Hoe ben je als Bob verzekerd

Bob spelen en de autoverzekering

Stel er gebeurt het volgende: na een avondje stappen, bied je spontaan aan om de bende naar huis te brengen aangezien jij de enige bent die niet heeft gedronken. Onderweg naar huis geraak je betrokken bij een verkeersongeval. Hoe en of je dan als Bob verzekerd bent, is afhankelijk van een aantal factoren. Om het risico van de goede bedoelingen van de Bob weg te nemen, is de Bobwaarborg in het leven geroepen.

Het begrip Bob zijn

Voor de goede orde: Bob klinkt wel mannelijk maar geldt evenzeer voor dames en betreft de bestuurder die zich voorneemt om de hele avond geen alcohol te consumeren om zodoende de stappers veilig naar huis te brengen.

Normale autoverzekering

De BA (Burgelijke Aansprakelijkheid) van de autoverzekering van de eigenaar van het voertuig dekt bij een verkeersongeval:

  1. de stoffelijke schade die wordt veroorzaakt aan derden EN
  2. de lichamelijke schade van de bestuurder zelf en de passagiers van het andere voertuig EN
  3. de lichamelijke schade van de passagiers van het voertuig bestuurd door de Bob.

'Bob' waarborg

Gaat nog verder: ook de stoffelijke schade aan het voertuig dat bestuurd wordt door de Bob wordt vergoed en nog wel zonder verhaal tegen de Bob.

Wat is er dus veranderd?

Tot nu toe werd er niet bij stilgestaan: als men als Bob betrokken geraakte in een verkeersongeval waarbij hij in fout was, was hij niet gedekt voor de stoffelijke schade aan het voertuig als hij als bestuurder NIET de eigenaar van het voertuig is, behalve als de eigenaar van de betrokken auto een omniumverzekering had. Bob spelen is dus niet zonder financiële risico's.

Nog steeds niet gedekt

De BA autoverzekering dekt nooit de lichamelijke schade van de bestuurder zelf, dus ook niet van de Bob. Voor deze schade is men alleen maar gedekt als men de extra bestuurders-verzekering heeft genomen. Deze verzekering dekt de lichamelijke schade van de eigenaar OF van een andere bestuurder.

Tips

Ere wie ere toekomt: Fortis maakt op dit ogenblik zeer veel reclame voor zijn GRATIS BA Max dekking. Elke verzekerde die de bonus malus graad -2 heeft behaald, ontvangt gratis EN voor de rest van zijn leven deze Max dekking die elke bestuurder (dus ook familie, vrienden en dus Bob) een maximale bescherming garandeert tot EUR 250.000. Daar komt nog bij dat de verzekerde/eigenaar van de polis zelf ook nog eens verzekerd is voor ELKE auto waarmee hij rijdt.