Hoe krijg je kleinere borsten (voor mannen)

Borsten bij mannen

Bij vrouwen hebben de borsten een belangrijke functie; het produceren van moedermelk. Bovendien worden de borsten bij vrouwen als één van de meest aantrekkelijke lichaamsdelen beschouwd. Maar bij mannen daarentegen worden borsten die groter dan gemiddeld zijn vaak als storend gezien. Een bierbuik(je!) wordt steeds meer geaccepteerd. Maar rondborstigheid bij mannen wordt door de meeste vrouwen als een grote afknapper gezien, tenzij een man een gespierde borstkas heeft natuurlijk. In de meeste gevallen gaat het echter om uitgezakte vetophopingen. Wat is de oorzaak van grote borsten bij mannen en, belangrijker nog, hoe kom je er weer af?!

Oorzaken van grote borsten bij mannen

  • Het is voor mannen gemakkelijker om borsten te krijgen dan om zich ervan te ontdoen. Het eten van veel dierlijk vet is een belangrijke oorzaak voor 'mannenborsten'. Vrouwen trekken vaak hun neus op voor vlees dat vrij veel vet bevat, maar laat dit nu net iets zijn waar veel mannen dol op zijn.
  • Een gespierde borst bij mannen wordt over het algemeen als aantrekkelijk beschouwd. Maar spieren zijn echter alleen goed zichtbaar als er weinig vet in de weg zit. De borst is nu eenmaal een lichaamsdeel waar vet zich van nature gemakkelijk op laat slaan. Als dit het geval is, kan een man beter niet teveel borstspieroefeningen uitvoeren omdat de borst hierdoor alleen duidelijker aanwezig zal zijn (niet in positieve zin).
  • Mannen die kunstmatige hormonen tot zich nemen, met name anabole steroïden, kunnen ook sneller grote borsten ontwikkelen. Wanneer de man veel vet heeft rondom de borst, zal hij grote borsten ontwikkelen die er vanwege de aanwezigheid van het vet niet gespierd uit zullen zien. Bovendien zijn er meer risico's aan verbonden zoals leverkanker, verminderde zaadproductie, krimpen van de testikels, impotentie, moeilijkheden of pijn bij het plassen, kaalheid, depressie, en woede-aanvallen.
  • Alcoholmisbruik kan een belangrijke oorzaak zijn voor grote borsten bij mannen. Bovendien zal iemand bij alcoholisme vaak in het algemeen aankomen in gewicht.
  • Ongezonde voeding kan leiden tot grote borsten bij mannen.

Hoe krijg je kleinere borsten als man?

  • Als je erin bent geslaagd om grote borsten te krijgen als man zijnde, is de kans groot dat je er weer van af wilt. Hiervoor zul je het probleem bij de bron moeten aanpakken; in de meeste gevallen de voeding. Het beste antwoord is daarom om de eetgewoonten te veranderen. Eet minder (dierlijk) vet , lege koolhydraten en zoetigheid. Nuttig bovendien ook minder alcohol. Één à twee glazen per dag zou het maximum moeten zijn. Eet bovendien meer groenten en fruit.
  • Begin meer te sporten. Concentreer je hierbij vooral op cardiotraining. Dit is een effectieve methode om snel vet te verliezen. Goede voorbeelden van cardiotraining zijn hardlopen, fietsen, zwemmen, loopband en roeien.
  • Een ingrijpende methode om van de grote borsten af te komen, is het ondergaan van cosmetische chirurgie. Door middel van liposuctie kan plaatselijk vet worden verwijderd. Dit is echter wel een methode waar een flink prijskaartje aan zit en zou daarom het best alleen als laatste redmiddel moeten worden beschouwd.

Conclusie

De oorzaak van grote borsten bij mannen ligt meestal bij ongezonde voeding. Helaas hebben mensen het niet zelf in de hand waar hun lichaam vet opslaat en daarom resulteert dit bij sommige mannen in vrij grote borsten. Maar door je oude eetgewoonten in te ruilen door nieuwe, gezonde eetgewoonten en door veel aan cardiotraining te doen, zul je over het algemeen goede resultaten boeken zodat je niet over hoeft te gaan op drastische redmiddelen!