Spaargids.be: een rots in de financiële branding!

Spaargids in Belgie

Geld is voor iedereen belangrijk. Of je nu wilt sparen, lenen, beleggen of een creditcard aanschaffen, het heeft allemaal met onze zuur verdiende centen te maken. Daarom is het goed dat een website als Spaargids.be bestaat. Waar gaat het uiteindelijk om? Om vergelijkende informatie: wie geeft de beste rente op spaargeld? Wat brengt een kasbon op? Hoeveel betaal ik voor een persoonlijke lening? Kortom: als je financiële plannen hebt, van welke aard dan ook, is een bezoek aan deze website een must!

 

Spaargids is de ideale website om geldzaken te vergelijken

Welke vergelijkingen kun je er vinden?

In zijn totaliteit worden 4 mogelijkheden vergeleken:

1. Spaarrekeningen: onderverdeeld in gewone spaarrekeningen, termijnrekeningen, kasbons en zelfs een spaarcalculator (erg handig en nog in beta-versie waarbij een voorbehoud wordt gemaakt over de uitkomst van je spaarbedrag!).

  • Je krijgt bij de vergelijkingen telkens overzichtelijke pagina’s te zien met een opgave van de basisrente en getrouwheidspremie. Door op het [+] in de uiterst rechtse kolom te klikken, krijg je een gedetailleerde uitleg over die regel.
  • Bij de vergelijking over termijnrekeningen en kasbons kun je een filter per bank en termijn instellen.
  • Onder het tabblad ‘Beoordelingen’ krijg je een idee wat klanten over hun bank denken. Erg leerrijk!

2. Leningen: met als onderverdeling: hypothecaire leningen, autoleningen, persoonlijke leningen en verbouwingsleningen.

  • Een nieuwigheid op de site is dat je kan vergelijken met andere shoppers: wie heeft welke rentevoet onderhandeld bij welke bank? Kan alleen maar je onderhandelingspositie ten goede komen als je zelf actie gaat ondernemen!
  • De rubrieken ‘Autoleningen – Persoonlijke leningen en Verbouwingsleningen’ bieden een overzichtelijk, eenvoudig in te vullen regeltje die meteen een stand van zaken weergeeft. Ook weer met een duidelijk voorbehoud op de site dat de genoemde rentepercentages best nog eens geverifieerd worden bij de betrokken bank. Maar je schrikt wel als je de kolom met rentepercentages tussen de verschillende geldleners voor je neus ziet! De laatste was 4,5% en de hoogste 11.5%!

3. Betalen: een vergelijking tussen brokers, Visa creditcard en Mastercard (eveneens met calculator) en tarieven van zichtrekeningen. Het is om te beginnen schrikken als je de kosten per bank bekijkt die je jaarlijks betaalt voor een eenvoudige creditcard (Visa of Mastercard)! Er worden maar liefst 72 kredietkaarten vergeleken.

  • Ook de vergelijking tussen de kosten van zichtrekeningen levert interessante informatie op. Al is het bij de invuloefening een beetje gokwerk met het invullen van de aantallen!
  • Ook de tariefvergelijking van de brokers is interessant. Bij het raadplegen viel wel duidelijk op de site de tariefverlaging van Binck Bank op voor beleggingen tot € 1.000!

4. Verzekeringen mogen natuurlijk ook niet in het rijtje ontbreken. Helaas, worden alleen Tak 21 spaarverzekeringen onder de loep genomen. Graag hadden we hier een uitbreiding gezien naar brand-, auto-, brommer- en familiale verzekeringen. Misschien komt dat nog wel ooit!

Doorloop ook eens het kopje ‘Veelgestelde vragen’. Daar staan altijd wel onderwerpen bij die je jezelf ook wel eens afvraagt!

Conclusie

Rechtstreeks reclame maken voor bepaalde merken of banken heeft geen zin. Het resultaat van de aangeboden vergelijkingen spreken voor zich. Daarom hoop ik dat u regelmatig deze ‘neutrale’ website raadpleegt vooraleer u beslissingen neemt. U kunt uw geld maar één keer uitgeven/beleggen.

Ook interessant voor Nederbelgen als eerste kennismaking met de Belgische financiële geldende praktijken!

Spaargids.be