Heel veel voordelen met een levensloopregeling

Inleiding

Veel mensen zijn zich niet bewust van de voordelen, die een levensloopregeling hun allemaal kan bieden. Hier dus maar even een kleine opsomming van de mogelijkheden die deze regeling hun te bieden heeft.

De voordelen zijn niet alleen actueel voor oudere werknemers die eerder willen stoppen met werken, de levensloopregeling biedt veel voordelen voor jonge werknemers die kunnen sparen voor extra vrijheid of zelfs een sabbatical.

Daarnaast biedt een levensloopregeling voor de werkgever een mooie manier om zijn werknemers meer te betrekken bij het bedrijf, scherp te houden en vooral creatief en ondernemend te houden.

De essentie van de levensloopregeling voor werknemers

Met de levensloopregeling kan je sparen voor langdurig verlof, voorbeelden hiervan zijn:

  • studieverlof
  • ouderschapsverlof
  • prepensioen
  • sabbaticalverlof

Je kan maximaal twaalf procent van het bruto jaarsalaris daarvoor opzij zetten tot een maximum van 210%.

verschil met de vut- en prepensioenregelingen

Met de vut- en prepensioenregeling had je geen keuze, het leven gaat door tot je 56e en dan wordt het onderhandelen met je werkgever. Met de komst van de levensloopregeling is er keuzevrijheid aan de werknemer gegeven die hij naar eigen inzicht mag gebruiken.

spaarloonregeling of levensloopregeling?

Werknemers kunnen ook kiezen voor de spaarloonregeling. De keuze is of het een of de ander.

Een calculatie: De spaarloonregeling spaart een werknemer (vier jaar lang maximaal 613 euro per jaar) belastingvrij.

Stel dat iemand in vier jaar 500 euro spaart onder een belastingtarief van 42 procent, dan bespaart hij 210 euro aan belasting (42 procent van 500 euro). Nog afgezien van de rente levert dit per jaar een rendement van 18 procent op.

De levensloopregeling kan daar niet tegen op, deze regeling beoogt alleen een uitstel van belasting wat zelfs nadelig kan uitpakken als je in de voorgaande jaren ook nog eens een flinke loonsverhogingen hebt gehad.

Echter hoef je er geen vermogensrendementsheffing over te betalen, dat is 1,2 procent (in box 3). En daarnaast krijg je bij opname van het gespaarde geld een heffingskorting van 183 euro per gespaard jaar. gebruik je het geld ook voor ouderschapsverlof dan zijn er nog extra voordelen te behalen in de vorm van een korting hierop.

Nog meer voordelen levensloopregeling

Er is gelukkig nog een grote voordeel voor de levensloopreling t.o.v. de spaarloon regeling als je werkloos wordt. Je mag je de levensloopregeling gewoon meenemen naar je volgende werkgever, dit in tegenstelling tot de het spaarloon, dat in tijden van werkloosheid zal worden aangetast.

De levensloopregeling heeft duidelijk zijn voordelen voor mensen een wat hoger inkomen en die meer dan de 12% kunnen sparen.

Voor de werkgever biedt de levensloopregeling het voordeel dat hij de werknemer een extraatje kan bieden in de vorm van een flexibele regeling dat voor nuttige zaken worden gebruikt en een belastingaftrek vormt van 25% over het uitgekeerde bedrag.

Tevens heb je als werkgever zeggenschap over waar het verlof voor wordt gebruikt als het aankomt op verlof naast zorgverlof of ouderschapsverlof.

Aanbieders levensloop

Bekende partijen waar de levensloopregeling kan worden ondergebracht, zijn alle grote banken, zoals:

  • ING bank,
  • ABN Amro
  • http://www.bankenforum.info/forum/product-review-rabobank-levensloopsparen/@@Rabobank levensloopsparen
  • Delta Lloyd
  • Sns bank/ Reaal verzekeringen

Let op

Een levensloopregeling is iets anders dan een http://www.artikelpost.nl/financieel/de-beste-reden-om-uw-levensverzekering-af-te-kopen.html@@levensverzekering. Een http://www.levensverzekering-afsluiten.com@@levensverzekering afsluiten kan veelal in combinatie met een hypotheek. Zodra je de levensverzekering niet meer nodig hebt, kan je deze http://levensverzekering.skynetblogs.be/archive/2010/12/23/maximale-hypotheek-berekenen-bij-levensverzekeringen.html@@levensverzekering afkopen. Daarmee wordt de levensverzekering beëindigd.