Spaarrente leaseplan bank

Spaarrente Leaseplan bank 2018, spaarrekening en spaardeposito sparen

Hoeveel_zakgeld_geeft_u-IntroPlaatje.jpg

Wilt u ook sparen bij de Leaseplanbank? Een hoge spaarrente vindt u bij de Leaseplanbank vooral op een termijndeposito. De Leaseplan bank is een relatief nieuwe internetbank van Nederland. Deze bank biedt een hoge spaarrente op een spaarrekening en spaardeposito voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De consument profiteert van deze nieuwkomer op de spaarmarkt. Wie een hoge spaarrente wil, kan eigenlijk niet om de Leaseplan bank heen. Verander dus van spaarbank als u nu elders minder rente krijgt en stap snel over.

Groot succes Leaseplanbank

Het succes van de Leaseplanbank is groot. Even was de aanloop zo groot dat geen nieuwe klanten aannamen, maar nu kan iedereen zich weer aanmelden. Overigens zijn er genoeg andere interessante banken, zoals:

 • MoneYou, dochter van ABN Amro;
 • Nibc Direct;
 • Nationale Nederlanden;
 • Knab;
 • Achmea Beheer.

Sparen zonder voorwaarden bij Leaseplanbank

U kunt bij de Leaseplan bank via het internet sparen zonder enige beperkende voorwaarde. Dat wil zeggen dat uw geld telkens direct opneembaar is, u elke keer geld kunt storten en dat er helemaal geen opname kosten of andere kosten zijn. De rente op deze vorm van internetsparen is momenteel 0,5 procent. U krijgt zo veilig een hoog rendement op sparen, terwijl u steeds bij uw geld kunt, zodra u dat wilt.

Euribor rente als basis voor de spaarrente

Het opvallende van de spaarrente die de Leaseplan bank geeft, is dat hij is gekoppeld aan de Euribor 1 maands rente. De Euribor rente is de rente, waartegen banken elkaar geld lenen. Leaseplan geeft als spaarrente de Euribor plus een opslag. Als de Euribor omhoog gaat, gaat ook deze variabele rente op internetsparen automatisch omhoog. Als straks de economie verder zal aantrekken zal de Euribor en dus ook de rente op sparen hoger zijn. De rente van deze internetspaarrekening wordt elke maand bijgeschreven, zodat u niet lang op uw spaarrente hoeft te wachten. De rente voor de spaarrekening wordt elke maand opnieuw berekend en vooraf bekend gemaakt.

Termijndeposito bij de Leaseplan afsluiten

Maar u kunt ook kiezen voor een deposito, waarop u voor een van te voren gekozen looptijd uw geld vast zet. Gedurende de looptijd is deze rente vastgepind en wijzigt zich dus niet. Leaseplan bank heeft verschillende deposito's met een looptijd naar keuze. U kunt ervoor kiezen om uw geld voor een paar maanden of voor enkele jaren met een maximum van 5 jaar. Als u een termijndeposito neemt van een jaar of korter wordt de opgebouwde rente aan het einde van de looptijd bijgeschreven op uw spaarrekening. Als u heeft gekozen voor een deposito met een looptijd die langer is, dan wordt de spaarrente elk jaar bijgeschreven totdat de looptijd van het deposito voorbij is.

Vaste spaarrente op spaardeposito in 2018

De hoogte van de rente op een deposito is afhankelijk van de looptijd en loopt op tot 1,15%. Momenteel zien de rentes op een spaardeposito er als volgt uit (januari 2018):

 • 3 maanden: 0,4% rente;
 • 6 maanden: 0,5% rente;
 • 9 maanden: 0,65% rente;
 • 1 jaar: 0,75% rente;
 • 2 jaar: 0,85% rente;
 • 3 jaar: 0,95% rente;
 • 4 jaar: 1,05% rente;
 • 5 jaar: 1,15% rente.

Dat betekent dat de rente op een deposito van drie maanden of langer hoger is dan op de spaarrente op een gewone internetspaarrekening van de Leaseplanbank. Niet onlogisch, want u zet uw geld voor enige tijd vast bij de bank en wilt daarvoor ook wel een hoger rendement krijgen.

Garantie voor uw spaargeld en het depositogarantiestelsel

De Leaseplanbank valt volledig onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank. Dat betekent dat uw geld per persoon tot een maximum van 100.000 euro volledig door De Nederlandse bank is gegarandeerd en de bank onder permanent toezicht staat. Door de relatief hoge rentes die worden geboden, kan de Leaseplan bank een geduchte tegenspeler worden van andere spaarbanken. U kunt bij de Leaseplan geen gewone betalingen doen, maar wel sparen tegen interessante rentes. Een spaarbank pus sang, waarbij u via het internet snel en eenvoudig inzage heeft in uw tegoeden en geld weer naar uw tegenrekening kunt terug boeken, zodra u dat wilt.

Beleggen kan natuurlijk ook

Beleggen kan natuurlijk ook in 2018, maar dan moet u naar een andere bank op zoek.