Waar kan ik een BKR hypotheek aanvragen

Inleiding

Een hypotheek aanvragen terwijl u geregistreerd staat bij het BKR (het Bureau Krediet Registratie in Tiel) is niet eenvoudig. Het maakt niet uit hoe u aan die notering komt, als u eenmaal geregistreerd staat zijn vele gevallen de meeste instellingen niet meer geïnteresseerd in het verstrekken van een hypotheek.

Maar wat zijn dan die BKR hypotheken? Zou je dan toch nog een hypotheek kunnen krijgen?

Wat is een BKR hypotheek

Een BKR-hypotheek is een hypotheek voor mensen die geregistreerd staan bij het BKR.

Waarom zijn kredietverstrekkers achterdochtig

Als u een betalingsachterstand heeft opgelopen bij een andere hypotheek lopen krediet verstrekkers een hoger risico. U heeft immers al hoge lasten en de kans is kleiner dat u op succesvolle wijze de lening kan afbetalen.

Dit ook de reden dat kredietverstrekkers achterdochtig worden met het verstrekken van nieuwe leningen. Een belangrijk voorbeeld is de kredietcrisis van 2009.

Krediet crisis 2009

De kredietcrisis van 2009 is het perfect voorbeeld van de problemen die komen bij het nemen van te grote risico's door banken bij het verstrekken van hypotheken. In de VS is er door de druk op hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers een ongezonde situatie ontstaan waarbij zelfs hypotheken aan bejaarden zijn verstrekt, allemaal voor de bonussen en de targets.

Gevolg was dat de huizenmarkt als een kaartenhuis in elkaar viel. De mensen konden de leningen niet meer terugbetalen, de banken verloren geld en liquiditeit en konden geen geld meer opleveren. Daardoor stortte de huizenmarkt in.

Uiteindelijk had dit ook grote gevolgen voor de rest van de wereld. Je kan goed nagaan wat voor impact dit heeft op de achterdochtigheid van kredietverstrekkers nu bij het uitlenen van kapitaal aan mensen met BKR zoals een BKR hypotheek. Aanbieders die gespecialiseerd waren in dit soort bijzondere hypotheken zoals Sparck, Hypotrust en Gmac zijn allemaal gestopt met het aanbieden van deze hypotheken door de crisis.

Is het dan wel mogelijk om een BKR hypotheek te krijgen?

Het is echter niet onmogelijk een BKR hypotheek te krijgen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van een BKR hypotheek aan mensen met een achterstandscodering bij het BKR schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn mogelijkheden voor een BKR hypotheek wanneer u een herstelde A of A1 codering heeft.

Het gevolg is wel dat, aangezien u minder kredietwaardig bent en dus een groter risico vormt voor een kredietverstrekker, u een hoger rentepercentage moet betalen. Het is dus verstandig voordat u een hypotheek BKR neemt eerst een uitgebreide prijsvergelijking te doen. Op het internet kunt u makkelijk bedrijven vinden waar u een BKR hypotheek kunt aanvragen.

Waar kan je een BKR hypotheek krijgen?

Hieronder staan een aantal websites van bedrijven die adviseren over een BKR hypotheek. Daarnaast wordt er veel geadverteerd door bedrijven die BKR hypotheken verlenen. Het kan absoluut geen kwaad je te verdiepen in het aanbod en de advertenties. Jezelf goed voorlichten werkt het best om de juiste keuze te maken!

bkrhypotheek.nl

bkrhuis.nl

hypotheekaanbieder.nl/bkrhypotheek.htm

Tips

  • Tip1

Let u wel op dat bedrijven die BKR in hun product- of bedrijfsnaam gebruiken niet aan het BKR gelinkt zijn. BKR is op geen enkele manier verbonden met deze bedrijven.

  • Tip2

Het aanvragen van offertes is vaak gratis en verplicht u tot niets. Het is dus verstandig een aantal bedrijven te benaderen en de rentes en mogelijkheden uitgebreid te vergelijken.

Links

  • Link1

Officiele website van het BKR: www.bkr.nl