Welke banken bieden sparen voor ondernemers aan

Sparen voor ondernemers - zakelijk sparen in 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Er zijn in 2021 natuurlijk voldoende ondernemers die tijdens het runnen van hun zaak ook zakelijk willen sparen en daarvoor een mooie rente willen ontvangen. Maar bij welke bank moet u dan als ondernemer aankloppen? Zie hier de weg naar een betrouwbare zakelijke rekening met een hoge spaarrente, een toprente op zakelijk sparen. Haal meer rendement uit uw geld als ondernemer met een goede zakelijke rekening. Ik geef u een lijstje met banken die zakelijk sparen aanbieden. Vergelijk hun aanbiedingen en maak zo eenvoudig uw keuze.

Er zijn speciale banken voor ondernemers

Vaak biedt de huisbank van een ondernemer naast een zakelijke betaalrekening ook een zakelijke spaarrekening aan. Want het zou toch jammer zijn, als het spaargeld naar een andere bank zou verdwijnen. Of dat, omdat geldstromen niet altijd precies met een schaartje te knippen zijn, het geld op de courante rekening zou blijven staan, zonder al te veel rente op te brengen. Maar de rente van de huisbank op sparen is regelmatig aan de lage kant, zodat wie geen dief van zijn eigen portemonnee wil zijn er goed aan doet om de verschillende banken goed te vergelijken. Als er voldoende geld is, volgt meestal ook een goede rente, maar nogal wat banken hanteren een soort van piep systeem. Dat wil zeggen dat de rente laag blijft zolang de klant daarover niet klaagt. U moet dus regelmatig zelf aan de bel trekken bij de bank om werkelijk uw zin te krijgen en waarom zou u dat niet doen? 

Hoogste spaarrente bij zakelijk sparen

Om een goede spaarrente te krijgen, is het ook voor een ondernemer dus uiterst zinvol, om eens verder te kijken dan zijn huisbank alleen. Zeker als de huisbank een grotere bank in ons land is. Want de grote banken bieden niet alleen de particulier maar ook een ondernemer over het algemeen te weinig rente.

Zakelijk sparen met een hoog rendement

Ik zal nog een paar banken noemen met een zakelijke spaarrekening die voor interessant kan zijn. Vaak kunt u er ook een zakelijk deposito afsluiten:

  1. Leaseplan bank: U kunt hier zakelijk sparen, internet sparen en termijndeposito;
  2. Credit Europe bank: de Ondernemers rekening;
  3. SNS: SNS zaakelijk sparen;
  4. ING: Zakelijke spaarrekening;
  5. Garantibank;
  6. Rabobank;
  7. Reaal;
  8. ABN AMRO.

Tips voor zakelijk sparen

Wees als ondernemer niet te gemakzuchtig met de spaarrente die u op uw tegoeden ontvangt, maar vergelijk de verschillende mogelijkheden van sparen die banken aanbieden. Dat kan u veel geld schelen. Zakelijk sparen geeft momenteel de hoogste rente bij MoneYou, een zelfstandige zusterbank van ABN AMRO, en SNS. De zakelijke spaarrekening bij MoneYou is eenvoudig via het internet te openen en te beheren. U hebt zo op ieder moment van de dag inzicht in uw rekeningen bij de bank, terwijl u toch de hoogste spaarrente ontvangt.Vraag ook altijd internetbankieren aan zodat u op het moment dat het u uitkomt kunt zien hoe het met uw spaargeld gesteld is.