Fitness en gemotiveerd blijven

Gemotiveerd blijven om te fitnessen

Trainen of fitness is altijd iets dat jezelf moet uitvoeren. Geen enkele andere persoon of machine kan dit voor jou doen. Daarom is het ook heel belangrijk dat je gemotiveerd en gefocust kan bezig blijven om je doel te behalen, zeker als het gaat om gewicht te verliezen. Dat is nu precies wat mensen met overgewicht moeten leren begrijpen, motivatie en focus. Alhoewel het eigenlijk heel makkelijk is om een programma te volgen lijkt het voor de meeste mensen met overgewicht een onmogelijke opgave om de motivatie erin te houden, laat staan de focus.

Eens we het hebben willen we er ook weer snel vanaf

Natuurlijk, eens we overgewicht hebben willen we er natuurlijk alles aan doen om er terug vanaf te raken, en dit voor een heleboel redenen. De ene zal weer willen fitnessen en andere willen gewoon hun figuur terug. Als je maar weet dat het nooit te laat is om terug fit te raken. In de afgelopen 50 tot 75 jaar, is de lichamelijke activiteit eerder de uitzondering dan de regel geworden, zowel thuis als op de baan. De dag vandaag neemt men de wagen waar men vroeger te voet moest gaan. Men moet alleen nog een schakelaar aanzetten en de machines doen de rest, zoals liften, heffen, duwen en dragen. Echter, mensen die proberen om gewicht te verliezen hebben de neiging om te geloven dat gewichtstoename waarschijnlijk niet te stoppen is zonder vooraf gaande preventie.

Men is snel de weg kwijt

Het punt hier is dat veel gezondheidsdeskundigen van mening zijn dat mensen hun weg verliezen als het gaat om een dieet. Ze hebben de neiging om terug te gaan naar hun oude eetgewoonten, zelfs nadat ze hebben leren te genieten van het toegepaste dieet. Ze hebben de neiging om terug te keren naar hun oude gewoontes, ook al genieten ze van hun fitness. Maar ondanks het momentum van gewichtstoename, je kan het tegen houden of preventief zijn. En er zijn tal van goede redenen om overtollige kilo’s tegen te gaan. Redenen die veel verder gaan dan ijdelheid of sociale vormgeving. Er zijn vele redenen om je gemotiveerd te houden, om te oefenen en voor de rest van je leven gezond te blijven.

De weg om de kilo’s te laten smelten

1. Stel jezelf een haalbaar doel

Een eenvoudige instructie als, "Ik wil wat gewicht verliezen" is een dubbelzinnige en een onbepaalde verklaring. Dit zal je zeker niet motiveren om ineens aan de slag te gaan met een gezondere levensstijl of een fitness schema te volgen. Wat is belangrijk om precies te zijn in uw doelstellingen. Het is beter een haalbaar gewichtsverlies in te stellen als doelstelling. Probeer je voor te stellen hoe je er zal uitzien eens je je doel behaalt hebt. Doe je dit dan zal je ook inspiratie hebben om gewicht te verliezen. Misschien zal je er wel meer verliezen dan je voorop gesteld had. Het idee achter uw doelstelling “het getal van gewichtsverlies” is een veerkracht om uw doel te bereiken.

2. Ontwikkel een strategie

Wilskracht alleen is niet voldoende! Om gewicht te verliezen zal je een strategie moeten uitwerken waarbij je voeding, zowel als je training in overeenstemming is met je doel. Het één mag het ander niet overstemmen. Probeer te starten met jezelf te motiveren door je kleding met grotere maten weg te gooien. Dit zal je in een situatie brengen waarin je alleen nog je sexy kleding hebt, dit zal je meteen bij de vraag brengen: ben ik nu gemotiveerd om gewicht te verliezen of loop ik gewoon in mijn nakie? Kijk waar je voorkeur naar uitgaat!

3. Maak kleine, berekenbare maatregelen

Breng in de praktijk acties die bij uw levensstijl passen. Dit betekent dat je beweging in uw leven brengt die betekenis hebben voor jou en waar alleen jij voordeel uitput en niemand anders. Het idee is hier is om te kiezen voor een meer positief en haalbaar doel!!!

4. Spits je toe op de belangrijkste aspecten

Het zou natuurlijk beter zijn dat iemand bereid is nota te nemen van uw vooruitgang of de ontwikkeling. Dit zal u inspireren om te blijven doen wat u hebt gestart. Iemand hebben die naar je luistert en waar je uw doelstelling en vordering mee kan delen is een pluspunt. Bovendien, het hebben van iemand als steun kan je alleen maar gemotiveerd houden. Het is een eenvoudige weg om in je eigen te geloven als je dit kan delen met iemand die je dan ook nog eens steunt als je het moeilijk hebt. Op die manier is het ook makkelijker om gemotiveerd te blijven en de focus te behouden.

5. Bouw een krachtige, maar verstandige tijdlijn

Wat wens je te bereiken is een vraag die je uzelf moet stellen, plak er een tijd op, bijvoorbeeld in een tijdspanne van een jaar. Hou uw doelen bij op een kalender, en probeer niet te ver vooruit te kijken om uw resultaten te zien.

Tot slot: De clou

De clou is dat je om gemotiveerd te blijven je de bereidheid moet hebben aanpassingen te maken in je levensstijl en gewoonten. Het is keihard werken en uw levenswijze zal zich moeten aanpassen aan je nieuwe gewoontes, alleen en alleen op die manier hou je er de focus en motivatie in. Besluit je om een fitness schema te volgen veel succes dan, en vooral blijf gemotiveerd!!