Hoe verdien je geld met binaire opties

Wat is een binaire optie

Een binaire optie is een digitale optie, ook wel een all-in-optie genoemd. Deze digitale optie keert een bedrag uit bij expiratie van de optie of keert helemaal niks uit. De binaire optie keert uit als je correct voorspeld hebt of de koers van een aandeel, valuta of index bij expiratie van de optie hoger of lager is dan de marktkoers op het moment van afsluiten. Dit klinkt een beetje als het zwart/rood(groen) principe bij het roulettespel in het casino maar heeft duidelijk meer kans op succes omdat er, in tegenstelling tot roulette, wel degelijk een leercurve meespeelt. Hoe meer ervaring u heeft als binaire optie handelaar hoe hoger de kans op succes.

Hoe verdien je geld met binaire opties

Geld verdienen met binaire opties werkt heel eenvoudig. Je koopt een optie op een verwachte eindkoers van een aandeel, valuta of index na 60 seconden, 5 minuten of langere perioden ten opzichte van de actuele marktkoers. Je kunt eenvoudig aangeven of de door jou verwachte koers na 60 seconden, 5 minuten of langer hoger is dan de actuele koers of lager zal zijn dan de actuele koers. Heeft u de koers correct voorspeld dan verdien je geld, zo niet dan verlies je je inzet.

Waar moet je op letten bij de handel in binaire opties

 Zoals elke handel in aandelen en opties zitten er wel degelijk risico's aan het handelen in binaire opties. Er zijn dan ook belangrijke zaken om rekening mee te houden bij de handel in binaire opties. Hieronder vermeld ik de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden mijns inziens.

  1. Handel alleen met geld dat je kunt missen: het is zeer onverstandig om te gaan handelen in binaire opties (of welke handel dan ook) met geld dat je over een maand nodig hebt om de huur of je boodschappen te betalen. Beschouw je eerste inzet als investering waarmee je je kans op een succesvolle toekomst "koopt".
  2. Schakel je "emoties, gevoel" zo veel mogelijk uit bij het handelen. Je emoties of gevoelens kunnen eenvoudig de overhand nemen waardoor je teveel risico's neemt. 
  3. In het kader van kapitaalmanagement is het belangrijk om je ten allen tijde aan deze regel te houden: zorg er voor dat je investering in 1 enkele positie nooit meer bedraagt dan 5% van je account balans en je totale investering in verschillende posities nooit meer bedraagt dan 15% van je account balans. Dit betekent dat als je account balans 500 euro bedraagt (geadviseerde minimuminleg) dat je inleg in 1 positie nooit meer mag bedragen dan 25 euro en je totale inzet in 3 verschillende posities nooit meer dan 75 euro mag bedragen. Dit is de zogenaamde 5/15 regel.
  4. Veel platforms in de handel van binaire opties bieden een bonus aan bij inschrijving. Neem nooit deze bonus aan omdat er nadelige bepalingen aan vast zitten. De belangrijkste is dat je minimaal 20 of 40 keer je bonus ingezet moet hebben voordat je geld kunt opnemen uit je account. Dit betekent bij een bonus van 500 euro dat je 10.000 of zelfs 20.000 euro moet hebben ingezet voordat je geld uit je account kunt opnemen. Je kunt dan pas na een lange periode genieten van je voordelen uit je handelen en dat is het echt niet waard.

 Conclusie

De handel in binaire opties is een sterk groeiende markt en niet voor niks. Er zijn voor verstandige beleggers leuke winsten te behalen met relatief kleine investeringen. Het belangrijkste aspect van de handel in binaire opties is dat je veel tijd moet nemen om te leren. Daarna moet je het geleerde in de praktijk brengen en niet afwijken van bepaalde vuistregels, zoals de 5/15 regel. Het grootste en meest betrouwbare internationale platform voor de handel in binaire opties is 24option.com. Klik op de link voor directe aanmelding voor een gratis account. Bij 24option.com moet je een gratis live account maken en na de eerste storting van minimaal 250 euro (ik raad minimaal 500 euro aan ivm de 5/15 regel) je onbeperkt kunt oefenen in een demo-account dat je gratis krijgt. Je kunt ook kiezen voor het Nederlandse platform van optieclub, de risico's zijn kleiner en je kunt meteen beginnen met een oefenaccount.