Wat is de beste baan ter wereld

Algemeen=

Eiland-oppas tegen een vorstelijk salaris op een klein paradijs, met heel veel vrijheid en weinig verplichtingen, benaderd de ultieme of beste baan ter wereld. Dat kan met ingang van 1 juli 2009 realiteit worden op Hamilton eiland.

Hamilton

De Whitsunday Islands, waar Hamilton toe behoort, hebben in totaal 7 kilometer oorspronkelijk wit siliciumdioxidezand, waarvan 99,9% uit pure kwarts bestaat. Dit strand werd in 1960 ontgonnen en verkocht aan Japan voor de glasindustrie. Heden ten dage is deze ontginning stopgezet en tot beschermd gebied gemaakt.

Hamilton eiland ligt ten noorden van Brampton Island, voor de oostkust van Australië. Het is het grootste van de 74 eilanden. Er zijn meer dan 750 inwoners en maximaal 2.500 toeristen kunnen op het eiland worden ondergebracht. Op het eiland is het vervoermiddel de golfbuggy, welke gehuurd kan worden om via deze manier het eiland te verkennen.

Op Hamilton zijn allerlei activiteiten zoals onder andere duiken en snorkelen. Ook het bekijken van het rif op een andere manier dan duiken is mogelijk. Namelijk in een boot met een glazen bodem. Zeilen, jetskiën en vissen (op meer dan 1.500 verschillende soorten) behoren ook tot de mogelijkheden. Geen zin in water, dan kan er ook gewandeld of gegolfd worden.

Van 22 tot 29 augustus 2009 zal de Audi Hamilton Island Race Week plaatsvinden, een zeilwedstrijd van wereldklasse. Er komen deelnemers van over de gehele wereld. Het wordt voor de 26e keer gehouden en wordt ieder jaar groter en belangrijker. Het is een waar spektakel op het water.

De vacature voor oppas op het eiland

De vacature is voor een baan van 6 maanden, juli t/m december 2009. De toeristenafdeling van het Australische Queensland zoekt een oppasser voor een paar onbewoonde eilanden, waaronder Lizard eiland. De oppasser verblijft gratis in een 3 kamer villa op het paradijselijk Hamilton eiland, en krijgt een vergoeding van in totaal ongeveer 150.000,-- Australische dollar. Daarnaast worden de kosten van vliegreis, transfers of andere vormen van vervoer volledig vergoed.

De eisen waaraan de mogelijke oppasser moet voldoen zijn:

  • Goed kunnen zwemmen
  • Goed kunnen sporten, ook watersport
  • De Engelse taal goed beheersen
  • Van natuur houden

De taken, zo’n 12 uur per maand, die de oppasser moet uitvoeren zijn:

  • Schildpadden voeren
  • Walvissen spotten
  • Af en toe iemand van de vaste wal ophalen
  • Bijhouden van een weblog
  • Geven van interviews ten behoeve van eilandpromotie, dit is eigenlijk de belangrijkste doelstelling van de vacature.

Indien nodig zal de oppasser ook moeten meedraaien op het postkantoor en nieuwe activiteiten uitproberen. Hierbij wordt onder andere gedacht aan “bushwalking” op Hinchinbrook eiland.

Tot eind februari kon er worden aangemeld en uiteindelijk waren er ongeveer 35.000 sollicitanten, waaronder 151 Nederlanders. Uit deze groep sollicitanten zullen er uiteindelijk 11 overblijven die naar de eilanden zullen worden overgebracht voor de definitieve keuze. Deze wordt op 6 mei 2009 bekend gemaakt.