Waarom is via internet sparen slim sparen

Slim sparen in 2021 via internet met hoge spaarrente op uw spaargeld

Waarom_is_via_internet_sparen_slim_sparen-IntroPlaatje.jpg

Het sparen via internet heeft een grote vlucht genomen in ons land. En dat is natuurlijk niet voor niets zo. Internet is in bijna elk huis aanwezig en vooral jongeren bevinden zich veel op internet. Bovendien is een rekening via internet 24 uur per dag optimaal te beheren. Bekend is bijvoorbeeld NIBC Direct of LeasePlan bank die steevast een hoge spaarrente bieden en eenvoudig online zijn te bereiken. Hun website is bovendien zeer overzichtelijk, waardoor u snel online bent en eenvoudig kunt kiezen voor een hoge rente op uw spaargeld. Beter kan haast niet.

Veilige pc is noodzaak bij internetbankieren

Natuurlijk moet u altijd zorgen voor een veilige pc. Dat spreekt voor zich. Een goede firewall en een up to date anti virus programma zijn noodzakelijk om veilig online te kunnen bankieren. Een firewall zit bij Windows vanaf versie XP ingebouwd en een gratis anti virus programma is eenvoudig te downloaden. Ga dus niet op internet bankzaken doen in bijvoorbeeld een internetcafé, want dat is vragen om problemen. Overbodig om dit te zeggen, maar toch.

Voordelen van internet sparen

En dan biedt internet sparen eigenlijk alleen maar voordelen boven het traditioneel sparen bij een bank:

  1. U krijgt een hogere rente dan op een gewone spaarrekening, omdat het beheer van een internet rekening een bank niets tot weinig kost.
  2. De spaarrekening is 24 uur per dag toegankelijk. Zo hoeft u niet te wachten op de afschriften van de bank, maar kunt u direct uw transacties en andere overzichten uitprinten. Een print van een dagafschrift kan immers direct worden gemaakt.
  3. U hoeft niet te wachten totdat een medewerker van de bank beschikbaar is. U kunt 24 uur per dag aan de knoppen zitten en uw rekeningen beheren.

Betaal pakket is vaak verplicht

Bij veel banken bent u verplicht om ook een betaalpakket af te nemen voor een paar tientjes per jaar. Goed dan kunt u ook uw betalingen en dergelijke online doen, maar goedkoop is het niet. Zeker niet als u uw spaargeld wilt spreiden. En spreiden van geld is verstandig, omdat de maximale garantie van De Nederlandse Bank 100.000 euro per instelling bedraagt. Eigenlijk is voor wie gaat internet sparen maar 1 betaalpakket nodig.

Gratis rekening openen via internet

Daarom is het slim om een spaarrekening via internet te openen, die:

  1. Niet een extra betaal pakket noodzakelijk maakt. Dat is duur en bovendien wilt u graag flexibel zijn en niet vast zitten aan een bepaalde bank. Zodra de spaarrente elders hoger is, stapt u eenvoudig via het internet weer op.
  2. Wel een hoge rente biedt. Vergelijk de verschillende banken onderling goed, want de verschillen kunnen groot zijn.
  3. Volledig onder de garantie van De Nederlandse Bank valt. Dit staat op de website van de bank vermeld, maar kunt u ook gratis en eenvoudig bij De Nederlandse Bank nagaan.
  4. Regelmatig rente betaalt en niet slechts 1 keer in het jaar. Het hangt van uw voorkeur af hoe vaak u rente wilt ontvangen. Vaak is dat per jaar of per kwartaal. Wie rente per maand wil ontvangen, moet kiezen voor een maand deposito, maar die wordt helaas niet veel aangeboden.

Tips bij internet sparen

Enkele tips bij het sparen zijn ook te geven:

  1. Bepaal hoe lang u uw geld wilt vastleggen.
  2. Bepaal hoe vaak u rente wilt ontvangen. Per maand of per kwartaa.
  3. Gratis een spaarrekening via internet openen heeft alleen maar voordelen.