Wat is een intercedent

Inleiding

Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs dan ook bij een uitzendbureau

Taken van een Intercedent

Het selecteren en het inschrijven van werkzoekenden voor bedrijven

Na het voeren van zogeheten 'Intakegesprekken' met mensen die op zoek zijn naar werk, maak je een oriëntatie voor mogelijk geschikte banen voor deze persoon. Vervolgens ga je op zoek naar bedrijven die vacatures hebben die aansluiten bij deze persoon. Mocht er een match zijn dat schrijf je deze personen in voor een gesprek met dit bedrijf

Het werven van nieuwe bedrijven en het onderhouden van contacten met bestaande klanten

Je gaat op zoek bij nieuwe bedrijven en vraagt ze of ze nog vacatures hebben voor nieuw personeel. Je doet tevens hetzelfde met de bedrijven die al in je bestand staan mochten er veranderingen hebben plaatsgevonden waar je niet van op de hoogte bent. Daarnaast peil je meteen of de bedrijven tevreden zijn met de evt. door jou geleverde werknemers.

Het beheren van het klantenbestand en de salarisadministratie

Je gaat regelmatig na of je klantenbestand nog op peil is, en speelt hier op in waar nodig. Daarnaast regel je de arbeidsovereenkomsten en de uitbetalingen van de personen die via jou een baan hebben gekregen.

Het voorzien van informatie voor alle betrokkenen partijen

Denk hierbij aan het voorzien van informatie naar je uitzendkrachten met betrekking tot wat hun rechten en plichten zijn op hun nieuwe werkvloer. Ook het behandelen en uitleggen van hun arbeidsovereenkomst hoort hierbij. Ook kunnen ze altijd terecht bij jou als ze vragen en problemen hebben.

Begeleiden van mensen in hun loopbaan

Je denkt mee met de uitzendkrachten over wat het beste bij hun past en over hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook het ondersteunen bij conflicten en/of andere zaken die met werk te maken hebben. Ook functioneringsgesprekken horen bij je taken als het duidelijk is dat bepaalde werknemers hun taak niet goed uitvoeren.

Rollen van een Intercedent

  • Gastheer: je ontvangt mensen op kantoor en staat ze te woord
  • Adviseur: je adviseert zowel je uitzendkrachten als de bedrijven die vacatures hebben
  • Controleur: het beoordelen van het functioneren van je uitzendkrachten
  • Bemiddelaar: je treedt op tussen werknemers en bedrijven
  • Ondernemer: je gaat op zoek naar nieuwe klanten en ontwikkelen van je klantenbestand

Waar werk je als Intercedent

Zoals eerder al aangegeven werken de meeste intercedenten bij een uitzendbureau. Het is echter ook mogelijk om bij de bedrijven zelf werken en vanuit het bedrijf op zoek gaat naar geschikte werknemers.