Welke motorlening is betaalbaar

Goedkope motorlening afsluiten kan in 2021 zeker

Motor_rijden.jpg

Motor rijden en motoren zijn super. Helaas is een goede motor niet goedkoop en dus komt dan al snel de financiering van de motor aan de orde. Omdat spaargeld er vaak niet is, ligt het aanvragen en afsluiten van een goede motorlening voor de hand. Directa bijvoorbeeld biedt zeer betaalbare leningen en doorlopend krediet aan om uw dromen waar te maken. Maar denk ook aan Girokrediet of Amstelgeld. U hebt wat dat betreft genoeg keuze.

Betaalbare lening aanvragen:

De betaalbaarheid van een motor hangt af van de hoogte van de lening, uw inkomen en de rente. Zie hier de tips om een betaalbare motorlening af te sluiten.

Bij wie lening voor de motor afsluiten in 2021

Er zijn meerdere manieren om uw motor te financieren. Bij de speciale motorlening van de dealer sluit u een persoonlijke lening af waarbij uw motor als onderpand dient. U betaalt maandelijks de rente en aflossing en na een aantal jaren is de motor uw volledige eigendom. U kunt zo van te voren berekenen hoeveel u moet betalen en hoe lang. De rente is vast, de aflossing ook. Nogal wat verkopers hebben een speciale aanbieding waarbij u wel direct leent, maar pas na een bepaalde periode rente hoeft te betalen. Dat heeft het voordeel dat u in het begin wat minder hoge maandlasten heeft, maar natuurlijk ook het nadeel dat het langer duurt voordat de motor volledig is afbetaald. Een dergelijke aanbieding is aantrekkelijk, maar beter is het om het aantal jaren dat u leent af te stemmen of de periode dat u met de motor wilt rijden. Nog jaren betalen voor een motor die u hebt weggedaan is niet plezierig en maakt vaak het opnieuw kopen van een motor lastiger betaalbaar.

Persoonlijke lening voor de motor

Maar u bent niet gedwongen om bij de dealer of verkoper een motorlening af te sluiten. Sterker nog het internet wemelt inmiddels van aanbieders van een relatief goedkope persoonlijke lening. Allemaal hebben ze de systematiek dat u maandelijks een vast bedrag moet betalen aan rente en aflossingen, maar de ene aanbieder van leningen of bank is een stuk goedkoper dan de andere. De ene aanbieder eist van u meer inkomen dan de ander. De ene aanbieder stelt meer eisen dan de ander. Bij de ene aanbieder kan de BKR toetsing meteen een afwijzing betekenen, terwijl de ander misschien nog wel oplossingen ziet. Daarom doet u er goed aan om de verschillende leningen onderling met elkaar te vergelijken. Sterker nog als u een paar goede aanbiedingen ziet, kunt u misschien afdingen op de lening van de dealer en alsnog bij hem een goede lening afsluiten. Maak zo het kopen van een mooie motor betaalbaar.

Andere vormen van lenen in 2020

En dan zijn er nog vele andere vormen van lenen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Als u een huis hebt met overwaarde kan een goedkope hypotheek misschien uitkomst brengen. Ik wijs daarop omdat bij een hypotheek de rente in het algemeen een stuk lager is dan bij een ander krediet. Het huis geeft de bank zekerheden en daarom is de bank bereid om goedkoper geld uit te lenen. Voor het deel van de hypotheek dat u opzij legt voor de motor kunt u de hypotheekrente weliswaar niet fiscaal aftrekken, maar dat kon bij de motorlening ook al niet, omdat de rente op consumptief krediet al jaren niet meer fiscaal aftrekbaar is. Nee, uw echte winst zit in de lage rente en de vrijheid die u daarmee koopt. Betaalt u de verkoper van de motor op deze manier contant dan kunt u weer proberen een lagere prijs te bedingen.

Tips voor een betaalbare motor en motorlening

De tips voor een betaalbare motor en motorlening zijn dus:

  1. Bekijk eerst hoeveel u maandelijks kunt missen.
  2. Bekijk op sites hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel dat gaat kosten.
  3. Ga niet direct in op de motorlening van de dealer, maar vraag meerdere offertes aan bij verschillende banken en aanbieders van krediet.
  4. Bekijk of een langere duur van de lening de lening betaalbaar maakt.
  5. Koop niet een duurdere motor dan voor u betaalbaar is gegeven uw inkomen.
  6. Onderhandel over zowel de motor als de lening.
  7. Kies zo de voor u beste lening.

Voorbeeld persoonlijke lening Directa

Een rekenvoorbeeld verduidelijkt de keuze voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet als motorlening:

  1. Stel u wilt bij Directa 50.000 euro lenen. De persoonlijke lening kost maandelijks bijna 1000 euro terwijl een doorlopend krediet momenteel 500 euro kost.Daar hebt u wel een hele mooie motor voor en wat extra geld om andere dingen te doen.
  2. Stel u wilt 25000 euro lenen bij Directa. Een persoonlijke lening kost dan maandelijks bijna 500 euro, terwijl een doorlopend krediet u per maand 250 euro gaat kosten.

Slot motorlening afsluiten

Motor rijders willen motor rijden en niet te lang denken over de kosten daarvan. Maar wie een goede motorlening afsluit of zorgt voor een andere goedkope financiering zal toch nog lekkerder de weg op gaan dan wie kiest voor een te dure lening. Een te dure lening is immers nergens voor nodig. Maak zo zelf het kopen van een motor voor u betaalbaar.

Meer info op de WIKI4YOU homepage