Welke autolening - lening auto

Een goedkope autolening afsluiten in 2021, hoe doet u dat?

Geld-euro300.jpg

U bent toe aan een nieuwe auto en wilt daarbij een goedkope autolening of autokrediet afsluiten om de wagen te kunnen financieren. U wilt een deel van de auto financieren met een lening. maar waar vindt u dan deze goede en goedkope autolening. Een goedkope lening zonder allerlei lastige voorwaarden is dan optimaal. Geen onnodig gedoe, daar gaat het om. Er zijn een paar mogelijkheden van lenen die hiervoor in aanmerking komen: de autolening, het autokrediet, de persoonlijke lening of een persoonlijk krediet. Ik zal ze onderstaand toelichten.

Autolening bij de autodealer

Voor een autolening kunt u bij vele partijen terecht. Allereerst bij de verkoper van de auto, de autodealer. Hij weet uit de praktijk dat niet iedereen het volle bedrag voor een nieuwe auto of occasion direct kan neerleggen. Zou hij daarop wachten, dan zouden er weinig auto’s worden verkocht. Daarom heeft de autodealer altijd wel een financiering in de aanbieding. Vaak is het zo, dat er een bepaalde periode nog geen rente betaald hoeft te worden, maar de rente-meter pas later gaat lopen. U bent toch bij de dealer en wilt graag de auto. En dan is een handtekening snel gezet. Dat weet elke verkoper. Maar ook dan is het goed, om naar de voorwaarden te kijken en deze te vergelijken met andere vormen van financieren. Via een bank of een andere geldverstrekker.

Autokrediet, online lenen kan ook

U kunt een bank binnenstappen om de financiering van een auto te bespreken, maar tegenwoordig zijn er ook vele mogelijkheden via het internet om te komen tot een autokrediet. Online offertes bekijken en online een lening afsluiten, kan rustig in het weekend of wanneer u het uitkomt. Het is minder intensief dan een bezoek aan de bank en daarom wordt er in ons land veel gebruik van gemaakt. Kijkt u een rond op internet: de vele sites geven veel informatie over lenen en wat het u gaat kosten. Een aanvraag is online zo ingediend. U wacht een paar dagen en hoort de uitslag, of wordt teruggebeld. Het mooie is dat u meteen een paar offertes bij verschillende aanbieders kunt aanvragen. Maar wat voor lening kiest u dan.

Persoonlijke lening voor de auto in plaats van autolening

De persoonlijke lening is bij uitstek een goede vorm van lenen voor de aanschaf van een auto. Bij een persoonlijke lening krijgt u namelijk maatwerk: u spreekt met de kredietverstrekker af voor hoe lang u wilt lenen, of u vervroegd kunt aflossen en wat het gaat kosten. De maandlasten, die hieruit rollen zijn zo vooraf bekend, want een persoonlijke lening wordt afgesloten tegen een vaste rente. De persoonlijke lening is juist een goede vorm van lenen als autolening, omdat u de looptijd precies kunt afstemmen op de periode dat u met uw auto wilt doen. Niet langer dan dat, want dan lost u nog een lening af, terwijl de auto al niet meer in uw bezit is. Neen, dan is het veel beter om een kortere looptijd te nemen. Als u de auto bijvoorbeeld 5 jaar wilt bewaren, neemt u een looptijd van de lening van vier jaar. Het vijfde jaar kunt u dan mooi sparen voor een andere auto.

Doorlopend krediet als autokrediet

Zeer populair is ook het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet voor een auto is het autokrediet. Niet alleen om een auto te financieren, maar ook allerlei andere uitgaven, waarvoor u even te weinig geld achter de hand hebt. Een doorlopend krediet geeft ruimte in de portemonnee: u mag geld opnemen tot aan een bepaald krediet en betaalt daarover een variabele rente. Neemt u geen geld op, dan betaalt u daarover ook geen rente. Een doorlopend krediet is dan ook veel flexibeler dan een persoonlijke lening. Daar zitten zoals gezegd voordelen aan, maar ook mogelijke nadelen. U kunt de neiging hebben om altijd tot aan de kredietlimiet geld op te nemen. Doet u dat niet, dan is het doorlopende krediet een uitstekende manier van financieren.

Hoeveel offertes aanvragen voor een lening, wat is wijs?

Kijk, het is altijd goed om meerdere offertes aan te vragen. U koopt waarschijnlijk ook niet de eerste de beste trui die u ziet, maar wilt er een paar passen voordat u uw keuze kenbaar maakt. Zo is het ook met lenen: vraag een aantal offertes aan en bekijk daarbij ook de verschillende manieren om de auto te financieren. Kiest u voor de dealer, de persoonlijke lening of een doorlopend krediet of zijn er wellicht nog andere vormen van financieren mogelijk. Wie biedt een goedkope autolening aan. Vraag het de geldverstrekker en maak dan rustig uw keuze.

Tips, waarop kunt u bijvoorbeeld letten bij het vergelijken van autoleningen?

Vergelijk eerst op grond van de rente, want een lage rente betekent lagere maandelijkse lasten. Er zijn meerdere sites waarop autoleningen goed zijn te berekenen. Bekijk vervolgens de looptijd van de lening en de aflossing per maand. Vaak zijn er behoorlijke kortingen op een autolening binnen te slepen. Vraag dus meerdere offertes op, benut de websites en kies de aanbieder die voor jou het voordeligste is.

Meer info op de WIKI4YOU homepage