Doelsparen Rabobank met hoge rente

Doelsparen Rabobank is sparen met hoge rente in 2018

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Stel u hebt een bepaald doel voor ogen waarvoor u wilt sparen. Een auto kopen over een paar jaar, een huis kopen of lekker met vakantie gaan. Dan is doelsparen van de Rabobank ideaal voor u. U krijgt een vaste rente en weet van te voren exact hoeveel geld u moet sparen om uw doel te verwezenlijken. Doelsparen is een vorm van toekomst sparen en daardoor slim sparen, zowel particulier als zakelijk. Rabobank sparen is vooral ook een transparante manier van sparen met een rente die oploopt naar 1,8%.

Vaste rente sparen of sparen tegen variabele rente

Sparen tegen een vaste rente in plaats van een variabele rente heeft het grote voordeel dat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer de rente gaat dalen. Neen, u krijgt netjes de hoge rente, die u voor ogen had, bijgeschreven en weet zo hoeveel spaargeld u naar een aantal jaren gespaard zult hebben. Handig en transparant wanneer u een bepaald doel voor ogen hebt. U weet zo zeker dat u het doel kunt realiseren. Anders is dat bij beleggingen. Bij beleggen kunnen de rendement hoog zijn, maar u kunt ook uw kapitaal verliezen. Als u belegt voor een bepaald doel, kunt u dus van een koude kermis terug komen. Met sparen hebt u dat probleem niet, want u weet wat u spaart.

Doelsparen van de Rabobank met hoge rente

Daarom heeft de Rabobank het doelsparen bedacht. U legt uw geld voor een bepaalde periode vast. Minimaal 2 jaar en maximaal 20 jaar. Over die periode krijgt u een vaste rente die van te voren vastligt. U kunt tussentijds opnieuw geld inleggen en voor iedere inleg kan dan een andere vaste rente gelden. Dat kan voordelig zijn als de spaarrente stijgt, maar nadelig als de rente gaat dalen. Als u een groter bedrag voor een doel beschikbaar hebt, kunt u dat dus het beste in één keer inleggen, zodat u over het hele bedrag dezelfde rente krijgt en weet tot welk bedrag dat zal aangroeien. Als u uw inleg spreidt krijgt u de gemiddelde rente van de momenten van inleg. Hoeveel rente u krijgt is sterk afhankelijk van de looptijd waarvoor u kiest en de geldende marktrente. Over het algemeen zal de rente hoger zijn als de looptijd waarvoor u kiest langer is. U opent een rekening Rabobank doelsparen gratis voor uzelf, uw minderjarige kind of zakelijk. Ook voor uw kind is het namelijk fijn om later van een mooi spaarbedrag gegarandeerd te zijn. En ook voor zakelijk sparen is dit een mooie rente op spaargeld.

Geld tussentijds opnemen kan dat

U kunt uw geld ook tussentijds opnemen, maar dan zullen opname kosten in rekening worden gebracht. Zonder enige belemmering kunt u tussentijds uw inleg verhogen of stoppen met een extra inleg. Zodra de einddatum is bereikt, kunt u het tegoed gebruiken voor het doel. Laat u het geld staan zonder voor een nieuwe looptijd te kiezen dan wordt standaard over zowel het tegoed als de inmiddels opgebouwde rente de dan geldende variabele rente vergoed. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het kapitaal naar een andere door u opgegeven rekening storten of de looptijd van het doelsparen verlengen. De rente wordt bij doelsparen jaarlijks en op de einddatum bijgeschreven bij uw inleg en als u dat liever niet hebt moet u dat van te voren aan de Rabobank laten weten.

Slot

Met doelsparen heeft de Rabobank een slimme markt voor spaarders aangeboord. Iedereen heeft wel een bepaald spaardoel en zal blij zijn als dat op deze manier met een hoge spaarrente eenvoudig is te verwezenlijken. U moet zelf bij de bank vragen wat uw rente voor een bepaalde looptijd wordt. Om een voorbeeld te geven: als u een spaardoel van 5 jaar hebt is de spaarrente momenteel jaarlijks 3 procent. Aantrekkelijk dus.