Cardio en interval training

Voordelen en nut van Cardio Interval Training

In een lange termijn studie voor de gezondheid van de US Public Health Service in de Verenigde Staten, is de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten tussen verschillende groepen in de bevolking gedocumenteerd. Lang voordat de symptomen verschenen, kon epidemiologisch onderzoek de hoge risico groepen identificeren. De hoogste risico groep zijn het mannelijk geslacht en met een leeftijd van meer dan 35 jaar, die roken, hoge bloeddruk, hoge niveaus van bepaalde bloed vetten, en een familiale voorgeschiedenis van cardiovasculaire aandoeningen hebben.

Nog meer onderzoek

Andere onderzoekers hebben aan deze lijst een andere risicofactor toegevoegd : de dwangmatige, hard-driving, zeer angstige persoonlijkheid. Hoe groter het aantal factoren, hoe groter iemands algehele risico. Deze bedreigingen voor het hart kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: zoals leeftijd, geslacht, en erfelijkheid die kan worden gecontroleerd, vermeden, of zelfs geëlimineerd worden. Onder die in de tweede categorie zijn wat cardiologen noemen "de triple threat.", dit zijn hoge bloeddruk, roken van sigaretten en hoog cholesterolgehalte in het bloed. Als u een pakje sigaretten rookt per dag, is uw risico op een hartaanval tweemaal groter dan dat van een niet roker. 

Het gezonde hart

Als deze risicofactoren gevaar opleveren voor de gezondheid van het hart, wat verbetert dan zijn welzijn en wat verbetert dan de kansen van een lang en goed werkend hart? Uiteraard, stoppen met sigaretten roken en een vetarm dieet eten zal ook helpen De volgende beste dingen die u voor uw hart kunt doen is uw hart te geven wat het nodig heeft: : regelmatige lichaamsbeweging of een volledige cardio intervaltraining. Het hart is een spier, of, beter gezegd, een groep of 'pakket' van spieren. , soortgelijk aan de spieren van de armen en benen. En net zoals met alle spieren, met oefening versterkt en verbetert “ cardio verbetert de gezondheid van het hart en de spieren.”

Grootschalige statische studies

Sinds de Tweede Wereldoorlog, zijn verschillende grootschalige statistische studies geëvalueerd, de relatie tussen fysieke activiteit en hart- en vaatziekten. Een bekende enquête vergeleek 31.000 bestuurders en begeleiders van bussen met een verdieping op. De bestuurders hadden een aanzienlijk hoger percentage van hart- en vaatziekten dan de begeleiders van de bussen, die liepen rond in de bussen en klommen meermaals de trap op naar de bovenverdieping. 

Experimenten met honden

Het waarom en hoe achter deze statistieken werden verklaard door klassieke experimenten met honden. Honden die actief waren hadden een veel betere bloeddoorstroming dan die die inactief gehouden werden. De cardio- oefening leek de ontwikkeling te stimuleren van nieuwe verbindingen tussen de beschadigde en de bijna normale bloedvaten, , zodat actieve honden een betere doorbloeding hadden. Het menselijk hart reageert op dezelfde manier om de bloedtoevoer te stimuleren naar het gedeelte dat werd beschadigd door de hartaanval. Om een beschadigde hartspier te genezen, is het hart afhankelijk van nieuwe kleine bloedvaten voor wat collateral verkeer heet. Deze nieuwe takken kunnen ontwikkelt worden door cardio interval training voor een hartaanval — en op die manier kunt u voorkomen dat u een hartaanval krijgt.

Wat moet worden gedaan om een hartaanval te voorkomen?

Sommige studies toonden aan dat matige lichaamsbeweging meerdere malen per week effectiever is in het opbouwen van deze ondersteunende trajecten dan uiterst krachtige oefening twee keer vaak gedaan.. De algemene regel is dat deze oefeningen helpen het risico van schade te verminderen aan het hart. Sommige onderzoeken tonen verder het verband aan tussen lichaamsbeweging en een gezond hart op basis van de bevindingen die de niet-sporters hadden, deze hadden 49% meer risico op een hartaanval dan de sportieve mensen die meededen aan het onderzoek.

Positieve resultaten

U kunt absoluut positieve resultaten verwachten van cardio- training, en dit niet alleen op gebieden die betrekking heeft op uw cardiovasculaire systeem maar op de algehele status van uw gezondheid als goed. Deze soort van cardio- training is zeker goed voor het hart en bestaat uit een is een cyclus van "herhaalde bewegingen" die van intensieve aard zijn. In dit proces zijn er perioden van recuperatie. Het kan zowel worden beoefend met een uitgebreide activiteit als met een gematigde activiteit.

Tot slot: De 5 belangrijkste voordelen te behalen met cardio

1. De bedreigingen van hartaanval zijn verminderd

2. Een versterkte hart taak

3. Verhogen van het metabolisme, verhogen de kans op verbranding van calorieën, en helpen daarom bij het afvallen.

4. Verbetert longcapaciteit

5. Helpt verminderen of elimineren van stress

  • Inderdaad, cardio-intervaltraining is de manier voor het creëren van een gezond hart en fit lichaam.