Renteplus spaarrekening Centraal Beheer Achmea

Renteplus spaarrekening van Centraal Beheer Achmea 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Centraal Beheer Achmea is niet alleen zeer bekend van de leus Even Apeldoorn bellen, maar biedt ook comfortabel sparen op de renteplus rekening aan. En dat is sparen tegen een variabele rente, maar de rente vast rekening kan ook zeer interessant voor u zijn. Een andere grote verzekeraar die zich manifesteert met een top spaarrekening is Nationale Nederlanden. Daar kunt u met aanvullende voorwaarden eveneens een hoge spaarrente krijgen. Spaar bij Centraal Beheer Achmea voor de hoogste spaarrente in ons land. In dit artikel vindt u een volledig overzicht voor spaarders.

Verzekeren en sparen tegelijk

Grote verzekeraars als Aegon, Nationale Nederlanden en Achmea hebben ook een eigen bankbedrijf en vele bankproducten. Zo hoort de Aegon bank bij het concern van Aegon en de Achmea Hypotheekbank bij Achmea Beheer. Dat is voor de verzekeraar handig, omdat die op deze manier kan fungeren als bank, maar ook voor de consument omdat zijn spaargeld op deze manier valt onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank. Dat betekent ook dat uw spaargeld bij deze kolossen veilig en gegarandeerd is tot een maximum van 100.000 euro per persoon. Een dergelijke garantie bestaat niet voor allerlei verzekeringen en voor het beleggen, maar wel voor het sparen.

Centraal Beheer Achmea is even Apeldoorn bellen

Achmea gelijk stellen aan Even Apeldoorn bellen doet het bedrijf te kort. Natuurlijk, Centraal Beheer is de grootste collectieve verzekeraar van Nederland, maar u kunt er ook terecht voor beleggingen of een hypotheek. Dat u er ook kunt sparen is misschien wat minder bekend. Particulieren kunnen het beste sparen op de renteplus rekening.

Sparen op de renteplus rekening 2021

De renteplus rekening is een internet spaarrekening die u eenvoudig online kunt activeren. U vult uw gegevens in, geeft de tegenrekening van een andere bank op en de rekening is geopend. Na verificatie van de eerste storting vanaf uw tegenrekening kunt u op de renteplus rekening sparen tegen een variabele rente. Dat is een mooie rente want de renteplus rekening is een direct opneembare rekening. Dat wil zeggen dat u direct en kosteloos weer bij uw geld kunt komen. Er zijn geen beperkingen. U kunt geld opnemen, maar natuurlijk niet rood staat. Geld opnemen doet u door een bedrag terug te storten naar uw tegenrekening. Er kunnen altijd redenen zijn dat u uw geld wilt opnemen en dan is het wel zo prettig dat dit ook kan. Als u voor 21.00 uur een storting doet, staat het geld de volgende dag op uw rekening. Iedereen kan de rekening openen. Daar is geen afspraak met een werkgever voor nodig. Elke particulier kan aan de slag en als u minderjarig bent, hebt u de goedkeuring nodig van een ouder of een voogd. Het is wel zo dat u Nederlands ingezetene moet zijn en moet beschikken over een tegenrekening bij een andere bank. Maar dat is het dan. U geniet van de rente die maandelijks op uw rekening wordt bijgeschreven. Met een dergelijk rentepercentage zult u uw geld niet zo snel terug boeken, want de rente behoort tot de hoogste spaarrentes in ons land voor direct opneembaar spaargeld zonder beperkende voorwaarden.

Sparen op de rentevast rekening tot 0,60%

Op deze rekening krijgt u een vaste rente. Een andere eigenschap van de rentevast rekening is dat u vooraf aangeeft voor hoe lang u uw geld bij deze bank laat staan. Een langere looptijd geeft meer rente. U kunt kiezen voor een periode vanaf 12 maanden tot maar liefst 10 jaar. Actuele rente 18 januari 2021:

  • 3 jaar: 0,10% vaste rente;

  • 5 jaar: 0,30% vaste rente;

  • 10 jaar: 0,60% vaste rente;

  • 20 jaar: 0,60% vaste rente.

Tips om succesvol te sparen

Succesvol sparen is actief sparen. Dat wil zeggen dat u de verschillende aanbieders van een spaarrekening in de gaten houdt. Regelmatig zijn er aanbiedingen waarvan u gebruik kunt maken. Anderzijds kan een spaarrente ook omlaag gaan, waardoor het weer zinvol is om over te stappen naar een andere bank of verzekeraar. Gelukkig hebben we het internet om dit allemaal goed te volgen.