Waar kun je zorgverzekeringen vergelijken

Inleiding

Er komt aardig wat bij kijken als je een zorgverzekering wilt afsluiten. Wil je bijvoorbeeld een goedkope zorgverzekering of vind je het vooral belangrijk om goed verzekerd te zijn. Het aanbod aan zorgverzekeringen is enorm. Er zijn alleen al dertig verschillende zorgverzekeraars. Deze hebben allemaal hun eigen basis zorgverzekering. De prijzen hiervoor variëren tussen de 90 en 110 euro. Maar bij iedere zorgverzekeraar kun je ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten zoals een tandartsverzekering of een verzekering met uitgebreide vergoedingen. Je kunt bij iedere zorgverzekering zelf een berekening laten uitvoeren, maar dit kan gemakkelijker!

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering Premie per maand Aanbieding Overstappen
Bewuzt 85,00   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo 89,95   Overstappen naar Ditzo 
CZdirect 91,15   Overstappen naar CZdirect
Energiek 91,45   Overstappen naar Energiek
OHRA 91,87   Overstappen naar OHRA
Anderzorg 93,00   Overstappen naar Anderzorg
Univé 96,30  10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg 96,60   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Korting of cadeau  Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd 98,78   Overstappen naar Delta Lloyd

Sites om je zorgverzekering te vergelijken

Er zijn verschillende sites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken. Je moet hierbij je gegevens invullen en wat je precies zoekt in een zorgverzekering. Aan de hand daarvan zul je een overzicht te zien krijgen met zorgverzekeringen die bij jouw wensen passen. Reuze handig, dit scheelt een hoop zoekwerk! Waar kun je zorgverzekeringen vergelijken om tot het beste oordeel te komen?

Zorgkiezer.nl

Eén van de betere sites om zorgverzekeringen te vergelijken is Zorgkiezer.nl. Je vult allereerst je postcode en leeftijd in. Alleen mensen die woonachtig zijn in Nederland kunnen een zorgverzekering afsluiten. Daarna kun je aangeven of je recht hebt op extra korting en welke vergoedingen jij belangrijk vindt in een zorgverzekering. Aan de hand daarvan krijg je een top drie te zien van zorgverzekeringen die het beste bij je paste en dat voor de scherpste prijs! Ook overstappen gaan zeer gemakkelijk. Zorgkiezer.nl regelt alles voor je!

Zorgverzekering vergelijken op Zorgkiezer.nl

Verzekeringssite.nl

Een andere mogelijkheid om zorgverzekeringen te vergelijken is op de Verzekeringssite.nl. Je begint met het invullen van je persoonlijke gegevens en of je meerdere personen wilt meeverzekeren, zoals je partner en kinderen. Ook kun je de hoogte van het eigen risico opgeven. Met een hoger vrijwillig risico zal je korting op je zorgverzekering krijgen. Ook kun je opgeven of er misschien een mogelijkheid is om collectief te verzekeren. Als laatste maak je de keuze waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Je krijgt hierna verschillende zorgverzekeringen te zien die bij jou passen en hoe deze beoordeeld zijn door andere consumenten.

Independer.nl

Eén van de bekendste sites waar je online verzekeringen kunt vergelijken is Independer.nl. Behalve zorgverzekeringen kun je hier ook terecht als je bijvoorbeeld andere verzekeringen en rentes wilt vergelijken. Je begint met het invullen van je leeftijd, geslacht en postcode. Aan de hand daarvan krijg je een advies te zien waar anderen in jouw situatie voor hebben gekozen, denk hierbij aan aanvullende verzekeringen en vergoedingen. Hierna kun je de keuze maken uit alleen de basisverzekering of waar je nog meer voor verzekerd wilt zijn. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, tandarts en geneesmiddelen. Wanneer je dit hebt gedaan, zal Independer de beste deals voor je opzoeken. Dit zal de zorgverzekering zijn die het beste bij je wensen aansluit en dat voor een scherpe prijs. Een groot voordeel van Independer is dat je bij hen heel gemakkelijk een zorgverzekering kunt afsluiten. Bij veel zorgverzekeringen krijg je dan ook nog eens rond de tien procent korting!

Site van Independer.nl

Conclusie

Je kunt veel geld besparen door een zorgverzekering te kiezen die bij je past. Dit kan een goedkope zorgverzekering zijn, maar veel mensen vinden een aanvullende verzekering prettig. Op verschillende sites kun je heel gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Allereerst zal je je gegevens en wensen moeten doorgeven. Aan de hand daarvan krijg je een overzicht te zien van zorgverzekeringen die bij jou passen. Wil je zorgverzekeringen online vergelijken? Bedenk dan van tevoren waarvoor je verzekerd wilt zijn, of je een hoger eigen risico wilt en of je de mogelijkheid hebt om collectief te verzekeren. Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering krijgt!

Lees ook: