Geld lenen voor huwelijk en bruiloft - trouwkrediet

Trouwen is duur, een trouwkrediet voor je bruiloft als mooiste dag van je leven in 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Het trouwkrediet is populair. De dag van de bruiloft moet de mooiste dag van je leven zijn, maar een huwelijk en huwelijksfeest zijn niet goedkoop. Veel mensen op bezoek, veel cadeaus en ook veel geld investeren in een onvergetelijke dag. Kostbaar, maar tegelijkertijd goed betaalbaar met de juiste lening. We kennen een trouwkrediet, maar er zijn veel meer aanbieders van een goede lening voor jou. Een bedrag van 15.000 euro lenen is meestal geen probleem. Dit bedrag heb je wel nodig voor een bruiloft. Online kun je zelfs wel tot 100.000 euro lenen.

De kosten van een huwelijk en bruiloft

Maak allereerst een zo goed mogelijke een schatting van wat een bruiloft kost. Denk aan de locatie, je trouwkleren en natuurlijk lekker eten. Een bedrag van 15.000 euro is zo uitgegeven. Kijk maar eens naar een aantal uitgaven voor een huwelijk:

Uitgaven bruiloft: Wat kost een bruiloft in euro:
Het gemeentehuis 300 euro
De kerk 200 euro
De notaris 500 euro
Trouwkleding 2000 euro
Trouwringen 1000 euro
De fotograaf 900 euro
Kaartjes en bloemen 400 euro
Het diner 2000 euro
Het feest met muziek 4000 euro
De wagens en koets 900 euro
De reis 2000 euro
Totaal 14200 euro

Natuurlijk is het totale kostenplaatje sterk afhankelijk van de plek waar je trouwt, hoeveel mensen er komen, hoe luxe het feest wordt en waarheen je op huwelijksreis gaat. De tabel is er vooral om zelf eens de bedragen die nodig zijn voor je droomdag op een rijtje te zetten. Schrik dan niet meteen, want er zijn voldoende mogelijkheden om de bruiloft te betalen. Denk aan spaargeld, de ouders en natuurlijk een passende lening. Veel mensen sluiten om hun huwelijk te kunnen betalen namelijk een goede lening af. Je bent echt niet de enige. Er zijn adverteerders die adverteren met de term trouwkrediet of huwelijkskrediet. Dat kan, maar in zijn algemeenheid is het goed om ook naar andere aanbieders te kijken. Hoe meer offertes u namelijk aanvraagt hoe goedkoper uw keuze om geld te lenen kan zijn. En dan is het internet zeker the place to be.

Online lenen van een persoonlijke lening

Online lenen is namelijk kinderlijk eenvoudig. U gaat naar een verstrekker van krediet en kijkt op de website hoeveel u kunt lenen en hoeveel u dat gaat kosten. Meestal kunt u het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Dat is een lening van een paar jaar, die u maandelijks geleidelijk aflost en waarvoor u een vaste rente moet betalen. Dat is mooi, want u weet met een persoonlijke lening precies hoeveel u elke maand moet betalen. Bereken wat u maandelijks moet betalen en bekijk hoe dat binnen uw budget past en blijf dus niet steken bij een enkele bank maar ga shoppen bij meerdere banken en kredietverstrekkers. Zij hebben vast een goede oplossing om uw bruiloftsdag echt de dag van uw leven te maken.

Online lenen van een doorlopend krediet

Een andere veel gebruikte manier van lenen voor een bruiloft is een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is namelijk een flexibel krediet waarbij u geld opneemt zodra u dat nodig hebt en, als dat een huwelijk is, is een doorlopend krediet ook een goede manier van financieren. Of het ook haalbaar is hangt af van hoogte van de kredietlimiet. De ruimte die u krijgt om te lenen bepaalt dan of de betaling van het huwelijk via dit soort krediet past. Ook hier geldt dat u online een aantal aanbieders moet vergelijken en moet bekijken hoeveel en tegen welke rente u er kunt lenen.

Bruiloftsverzekering

Er kunnen omstandigheden zijn waardoor een bruiloft niet door kan gaan. Denk aan een sterfgeval in de familie, een ongeval of een ernstige ziekte. Tegen de kosten hiervan kunt u zich beschermen door een bruiloftsverzekering af sluiten. Dit hoeft niet, maar kan wel.

Tips bij afsluiten van een trouwkrediet

Zet dus eerst de kosten van een huwelijk op een rij en bekijk dan welke lening daar het best bij past. Als dat rond is kan het feest pas echt beginnen.

Meer info op de WIKI4YOU homepage