Hoe stel je je algemene voorwaarden op

Ondernemen kent zijn risico's.

Als je een opdracht aanneemt heeft dat ook zijn verplichtingen. Om daar enige onduidelijkheid over weg te nemen en meer zekerheid te krijgen over wat je met elkaar afspreek, is het handig om samen met je klant af te spreken onder welke voorwaarden je met hem of haar samenwerkt en opdrachten uitvoert. Daarbij is het handig om dit op papier uit te werken tot een formulier dat komt tot een zakelijke overeenkomst.

Mocht je hier echter veel mee te maken krijgen en vaak dezelfde zaken moeten uitleggen voor je klant of sneller duidelijkheid willen hebben over onder welke voorwaarden jij wilt zakendoen met hem of haar, dan is het handig om je algemene voorwaarden op te stellen en deze eventueel te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Wat moeten algemene voorwaarden inhouden?

Bij het opstellen van je algemene voorwaarden moet je denken aan zaken zoals:

 • aansprakelijkheid en hoe je daarmee omgaat,
 • termijnen,
 • leveringstermijn,
 • betalingstermijn,
 • offerte geldigheid(termijn),
 • garantietermijnen.

Hoe gebruik van algemene voorwaarden?

 • Het is belangrijk je algemene voorwaarden vooraf kenbaar te maken voor de opdrachtgevende partij. Tevens is dit ook verplicht in verband met de geldigheid ervan.
 • Daarnaast kan je deze ook deponeren bij de Kamer van Koophandel (Kvk) en is het aan te raden deze voor de factuur of op de achterkant van de factuur te zetten.

Tips over algemene voorwaarden

 • Let op dat je algemene voorwaarden voldoen aan wettelijke eisen. Anders is het bijna zinloos om deze op te stellen en kan het document bij de rechter niet geldend worden verklaard.
 • Om dit bovenstaande te voorkomen hebben brancheverenigingen vaak al voor de branche waarin je zit een specifieke algemene voorwaarden versie opgesteld.
 • Algemene voorwaarden kan je ook bij de kamer van koophandel vandaan halen, echter deze versie is niet branche specifiek.
 • Lees ook:

http://deadvocaat.livejournal.com@@Advocaat livejournal

http://www.twitter.com/ontslagjurist@@ontslagjurist

Tips bij faillisement

Is uw klant failliet? Zorg dan dat u zich zo spoedig meldt bij de curator. In de algemene voorwaarden kan vermeld staan in welk arrondissement een juridische klacht of juridisch geschil zal worden behandeld. Houd ook in de gaten of een van uw klanten failliet is gegaan. Daarvoor kan u terecht bij De Haan advocaten en http://www.dehaanlaw.nl@@juristen Almere. Of kijk bijvoorbeeld ook eens op de site van de kamer van koophandel voor http://www.atmadvocaten.nl@@faillisementen Dordrecht

Arbeidsovereenkomsten juridisch waterdicht

Let ook op dat de arbeidsovereenkomsten juridisch waterdicht zijn. Er zijn advocaten en juristen die hierbij kunnen helpen. Laat ook contracten tenminste een keer controleren door een http://www.juristvoorarbeidsrecht.nl@@ontslag jurist of http://www.juristvoorarbeidsrecht.nl@@jurist arbeidsrecht.

Advocaten Twitter

Ben jij advocaat en kunnen mensen jouw volgen op twitter? Meld dan hier aan waar mensen jou kunnen volgen!!

http://www.twitter.com/ontslagjuristen@@ontslagjuristen.

Advocaten en juristen blog

Weet jij een interessant blog waar meer informatie is te vinden over Algemene voorwaarden en andere juridische zaken?? Meld dan deze link bij de auteur. Voor mensen die meer informatie nodig hebben, na het lezen van dit artikel.

 • http://www.driene.nl/ontslagprocedure@@ontslagprocedure