10:01
Beste J. de Jong,
De snelste manier is contact op te nemen met uw pensioenfonds of te kijken op mijnpensioenoverzicht.nl

mvg,
wiki4you
J. de Jong reageerde 8 jaar geleden
03 Oct 21:05
Hoe kom ik achter de waarde van mijn pensioen. ik ben sinds 1991 niet meer in de bouw werkzaam.
Wiki4you reageerde 9 jaar geleden
08 Dec 15:35
Beste JP van Wijngaarden,
Daarvoor moet u bij uw pensioenfonds zijn. Wellicht geeft het pensioenregister online u ook meer inzicht in uw inmiddels opgebouwde pensioen.
JP vanwijn gaarden reageerde 9 jaar geleden
06 Dec 14:26
Goeden middag
Ik wil graag weten wat mijn pensioen opbouw is
in de tijd dat ik in de bouw gewerkt heb ik denk
vanaf 1965 tm 1986
Bij voorbaat dank