Wat is een Accountmanager

Inleiding

Een accountmanager is een manager die binnen een bedrijf verantwoordelijk is voor een aantal klanten. Je denkt mee met deze klanten (accounts) en investeert op verscheidene manieren in deze accounts. Over het algemeen word je hierbij door een account team ondersteund. Een voorbeeld kan zijn dat je de accounts advies geeft over het besparen van kosten of het verbeteren van hun prestaties. Accountmanagers vind je overal in onze maatschappij.

Taken van een Accountmanager

kennis verwerven van producten en/of diensten en het op peil houden van deze kennis

Omdat een accountmanager verantwoordelijk is voor de verkoop van bepaalde producten is het logischerwijs noodzakelijk dat hij verstand heeft van deze producten. Door middel van de markt in de gaten houden en/of cursussen houden ze dan ook dit verstand op peil.

het beleid ontwikkelen naar (nieuwe) klanten

Elke accountmanager heeft een aantal accounts. Niet al te veel vanwege het intensieve contact wat ze houden met elk dezer accounts. Bij nieuwe klanten wordt er eerst uitvoerig bestudeerd wat bijv. de visie en strategie is van deze account waarna het beleid hierop kan worden afgesteld. Daarna praat je met de account en stel je plan op.

het benaderen van klanten

Op verschillende manieren kunnen de (nieuwe) klanten worden benaderd. Natuurlijk kun je deze bezoeken of een congress bijwonen, maar ook bijvoorbeeld een adviesrapport schrijven over een bepaald probleem wat de klant jou heeft voorgelegd. Het doel is natuurlijk een overeenkomst te bereiken met deze klant.

financiële administratie

Dit bevat de boekhouding van alle transacties met de afzonderlijke accounts. Ook het vergelijken met de vooraf gestelde doelen valt hieronder. Ook hou je in de gaten hoeveel geld je in een account investeert en of je hier wel het hoogste rendement mee haalt.

contact houden met de accounts

Denk hierbij aan de nazorg rond een klant, als je een transactie hebt gedaan wil je hem het liefst vaker van dienst zijn en dit bereik je met het houden van (intensief) contact. Ook tijdens de transacties heb je in principe van begin tot eind contact zodat alles goed verloopt.

Rollen en Werkmogelijkheden

De rollen van een accountmanager zijn nog redelijk divers. Het varieert van adviseur tot onderhandelaar en van leider tot strateeg. Waar je als accountmanager kunt gaan werken is ook redelijk divers. Denk hierbij aan banken en verzekeraars, maar ook media, groot- en detailhandel, industrie en transport zijn opties.