Waarom is ambtenaren lening succes

Voordeel ambtenarenlening: in 2021 meer lening voor minder geld

Waarom_is_ambtenaren_lening_succes-IntroPlaatje.jpg

Verzekeraars en banken zien ambtenaren als een doelgroep met een duidelijk lager risico dan werknemers uit de marktsector. Ambtenaren maken bijvoorbeeld minder kilometers over de weg, en voeren meestal geen gevaarlijke beroepen uit. Dat betekent ook dat een autoverzekering voor een ambtenaar vaak veel goedkoper kan zijn dan voor een werknemer in het bedrijfsleven. Maar niet alleen de autoverzekering en lenen is voor een ambtenaar goedkoper. Ook allerlei andere verzekeringen worden aan ambtenaren met een flinke korting aangeboden. Denk ook aan de ziektekostenverzekering, die vaak ook collectief voor ambtenaren kan worden afgesloten. Ambtenaren lenen goedkoper. Een ambtenaar kan vaak ook goedkoper een verzekering afsluiten dan anderen. Ambtenaar zijn heeft dus zeker voordelen.

Een lening afsluiten als overheidsdienaar

Er zijn nog meer voordelen van ambtenaren als klant aan te geven. Ambtenaren worden gezien als goede en betrouwbare betalers. Zeg maar net zoals ook advocaten, notarissen en artsen. Aan deze mensen is het prettig geld uitlenen. Bovendien is de baan van een ambtenaar nog steeds zekerder dan een baan in het bedrijfsleven en daarmee is er meer zekerheid dat de lening probleemloos zal worden terugbetaald.

De ambtenarenlening is een groot succes

Banken doen graag zaken met personen met een verminderd risico profiel, zeker nu de kredietcrisis nog al wat mensen en bedrijven in de problemen heeft gebracht. En zo is het concept van de ambtenaren lening en de hypotheek voor ambtenaren tot stand gekomen. Ook ambtenaren gaan steeds meer lenen, maar betalen ook netjes terug, en kunnen nu dus onder relatief gunstige voorwaarden een lening of hypotheek aangaan.

Welke lening is goedkoper in 2021?

Dat betekent niet dat ambtenaren lening geen maatwerk is. De aanbieders van leningen voor ambtenaren bekijken het profiel van de aanvrager en zijn wensen, en matchen dit met de beste aanbieding van het moment. Waar nodig zal ook contact plaats vinden met het BKR, om te zien of er betalingsachterstanden zijn. Als een ambtenaar elders leningen heeft, en eventueel betalingsachterstanden, kan worden bekeken of er een nieuwe lening kan worden afgesloten met de ambtenaren status, waarin ook de oude leningen zijn opgenomen. Computermodellen van het BKR geven aan, dat de doelgroep van ambtenaren een betrouwbare doelgroep is. Het BKR houdt van vele doelgroepen een zogenaamde BKR score bij, die aangeeft hoeveel risico een bank en geldverstrekker met een bepaalde groep mensen loopt. De ambtenaar, arts, advocaat en notaris scoren hierbij low profile. Low profile betekent ook dat er goedkoper geleend kan worden.

Inkomsten van een ambtenaar zijn stabiel

Zo kan ook de ambtenarij, waar de inkomsten niet altijd even hoog zijn, maar de zekerheden wel groter zijn dan in het bedrijfsleven, succesvol gebruik maken van een ambtenaren lening. Wie het internet naspeurt, komt meerdere aanbieders van deze speciale vorm van lenen voor ambtenaren tegen. Vergelijk een aantal offertes en maak uw keuze. Eenvoudiger is het eigenlijk niet. Natuurlijk weet iedereen dat geld lenen ook geld kost, maar met verstandig lenen is natuurlijk niets mis. Een geldverstrekker heeft er niets aan om te veel uit te lenen, met het risico dat er betalingsachterstanden kunnen ontstaan en de lener wil dat natuurlijk ook niet. Met de ambtenarenlening zijn geen problemen bekend, en dat geeft nog eens aan dat deze doelgerichte aanpak van krediet verstrekken zeker zijn vruchten afwerpt.