Fitness en het gevreesde gewichtsverlies plateau

HET GEVREESDE GEWICHTSVERLIES PLATEAU 

Hoe het gevreesde gewichtsverlies plateau te doorbreken! Je houd plichtsbewust uw calorieën in de gaten, je doet elke dag uw fitness- schema, en dan bam! Voor een week of twee dat de weegschaal schaal weigert te verroeren ... en je beseft dat je het gevreesde gewichtsverlies plateau hebt bereikt. Wat nu?

5 TIPS OM HET GEVREESDE GEWICHTSVERLIES PLATEAU TE DOORBREKEN!

Het is volkomen normaal om tegen een probleem “zoals het gevreesde gewichtsverlies plateau” in uw fitness reis te lopen, een tegenslag als dit kan zelfs de meest toegewijde diëter uit koers te sturen, weg van gezond eten en in de richting van koekjes, cake en pizza. Maar je kunt sterk zijn en zich weer op het gewicht-verlies spoor begeven. Probeer ten minste een van de volgende technieken, en er is een goede kans dat je door je plateau barst in een mum van tijd.

1. Verander je dagelijkse calorie-inname.

In theorie moet je minder eten om gewicht te verliezen, maar dit is niet altijd het geval. Soms moet je gewoon de dingen aanpassen. Hier is een manier om dit te doen: Als uw gemiddelde dagelijkse inname 1400 calorieën is, probeer te dalen tot 1200 op één dag, de volgende dag stijg je terug tot 1800, en daarna ga je terug tot 1400. Het idee is om je metabolisme te leren kennen. Er is geen magische getal die voor iedereen werkt, dus je zult moeten experimenteren totdat u de juiste calorie-niveaus voor uzelf vindt.

Uw lichaam dwingen om te kiezen

Wat er gebeurt als je uw dagelijkse calorie- iname aanpast, is dat je uw lichaam dwingt om te kiezen hoeveel calorieën het nodig heeft om te herstellen van de ontberingen van uw trainingsprogramma. "De meeste mensen die op het gewichtsverlies plateau belanden zijn radeloos”. Als je inderdaad radeloos bent, dan zal het toevoegen van calorieën voor een paar dagen, en ze dan weer laten zakken, uw lichaam dwingen tot een hormonale reactie die je niet alleen zal helpen uit te breken van het gewichtsverlies plateau, maar je ook leert om het te leren herkennen wanneer je meer of minder voedsel mag eten.

2. Verander uw oefen routine

Als je elke dag dezelfde training doet, dan zal dit uiteindelijk minder uitdagend worden, en (helaas) minder effectief. Als je jezelf naar een nieuw niveau van kracht of uitputting brengt, zul je bijna zeker een verschuiving zien. Hier zijn een aantal manieren waarop u uw lichaam kan uitdagen: Ruil je joggen voor een fietstocht. Probeer gewichten met uw cardio routine.  Voeg intervallen van hoge intensiteit toe om echt te zweten. Laat je nu direkt op de grond vallen voor 10 push-ups “nu meteen!” Het idee is om iets anders te proberen. Hoe beter je wordt, hoe makkelijker het wordt. Daarom is het juist goed om meer gewicht toe te voegen als je sterker wordt, en om sneller te bewegen en hoger te springen. Als uw lichaam zich aanpast aan stimulus, moet je dat stimulus veranderen om resultaten te houden.

3. Eet wat amandelen

Amandelen zijn een heel goede snack, er is onderzoek dat aangeeft dat ze kunnen helpen vet te verbranden. Dat komt omdat ze de goede soort vezels en vetzuren bevatten die nodig zijn om gewicht te verliezen. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity vergeleken twee groepen van mensen die een 1000-calorie-een-dag dieet aten. Als onderdeel van hun dagelijkse voeding, de ene groep at 3 gram amandelen per dag. De andere groep at een mix van complexe koolhydraten. Wat is er gebeurd? De groep die de amandelen aten hebben meer gewicht verloren. Dus volgende keer dat u een snack neemt, probeer dan een klein handjevol amandelen. Elke noot is goed als snack, maar amandelen zijn een van de betere noten, en allemaal hebben ze een soortgelijke voedingswaarde en zijn uitstekende snacks. Als ze walnoten of hazelnoten of wat dan ook welke soort noten ze zouden gebruikt hebben bij het onderzoek, ze zouden waarschijnlijk tot dezelfde resultaten gekomen zijn.

4. Slaap meer

Dit lijkt misschien het tegenovergestelde van nummer 2, maar de waarheid is, is dat als je hard traint, dat dit ook de snelste manier is om een gewichtsverlies plateau te bereiken, omdat een over-getrainde lichaam vasthoudt aan het gewicht om als het ware niet te verhongeren. Er is geen betere manier om dit te testen dan te proberen om meer slaap te krijgen. De reden is dat je lichaam tijdens het slapen veel sneller herstelt van de trainingen.  In een recente studie aan de Universiteit van Chicago Medical School, vonden de onderzoekers dat ze in een periode waarin deelnemers aan de studie werden beroofd van slaap, ze hadden hogere niveaus van het hormoon cortisol, waarvan is aangetoond dat die het geheugen aantasten, ze verhogen insulineresistentie en veroorzaken langzamer herstel bij atleten. "Er is een goede reden waarom vijfvoudig Tour de France-winnaar Eddy Merckx zei: 'De Tour wordt gewonnen in bed " Herstel van de reactie van je lichaam tijdens de diepe slaap wordt alleen geëvenaard door prestatie bevorderende middelen. Als je op de grens zit van overtraining, is het krijgen van meer slaap het eerste wat iedereen zou moeten doen.

5. Ontspannen

Geloof het of niet, dat ene grote ding naast dieet en lichaamsbeweging die je kunnen leiden naar een gewichtsverlies plateau is stress. Als je gestrest bent, geeft je lichaam hogere niveaus van het hormoon cortisol, dat, zoals vermeld in nummer 4, aanleiding kan zijn dat uw lichaam vet opslaat. Cortisol is eigenlijk een prestatie verhogend hormoon. Cortisol wordt vrijgegeven op het moment dat het lichaam zich in een noodtoestand bevindt. het verhoogt de prestaties, maar dit slechts over een korte periode van tijd. Wanneer cortisol gedwongen wordt vrijgegeven en dit in actie op regelmatige tijdstippen, dan zorgt het ervoor dat je lichaam protesteert en overschakelt naar meer drastische middelen om te overleven, zoals het vasthouden van overmatige hoeveelheden lichaamsvet.

Tot slot: Probeer intijds te ontspannen en ontstressen.

Er zijn vele redenen waarom we gestrest raken. Redenen die bijna allemaal worden beïnvloed door de maatschappij om ons heen. Een van de beste manieren om stress te bestrijden is om te relaxen. Als je het type bent die niet kan ontspannen, probeer dan een aantal gedwongen ontspanningstechnieken, waarvan yoga één van de meest effectieve is.