Top 6 banken met de hoogste spaarrente met voorwaarden

Top 6 banken geven hoogste spaarrente en rente in Nederland 2018

Als_u_veilig_wilt_sparen-IntroPlaatje.jpg

Het is vaak even zoeken naar een goede bank met de hoogste spaarrente op een spaarrekening, maar het zoeken en het vergelijken van de actuele spaarrente van banken loont wel. Wie altijd snel bij zijn geld wil kunnen, kiest voor een direct opneembare rekening zonder voorwaarden en beperkingen, maar met hoge spaarrente, een toprente Maar u kunt ook kiezen voor een spaarrekening met voorwaarden. Het voordeel is dat die meestal een hogere rente geeft en juist daarom voor u zeer aantrekkelijk kan zijn. Ik geef u hier de actuele toprente van zes banken.

Welke bank geeft met internetsparen de hoogste spaarrente in 2018?

Een hogere spaarrente voor een spaarvorm zonder voorwaarden vindt u op een spaarrekening bij Knab bank, Nationale Nederlanden bank of de Leaseplanbank. Denk hierbij aan tot 0,5% rente. Maar een spaarrekening met voorwaarden kan ook erg interessant zijn. Zo geeft de kwartaalspaarrekening van MoneYou u 0,45% rente en de rekening jeugdsparen bij ASN bank 1,4%.

Spaarrekening met voorwaarden

Het is niet zo gek, dat een bank bereid is, om meer rente te geven, als u bereid bent om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Dit zijn beperkende voorwaarden, die het u moeilijker of zelfs onmogelijk maken, om tussentijds geld op te nemen. Of bijvoorbeeld voorwaarden, die worden gesteld aan de maandelijkse stortingen, die u moet doen. Soms kunt u namelijk ook een hoge rente krijgen, als u elke maand automatisch een bepaald bedrag laat afschrijven naar uw spaarrekening. Hoe strenger de voorwaarden, hoe hoger meestal de rente is. Ik loop hier met u de top 6 banken met de hoogste spaarrente na op rekeningen met beperkende voorwaarden.

Top 6 banken met een spaarrekening met voorwaarden

De top 6 banken met de hoogste spaarrentes in ons land ziet er momenteel als volgt uit in januari 2018:

Spaarrekening Rente
1. DHB bank tot 0,55%
2. Knab tot 0,4%
3. ASN jeugdsparen 1,4%
4. MoneYou Kwartaal sparen 0,35%
5. SNS Jeugdsparen 0,4%
6. Argenta 0,55%

Toelichting op bovenstaande spaarrekeningen met voorwaarden:

1. DHB Bank: De DHB bank is een van oorsprong Turkse bank met een kantoor in Nederland. Uw spaarrekening vant onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. De combispaarrekening 99 geeft 0,5% rente.

2. Knab bank: Knab bank is een relatieve nieuwe bank die veel flexibeler wil zijn dan de traditionele banken, u een goed overzicht wil geven in uw financiën en ook nog eens een mooie spaarrente geeft. De Knab bank kan door zijn opereren wel eens trend zettend worden voor vele andere banken. De klant staat hier centraal. Bij kwartaalsparen krijgt u 0,4%.

3. ASN bank: ASN jeugdsparen kan voor een kind worden geopend tot het 18e jaar en geeft 1,4% spaarrente. ASN Ideaal Sparen geeft u slechts 0,2% rente. Uw spaartegoed is dan wel kosteloos opneembaar.

4. MoneYou Kwartaal Sparen: Naast de direct opneembare internet spaarrekening heeft deze bank ook een rekening met kwartaalsparen. Deze geeft u 0,35% rente op voor het spaarbedrag dat tot aan het einde van een kwartaal op de rekening staat. Ook als u later in een kwartaal bijvoorbeeld geld bijstort. Haalt u het geld er eerder af dan krijgt u een lagere spaarrente uitgekeerd.

5. SNS Jeugdsparen: Bij SNS sparen is de rente die u ontvangt 0,4% op de jeugdrekening. Maxisparen geeft 0,25% rente bij een maandelijkse storting van 50 tot honderd euro. SNS internet sparen is sparen zonder voorwaarde en levert 0,2% rente op.

6. Argenta is een Belgische bank en dus valt uw spaargeld daar onder het Belgische depositogarantiestelsel. Die garantie bedraagt evenals in Nederland 100.000 euro per persoon en de spaarrente is er goed te noemen.

Hoogste rente bij een spaardeposito

Ook kunt u een spaardeposito kiezen. Het grote verschil van een spaardeposito met een gewone spaarrekening is, dat u gedurende de hele looptijd van een deposito een vaste rente krijgt, terwijl u op een gewone spaarrekening meestal een variabele rente ontvangt. Gaat de spaarrente gedurende de looptijd omlaag, dan hebt u daar met een spaardeposito geen last van. Anderzijds geldt natuurlijk ook dat als de rente omhoog gaat, u waarschijnlijk beter af bent met een spaarrekening met een variabele rente: een stijgende rente krijgt u dan wel uitbetaald. Omdat niemand weet wat de rente op sparen gaat doen, is het verstandig om uw geld te spreiden over spaardeposito's met een vaste rente en spaarrekeningen met een variabele rente. Bovendien hoeft het verschil tussen een deposito en een spaarrekening niet zo groot te zijn: meerdere banken bieden ook een spaardeposito aan met een looptijd van enkele maanden. Denk er bij een deposito wel altijd aan, dat u er niet tussentijds geld van kunt op nemen. In ieder geval niet boetevrij.

Tip sparen met de hoogste spaarrente 2018

Of u nu kiest voor een spaarrekening met voorwaarden of een andere spaarvorm, blijf niet zitten bij een bank of met een spaarrekening die u niet de hoogste spaarrente wil geven. Als u kunt kiezen uit twee gelijke maaltijden, maar de ene maaltijd kost u veel meer dan de andere, dan kiest u toch ook voor de lekkere maaltijd die goedkoper is. Dat is pas snel geld verdienen.