Core spieren en hun belang

Het belang van uw Core-spieren te trainen

Een goede houding door een gezonde core. Veronderstel dat je van op korte afstand iemand ziet lopen die een beetje een ineengekrompen houding heeft en lichtjes gebogen benen, dan zal je er waarschijnlijk vanuit gaan dat deze persoon al een oudere leeftijd heeft. Het is juist deze houding die je dat idee geeft. In dit artikel licht ik één en ander toe.

Waarom een verwrongen houding

Waarom krijgen ouderen zo een verwrongen houding. De reden voor deze houding is, omdat de meeste mensen gedurende hun leven nooit hun nek tot op zijn volle lengte gebruikt hebben. En dat is dan ook meteen de reden dat deze spieren krimpen of korter worden. Lange uren van lezen, schrijven, typen, of aan een werkbank staan eisen uiteindelijk hun tol. Samen met calciumgebrek wordt dit proces compleet, eens dit proces teneinde kan men het niet meer terug draaien. Natuurlijk kan je altijd actie ondernemen voordat zo een proces in gang gezet wordt. De beste actie is natuurlijk dat je gaat trainen, een training op regelmatige basis met stretchoefeningen die de flexibiliteit ten goede komen en met speciale aandacht voor de buikspieren.

Wat zijn de Core spieren

Core spieren hebben betrekking op de volgende spieren de buikspieren, onderrug en de bilspieren. Dit zijn de area’s die betrekking hebben op de houding van de van het lichaam. Een goede houding weerspiegelt een goede conditie van deze spieren. Wat de meeste mensen niet weten is dat het juist deze spieren zijn die centraal staan voor de kracht die nodig is voor de activiteit van het lichaam. Dit wil zeggen dat: wanneer deze spieren in conditie zijn, het lichaam alle activiteiten makkelijk kan uitvoeren telkens er gebruik van wordt gemaakt.

De core spieren versterken

De belangrijkste taak van deze kern spieren is dat ze genoeg kracht hebben, zodat het lichaam maximaal kan omgaan met de dynamische uitdagingen van elke fysieke activiteit die een persoon tegenkomt of uitvoert. Om deze reden, hebben veel gezondheid en fitness deskundigen gerealiseerd dat het belangrijk is de kern spieren samen met de andere spieren in het lichaam te versterken. Door middel van een reeks van experimenten en onderzoek, hebben ze ontdekt dat een sterkere core een heleboel gezondheidsproblemen met betrekking tot de houding kan verminderen. Een sterke core verbetert je algemene houding en gezondheid. Het ondersteunt ook de onderug gedurende de gehele dag.

Waarom een sterke core

Omdat spieren die zijn betrokken in de core groep, precies diegene zijn die zorgen voor een algemene stabiliteit van het bovenlichaam en of onderlichaam. Dus voor diegene die het belangrijk vinden waarom je een sterke core moet hebben, heb ik een paar punten op een rij gezet.

1. Sterke core spieren verbeteren de algemene houding en lage rugpijn

Dit betekent wanneer je stretcht, je zowel het bovenlichaam en het onderlichaam moet stretchen. Dit versterkt dan meteen ook de onderrugspieren.

2. Het trainen van deze spieren bezorgt u een betere houding

Uw core spieren trainen, versterkt niet alleen de core maar ook de heupen, de bilspieren, en dit zowel aan de voorkant of achterkant van de billen, de onderrug. Eens dit stadium bereikt is uw rug en onderrug beter beschermd tegen kwetsuren.

3. Verbetert de fysieke prestaties

Uw core spieren stretchen met langzame bewegingen en statische oefeningen is heel effectief tegen stijfheid. Met andere woorden, het is goed voor de flexibiliteit van het lichaam. Eens de flexibiliteit van een persoon verbetert, dan zal hij zijn level van training kunnen optrekken, omdat zijn lichaam in een betere conditie aan het komen is.

4. Zij zijn niet de oorzaak van pijnlijke spieren.

Statische stretchoefeningen zijn het beste voor de spieren en het bindweefsel. En omdat deze soort van stretch statisch en heel langzaam uitgevoerd wordt, “heel anders dus dan het traditionele veren en rekken ”is er geen kans op pijnlijke spieren.

5. Lange spieren vermijden problemen wanneer je oud wordt.

Core spier oefeningen verlengen de spieren die ingetrokken zijn als gevolg van pijn. Het verhindert ook pijn aan de spieren na een training.

Tot slot: De aanbeveling

Gezondheid- en fitness experts bevelen aan om minimaal twee maal per week core spier oefeningen uit te voeren. Deze oefeningen kan je mee opnemen in uw training of na uw training. Inderdaad core spieren zijn heel belangrijk voor het bereiken van een goede houding van het lichaam. En sterke core spieren beschermen de rug.