Oefeningen voor het versterken van je Core

Je Core of kernspieren

Veel mensen geloven dat je core spieren de belangrijkste spieren in je lichaam zijn. Trouwens, het zou heel moeilijk worden om te bewegen zonder het gebruik van je core spieren. Deze spieren beginnen eigenlijk bij je heupen en omvatten je hele romp tot en met je nek. Onderaan het artikel staan de afbeeldingen van de oefeningen die we bespreken in het artikel..

Waarom je core versterken

Wanneer je core spieren sterk zijn heb je automatisch een  beter evenwicht. Uw mobiliteit en vermogen om te bewegen in elke positie zonder fysieke inspanning verbeteren. Uw houding is beter, die dan op zijn beurt daadwerkelijk leidt tot meer zelfvertrouwen en een betere gezondheid. Een aanzienlijk vermindert risico op letsel en pijn door een sterke core. Men hoort dikwijls genoeg rondom ons van ‘ach ik heb last in mijne rug’.  De volgende oefeningen zullen je helpen aan een sterkere core die er voor zorgt dat je pijnvrij kan blijven.

Core versterkende oefeningen

1. Plankhouding: De plank is een beweging die echt aan je gehele core werkt. Lig op de vloer in een push- up positie. Druk je nu naar omhoog tot een horizontale positie, dit is nu de houding van de plank. Je kan deze plank moeilijker maken door op je voorarmen te steunen in plaats van op je handen.

2. Zijdelingse plankhouding: De zijdelingse plank houding is een andere beweging die je kan doen. Vanuit de plankhouding draai je zijdelings zodat je één arm kunt uitsteken richting plafond. Je wordt ondersteund door één arm en je benen.

3. Hollow Rock / Superman: Ga op je rug op de grond liggen. Span je buikspieren. Hef je benen en schouders / armen van de vloer. Houd uw core- spieren strak en houd deze positie aan voor tien tot twintig seconden. Rol nu over zonder de vloer aan te raken met je handen. Je armen en benen zijn nog steeds van de vloer en je bent gepositioneerd alsof je door de lucht zou vliegen zoals superman dit doet.  Borst en dijen zijn niet in contact met de vloer. Houd deze positie even aan en rol terug op je rug en herhaal.

4. Crunches / Sit- Ups: Tot slot, laten we de goede ouderwetse sit - up niet vergeten. Overweeg om een kleine steun of kussen onder je onderrug te steken als ondersteuning. Leg je plat op je rug op de vloer, armen achter je over je hoofd, je handen rond je nek of hoofd. Wanneer je nu rechtkomt in de zithouding kan je ervoor kiezen je armen mee te zwaaien om je te helpen naar de zithouding te komen. De beweging is niet compleet totdat je je tenen kan aanraken met je vingertoppen. Je kan de beweging aanpassen door je knieën naar buiten te laten kantelen, zo kom je in een vlinderpositie.

Machines

Train je in een fitness centrum en heb je dan toegang tot machines dan kan je overwegen deze in te schakelen als hulp bij je training. Met de hamstringmachine kan je sit- ups, heup en rug spieren trainen. Voordat je al deze oefeningen met de machine probeert is het erg belangrijk dat je de juiste instructies krijgt en die dan ook nauwgezet opvolgt. Je kan jezelf pijn doen door de bewegingen verkeerd uit te voeren.

Voeg core oefeningen toe aan je workout

Voeg core  versterkende oefeningen toe aan je workout routine, doe deze oefeningen zeker twee keer per week. Met een sterkere core zal je andere oefeningen gemakkelijker te uitvoeren. Je zal meer vet te verbranden en ook een gezondere en sterkere core hebben.

Tot slot: Afbeeldingen van de oefeningen