Freeletics bodyweight oefeningen met hoge intensiteit

Freeletics is een HIIT training

35861.jpegFreeletics is een sport en is de naam voor een 15 weken durend transformatie bodyweight trainingsprogramma. Het bodyweight programma omvat hoge interval trainingen (HIIT in het kort) die full-body routines en oefeningen combineert met loopsessies. De trainingen doe je via een coaching app, met zijn 700 verschillende training combinaties is dit best wel een uitgebreide app.  De coaching app kan je downloaden via Google Play Store en de Apple Store. Er is een betalende versie en een gratis basis versie. 

Freeletics coaching app

Naar mijn mening is de Freeletics app de beste bodyweight training app van dit moment. Elke trainingsroutine is hetzelfde in die zin dat je niet verondersteld wordt om te rusten, je moet telkens het beste uit jezelf halen. Deze trainingen verhogen aanzienlijk je cardiovasculaire conditie en helpen je te bouwen aan spiermassa. Freeletics wordt beschouwd als een sport, en is niet alleen een workout routine. Freeletics atleten kunnen concurreren met anderen en tracken hun prestaties via de app. Zelfs als je dit 15 week durend coaching programma weet te voltooien, kan je doorgaan met de trainingen. Het bodyweight trainingsprogramma is beschikbaar via de Google Play Store en de Apple Store. Er is een betalende versie en een gratis versie, de gratis versie dient eigenlijk om je kennis te laten maken met het systeem van Freeletics.

Freeletics en de Griekse goden

Er zijn meer dan 700 training combinaties mogelijk met de app. Het leuke is dat de freeletics trainingen zijn vernoemd naar de Griekse goden en godinnen (Aphrodite, Metis, en Apollon om er een paar te noemen). Dit is logisch want wie hun 15 weken coaching programma tot een goed einde brengt, die zal eruit zien als een gebeiteld standbeeld van hun vroegere zelf. Alle trainingen worden geleverd met video-begeleiding, zodat je kan zien hoe een beweging moet uitgevoerd worden, dit voor zowel de beginnende Freeletics atleet of de gevorderde Freeletics atleet. Alle trainingen zijn op een dusdanige manier ontworpen om tussen de 5 en 45 minuten je training af te werken. Sommigen trainingen nemen slechts een paar minuten in beslag. Maar je mag gerust zijn, een 5 minuten training met de Griekse goden kan ruim voldoende zijn om je af te matten.

Freeletics basis

Eens je toegang hebt tot de website van Freeleticskan kan je deelnemen aan de community. Het bodyweight programma is ontworpen voor mensen met gewichtsproblemen, het programma laat je toe om je peroonlijke voorkeur van trainingen in te stellen. Je vult een vragenlijst in en aan de hand van die vragenlijst stelt het systeem een aangepaste training voor je op. Dus een op maat gemaakt trainingsprogramma voor iedereen die Freeletics beoefent. 

Waar worden deze trainingen uitgevoerd

Deze bodyweight trainingen kunnen worden uitgevoerd in de buitenlucht, parken, sportstadions, sportscholen of thuis zonder extra training apparatuur. Wat de oefening modules vereisen, is een muur, een atletiekbaan en een pull-up bar. Dat is alles wat je nodig hebt voor een complete Freeletics trainingsprogramma. Het Freeletics programma is online verkrijgbaar voor de wereldwijde fitness fanatici sinds 2013. Het programma heeft ook een sociale aanwezigheid op Twitter, Facebook, Pinterest, en Vimeo. 

Gratis versus betalend

De gratis versie van Freeletics is een basis om kennis te maken met het pakket, je kan deze basis versie verkrijgen door het downoaden van de lite Freeletics app voor IOS en Android-apparaten. Deze app heeft dan betrekking op de gratis training modules. Voor de betaalde training modules moet je de pro app van Freeletics kopen. De betaalde versie bevat alle basis-en geavanceerde training modules met een gedetailleerde beschrijving van doelgerichte trainingen. Het is een 15 weken durend trainingsplan met de hulpmiddelen en informatie over voedzaam eten. Wanneer u zich inschrijft op de officiële Freeletics website kan je kiezen of je een wekelijkse nieuwsbrief wil krijgen. De nieuwsbrief bevat relevante informatie en reviews van mensen die met succes het volledige programma hebben afgewerkt. Dit zal je inspireren om zelf een fit en strak lichaam te ontwikkelen. 

Conclusie

Men mag Freeletics bekijken als een sport die er voornamelijk opgericht is het lichaam fitter en strakker te maken. Het programma kan je volgen via een app. Er is een betalende versie en een gratis versie die je kan downloaden via de Google Play store en de Apple store. Het programma is een 15 weken durende bodyweight trainingsprogramma, maar na die 15 weken kan je gewoon verder doen met dit programma. Het lijkt wel leuk de namen van die Griekse goden die de programma's van Freeletics hebben. Er zijn zo'n 700 verschillende mogelijkheden van bodyweight training met deze coaching app van Freeletics. Dus men zal niet snel verveeld raken met dit programma. Wil je nu zelf ook eens proeven van Freeletics dan kan je hier gratis inschrijven.