Waarom wordt getoetst bij BKR

BKR-toetsing bij schulden in 2021?

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Sommige mensen schrikken al van het woord BKR, maar dat is meestal nergens voor nodig. Het Bureau Krediet Registratie in Tiel is in het leven geroepen om zowel u als de verstrekker van de lening tegen fouten te beschermen. Beide partijen hebben er immers niets aan als u op enig moment in de betalingsproblemen komt. Met of zonder negatieve BKR, zijn er altijd banken die u verder willen helpen en niet elke bank is bij het BKR uit Tiel aangesloten. Er is dus niet altijd een BKR toets waar het draait om geld en geld lenen. Zo is er bijvoorbeeld ook geen BKR toets bij de prepaid creditcard.

Waarom BKR-toetsing in Tiel?

De meeste banken en verstrekkers van krediet zijn wel aangesloten bij het BKR. En niet alleen zij. Ook als u een gsm abonnement afsluit bij een provider die bij het BKR is aangesloten, vindt daarvan registratie plaats. Dat betekent automatisch ook dat de meeste Nederlanders een registratie hebben bij het Bureau Krediet Registratie. Dat op een centraal punt uw leningen worden geregistreerd, zult u dan ook niet raar vinden. Het is een snelle manier om te checken of de nieuwe lening wel betaalbaar is. Niet voor niets stelt de financiële wetgeving in ons land en de toezichthouder AFM een toetsing bij het BKR verplicht. Het wordt anders als u een negatieve registratie hebt. Dan loopt de BKR-registratie u ongetwijfeld voor de voeten.

Negatieve BKR-registratie kan gebeuren

Nogal wat mensen gooien de term registratie bij het BKR en negatieve BKR registratie door elkaar. Zoals ik al aangaf ten onrechte, omdat bijna iedereen wel een registratie bij dit bureau heeft. Anders is het gesteld met een negatieve registratie doordat een betalingsachterstand is opgetreden of omdat u bijvoorbeeld onvindbaar bent. Als u een negatieve registratie hebt is er werk aan de winkel. Sommige banken en intermediairs haken dan meteen af en wijzen uw lening direct af, andere zullen kijken wat toch nog de mogelijkheden zijn. Een negatieve registratie kan soms namelijk vrij eenvoudig worden gewijzigd en omgebogen in een positieve registratie. Bijvoorbeeld omdat uw persoonlijke omstandigheden zijn gewijzigd. U was uw baan verloren, hebt inmiddels een nieuwe en kunt weer betalen. Of u hebt allerlei versnipperde leningen in het verleden afgesloten tegen een hoge rente. Door leningen samen te voegen en over te sluiten naar een nieuwe lening tegen een lagere rente dalen uw maandelijkse lasten en is er weer ruimte voor een nieuwe lening.

Lenen met BKR-toets

U moet dus niet schrikken van lenen met BKR toets, zoals dat bij bijvoorbeeld Girokrediet, Amstelgeld en vele andere online mogelijk is. De vraag is alleen wat de verstrekkers van een lening daar zullen aantreffen en of aan die situatie eenvoudig wat is te doen. Soms blijkt een negatieve registratie ook niet geheel terecht te zijn en kan deze op verzoek van bank of intermediair worden gewijzigd. Soms ook op uw eigen verzoek.

Lenen via flitslening dan maar

Wie een klein bedrag wil lenen, kan kiezen voor een flitslening van Ferratum. De afhandeling van uw aanvraag verloopt snel en veel sneller dan een aanvraag voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening bij een andere bank. Men zegt ook dat dit zonder BKR toets is. Als dat zo is, kunt u er ook heel snel en soms zelfs in 10 minuten tijd geld lenen. Ik heb het niet geprobeerd, maar voor wie snel geld nodig heeft is dit zeker het proberen waard. Op internet zijn er meerdere aanbieders te vinden.

Meer info op de WIKI4YOU homepage