5 beste ontbijten voor een gespierd lichaam

Inleiding

Men zegt altijd het ontbijt is de beste maaltijd van de dag. Dit is zeker waar, na een nacht van gemiddeld 8 uur geen slaap heeft je lichaam dringend voedingsstoffen nodig om aan de nieuwe dag te beginnen. Hierbij is het belangrijk om een gezond ontbijt na te streven!

Enkele voordelen van ontbijten

  • Een ontbijt zal je hongergevoel in de voormiddag onderdrukken.
  • Voldoende eten zal je metabolisme versnellen.
  • Een ontbijt is een extra maaltijd die je nodig hebt wanneer je gaat sporten of lichamelijke inspanning doet.
  • Ontbijten voorkomt dat het lichaam eiwitten uit de spieren zal halen.
  • Door te ontbijten zal je niet snel geneigd zijn om aan een vraatbui te beginnen.

5 ontbijten die je een goede start van de dag geven.

Hier zijn 5 ontbijten die je op het juiste spoor zullen zetten voor een gezonde dag. Hou wel rekening om deze ontbijten aan te passen naar je eigen noden, bijvoorbeeld (laag in koolhydraten, vegetarisch, etc)

  1. Omelet van eiwit

Eieren zijn een snelle, makkelijke en goedkope oplossing om je dag te starten. Eieren zijn een een traditioneel ontbijt, de meeste mensen zullen genieten om hun dag te starten met een omelet.

Om het vet en calorieën te verminderen van deze maaltijd, is het aan te raden om het "eigeeel" te verwijderen. Probeer te streven naar een minimum van 6 eiwitten welke je ongeveer 20 gram proteïne zullen geven.

Tip: voeg groenten toe aan je omelet, bijvoorbeeld gesneden uien, pepers, enzoverder. Alsook kan je wat gemalen "kaas met laag vetgehalte" toevoegen.

Gebruik olijfolie om uw omelet in te bakken, maak liefst geen gebruik van boter. Wanneer u nog koolhydraten wilt bij uw ontbijt kan u gewoon 2 sneden volkoren brood op uw bord leggen met daarbovenop uw omelet en smullen maar.

  1. Havermout met woudvruchten

Havermout is een van de beste koolhydraat bronnen om je dag te starten omdat de vertering langzaam is en het rijk is aan voedingsvezel. Let erop dat u de niet gesuikerde versie koopt, anders kan uw bloedsuikerspiegel gaan pieken en dat is niet de bedoeling.

Tip: u kan een koffielepel pindakaas aan uw havermout toevoegen, pindakaas rijk aan eiwitten en gezonde onverzadigde vetzuren.

Werk uw havermout af met woudvruchten, een bron van antioxidanten om uw dag mee starten.

  1. Krachtige ontbijt smoothie

Voor veel mensen de reden dat men geen ontbijt eet is omdat ze geen honger hebben of wegens gebrek aan tijd. Wanneer je s'morgens gehaast bent is een gezond ontbijt blijkbaar een zware opgave.

Een ontbijt smoothie is de perfecte oplossing omdat deze makkelijk in minder dan vijf minuten kunnen bereid worden.

Doe vers fruit in je blender, neem fruit dat je graag hebt maar een aanrader is banaan, appel, kiwi, rode biet, sinaasappel, enzoverder... Neem 150 ml fruitsap, 2 soeplepels magere yoghurt of kwark en mix dit geheel een minuutje en drinken maar.

Je kan er makkelijk dingen aan toevoegen, pindakaas, vervroren woudvruchten, lijnzaad, je kan het zo gek niet bedenken alles is mogelijk in een smoothie. Power-Breakfast Smoothie

Dit ontbijt is een perfecte balans tussen eiwitten, koolhydraten en vet.

  1. Tonijn wrap

Ok U zal denken we gaan toch geen vis eten als ontbijt, ik zou zeggen waarom niet vis is heel gezond rijk aan omega3 vetzuren en een goede bron van eiwitten. Alsook een aardige brok aan calorieën welke u zullen behoeden om zoetigheden in de loop van de voormidddag te gaan eten.

Mix een blik tonijn met 1 eetlepel magere yoghurt of kwark, afkruiden met peper en zout (of andere kruiden naar believen). Doe de tonijn in een "wrap" en voeg rauwe of gestoomde groenten toe naar believen. De wrap oprollen en u hebt een gezonde onbijtmaaltijd.

Tip: denk eraan om een volkorenwrap te kopen.

Dit ontbijt zal u ongeveer 250 Kcal geven en dan heb je een zeer goede start voor de dag met een goede basis van eiwitten en koolhydraten.

  1. Cottage cheese muesli

Dit is eigenlijk meer een dessert type ontbijt of voor mensen onderweg.

Meng 3 eetlepels cottage cheese met 2 eetlepels magere kwark of yoghurt voeg wat woudvruchten toe voeg hierbij 2 tot 3 eetlepels muesli aan toe. Dit geheel gaan we mixen voor een 2 tal minuutjes. Het geheel in een potje doen en je bent klaar om mee te nemen voor onderweg.

Ook dit ontbijt is een rijke bron aan eiwitten en koolhydraten voor een goede start van de dag.

Besluit

Via deze weg hopen wij u wat tips en inzicht gegeven te hebben in de noodzaak van een goed gezond ontbijt.

Voor meer informatie neem gerust een kijkje op dieetweb.be