Prepaid creditcard zonder BKR toetsing

Een prepaid creditcard is in 2021 puur betaalgemak en gebruikersgemak zonder de nadelen van een creditcard en het BKR

Visa_gift_card.jpg

De prepaid Mastercard is een uitstekende creditcard en daarmee een prima alternatief voor een gewone creditcard. Omdat het prepaid is, betekent dit ook nooit meer te veel geld uitgeven of rood staan en deze creditcard is voor iedereen verkrijgbaar. Benut dus ook eenvoudig de vele voordelen van een prepaid creditcard. Deze creditcard is zo gemakkelijk onderweg. Wie via het internet wil betalen, kan haast niet zonder creditcard en ook in de winkel betekent dit vooral betaalgemak. Bij een prepaid mastercard als creditcard zijn er ook geen eisen aan uw inkomen of is er geen toetsing BKR. Gewoon gemakkelijk.

Hoe een creditcard aanvragen?

Wie een creditcard aanvraagt zal merken dat het bedrijf dat de kaart uitgeeft veel van u wil weten om te grote risico's te voorkomen. Hoeveel u verdient, welke schulden u hebt en vaak ook nog de gezinssamenstelling. Dan volgt er een toetsing bij het BKR om te zien of u wel kredietwaardig genoeg bent om die handige betaalkaart te krijgen. Vragen, toetsen en soms ook een afwijzing. Niet iedereen krijgt de zo gewilde creditcard. Want natuurlijk is de creditcard reuze handig. U kunt er bijna overal mee betalen, in de winkel of online. En als het nodig is krijgt u ook nog wat krediet, zodat u rood kunt staan wanneer u dat uitkomt. In de Verenigde Staten weten ze niet beter. Het plastic geld is daar de gewoonste zaak van de wereld. In Nederland moet men er vaak nog aan wennen, maar steeds meer mensen vallen toch voor dit betaalgemak. Visa, MasterCard, American Express, ANWB, noem maar op. Betalen in het buitenland wordt zo erg eenvoudig.

Prepaid creditcard en BKR

De prepaid creditcard betekent betaalgemak zonder gedoe en zonder BKR. Denk bijvoorbeeld aan de Visa gift card of de prepaid Mastercard.

Hoe een Visa card aanvragen?

Een creditcard kunt u op vele manieren aanvragen neem nu de bekende Visa kaart. Die kunt u aan vragen bij banken, de autodealer, de ANWB, de Gamma, Van der Valk. Waar u wel op moet letten is dat de kosten niet overal hetzelfde zijn. Als u het goed regelt betaalt u geen jaarlijkse bijdrage.

Zo werkt de creditcard

Niet iedereen krijgt een creditcard en niet iedereen mag er evenveel mee besteden. Dit hangt onder andere af van uw inkomen en de BKR toets. De creditmaatschappij stelt de hoogte van uw bestedingslimiet vast en in overleg met de creditcardmaatschappij kan de limiet in de loop van de tijd worden bijgesteld. U kunt zo met uw kaart niet meer kopen dan het bedrag van de bestedingslimiet. Stel u wilt iets kopen of u hebt een diner, dan toont u om te betalen uw creditcard. Deze wordt door de kaartlezer gehaald. Zo wordt contact gelegd met de creditcardmaatschappij die vrijwel direct aan de verkoper doorgeeft of de koop akkoord is. Zo ja dan krijgt u een bon in duplo, die u moet ondertekenen. Het kopie is voor u en het origineel voor de verkoper. De transactie is daarmee geregeld. Steeds vaker verloopt de betaling met het intikken van uw pincode. Later in de maand krijgt u een overzicht met de bestedingen die u met de kaart gedaan hebt.

De prepaid creditcard is zonder BKR-toets

Bij de prepaid creditcard is er geen BKR toets en zijn er niet allerlei lastige vragen die moeten worden beantwoord, terwijl u wel alle voordelen hebt. De prepaid creditcard werkt zoals de prepaid kaart van een mobiele telefoon. U stort geld op uw kaart en kunt aankopen doen totdat de limiet bereikt is. Dat betekent ook dat u niet het risico loopt op rood staan. Sommigen zullen dat als nadeel zien, maar vaak is het niet rood kunnen staan alleen maar een voordeel. Rood staan is namelijk duur. U moet niet verbaasd staan van een rente op rood staan van 15% of meer.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Dan hebt u het voordeel dat er geen BKR toetsing plaats vindt, dus ook als u een betalingsachterstand hebt bij een bepaald bedrijf en misschien een negatieve BKR registratie hebt, kunt u wel de prepaid card aanvragen. De kaart hebt u binnen 14 dagen in huis. Met de kaart kunt u online bankieren en aankopen doen. U profiteert van een vlotte afhandeling van uw betalingen in winkels en restaurants. U kunt geld opnemen bij de geldautomaat. De kosten voor de creditcard betaalt u eenmalig, dus u hebt niet elke maand of tweemaandelijks weer nieuwe kosten voor de kredietkaart. Ook als uw kaart wordt gestolen en de dief wordt niet gepakt, kunt u niet meer geld verliezen dan er op de kaart stond. Allemaal voordelen.

Wat zijn de nadelen van een prepaid creditcard?

Nadelen zijn er ook. Ik wees al op het extra krediet, dat met de prepaid kaart niet aanwezig is, omdat u gewoonweg niet meer kunt uitgeven dan er op de kaart staat. Dat betekent ook dat u met de kaart niet gespreid kunt betalen. Maar ja, is dat in uw geval echt een nadeel. Als u uw creditcard bijvoorbeeld meegeeft aan een bekende, kind, medewerker of een ander dan weet u zeker dat er niet meer kan worden besteed dan door u is toegestaan.

Welke prepaid creditcard is de beste?

Er zijn meerdere bedrijven die de creditcard aanbieden. Bekend zijn bijvoorbeeld Visa gift card, Mooneybookers, Mastercard, Wirecard, Mats Visa Card en DCard Personal. Misschien biedt ook wel uw huidige creditcard maatschappij de prepaid creditcard aan. Het is zeker de moeite van het vragen waard, want dit gemak dient zeker de mens.