Hoogste spaarrente NIBC Direct

Hoge spaarrente NIBC Direct: een direct opneembare rekening of deposito sparen in 2021?

Als_u_veilig_wilt_sparen-IntroPlaatje.jpg

Wie een hoge spaarrente zoekt, bekijkt in 2021 zeker ook het sparen op een internetspaarrekening bij NIBC Direct. Dit betekent altijd een hoge rente en een altijd vrij opneembaar tegoed. U kunt ook kiezen voor een spaardeposito met een hoge spaarrente. Deze moderne internetbank geeft bijvoorbeeld op een spaardeposito tot 0,70% spaarrente. De rente in januari 2021 op de direct opneembare rekening gelijk aan 0,15%. Deze bank maakte ook nog eens uitstekende winstcijfers bekend. Sparen tegen de hoogste rente doet u dus vooral op een termijndeposito van NIBC Direct.

Wie is NIBC, het moederbedrijf van NIBC Direct?

NIBC heeft al een lange geschiedenis in ons land achter de rug. Deze bank komt voort uit de Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel en had na de Tweede Wereldoorlog voornamelijk tot doel om via sectorbeleid en industriebeleid een impuls te geven aan de wederopbouw van ons land. In 1971 werd deze Maatschappij omgedoopt tot NIB, de Nationale Investeringsbank in Den Haag. En toen ging het snel: in 1986 ging de NIB naar de beurs. In 1999 werd de bank overgenomen door de pensioenreuzen ABP en PGGM en werd omgevormd tot echte zakenbank. Tegelijkertijd zochten deze pensioenfondsen naar een kapitaalkrachtige investeerde. Die werd ook gevonden, want in 2005 werd NIB Capital van de beurs gehaald door de vermaarde durfinvesteerder J.C. Flowers. In 2020 was er de overname door Black Rock die zeer kapitaalkrachtig is.

Sparen voor particulieren

Bestuursvoorzitter is Jeroen Drost, bekend van ABN AMRO. Hij besloot zich niet niet langer alleen als zakenbank te positioneren, maar ook als internetbank voor de particuliere spaarder. Dit particuliere deel heet NIBC Direct. Het is inmiddels zeer succesvol en haalt veel geld op bij particulieren op. De particuliere spaarders zijn zeer tevreden over NIBC Direct en geven de bank een hoog waarderingscijfer.

Bankgarantie NIBC Direct is 100.000 euro per persoon

Sparen bij NIBC Direct is veilig sparen. Deze bank valt namelijk volledig onder de bankgarantie van de Nederlandse Bank, het zogenaamde depositogarantiestelsel. Dat betekent dat als u spaart, uw geld per persoon tot een maximum van 100.000 euro is gegarandeerd als de bank in de problemen mocht komen. Uit polls blijkt dat de klanten zeer tevreden zijn. Dat blijkt ook nog eens uit het feit dat ze bereid zijn om hier veel geld op rekeningen te plaatsen. Inmiddels is dat ruim meer dan 3 miljard euro.

Direct opneembare spaarrekening openen bij NIBC Direct

NIBC.jpg

De spaarrekening van NIBC Direct is direct opneembaar en kent verder geen beperkingen. U mag uw geld opnemen wanneer u dat wilt en zonder kosten. De rente op deze direct opneembare rekening behoort voortdurend tot de top van spaarrentes in de huidige markt. Momenteel (januari 2021) is deze spaarrente 0,15%. Dat is meer dan bij de meeste grote banken en ook dat trekt natuurlijk vele spaarders. Nog een voordeel is dat een spaarrekening eenvoudig en snel online kan worden geopend. Geen gedoe dus.

Kwartaalspaarrekening bij NIBC Direct

U kunt bij deze bank ook een kwartaalrekening openen. De basisrente is dan 0,15% en als het geld echt een kwartaal op de rekening heeft gestaan, krijgt u 0,05% spaarrente extra, de bonus.

Spaarrente spaardeposito maximaal 0,70% rente

Maar NIBC Direct biedt ook spaardeposito's aan met een verschillende looptijd en met een verschillende bijbehorende spaarrente. De spaarrente kan oplopen tot 1,0% bij een termijndeposito van 10 jaar. Het actuele spaaroverzicht ziet er als volgt uit (januari 2021):

 • 3 maanden: 0,15%;
 • 6 maanden: 0,20;
 • 9 maanden: 0,20%;
 • 1 jaar: 0,40%;
 • 2 jaar: 0,45%;
 • 3 jaar: 0,50%;
 • 4 jaar: 0,60%;
 • 5 jaar: 0,70%;
 • 6 jaar: 0,70%;
 • 7 jaar: 0,70%;
 • 8 jaar: 0,70%;
 • 9 jaar: 0,70%;
 • 10 jaar: 0,70%.

Voordeel van een spaardeposito is de vaste rente

Een dergelijke spaardeposito heeft voor u het voordeel van een hoge vaste spaarrente en voor de bank het voordeel dat het geld niet direct kan worden opgenomen. Onder specifieke omstandigheden kunt u overigens altijd zonder extra kosten bij uw geld. Deze omstandigheden zijn:

 1. Bij overlijden.
 2. Bij een echtscheiding.
 3. Bij werkloosheid en of arbeidsongeschiktheid.

Hoogste spaarrente NIBC Direct

NIBC Direct hoort samen met de Knab bank, MoneYou en Leaseplan bank tot de top banken met de hoogste spaarrente in Nederland. Veilig de hoogste spaarrente, een mooie combinatie.