Verschillende populaire massages

Verschillende populaire massages

Een massage krijgen is een heerlijk gevoel en bovendien zitten er vele voordelen voor de gezondheid aan verbonden. Sommige van deze voordelen zijn stress vermindering, verhoging van de soepelheid, verbetert de bloedcirculatie, ontgift het lichaam van onzuiverheden, vermindert pijn in gewrichten en spieren, verlicht migraine en zo zijn er nog veel meer voordelen.

Bob Hope geloofde dat een van de redenen dat hij 100 jaar geworden was, de massages waren die hij regelmatig kreeg.

Hier een lijst met populaire massage vormen;

  • Hot Stone massage. Hier wordt gebruik gemaakt van platte, verwarmde stenen in combinatie met traditionele massage technieken. De stenen worden strategisch geplaatst op het lichaam om er voor te zorgen dat stijve spieren zich ontspannen en het lichaam zich kan ontspannen. Het helpt bij het ontgiften van het lichaam en tegen stress. Dit is 1 van de meest ontspannende massage ervaringen.
  • Vreeling (Deep tissue). Hier ligt de nadruk op de onderliggende spieren, het bindweefsel en plaatsen van je lichaam die jezelf waarschijnlijk nog niet kent. Dit is een intense massage en wordt vaak toegepast bij het herstellen van blessures, bij sporters en mensen die kampen met een chronische stijfheid. Als u problemen heeft met uw houding of een fysiek veeleisende baan dan is dit perfect voor u.

De therapeut gebruikt zijn blote handen en soms de armen om diep door te dringen naar het bindweefsel. Doordat de therapeut diep gaat kan het soms pijnlijk zijn, indien dit het geval is aarzel dan niet om te vragen om een lichtere druk. Het kan voorkomen dat ze u vragen diep te ademen wat kan helpen om bij een spier te komen en deze goed te bewerken. Dit is niet de meest ontspannende vorm van massage maar helpt onder andere goed tegen stijve spieren en detoxen.

Je voelt je het prettigst wanneer de massage voorbij is, hoewel sommige mensen ook pijnlijke plekken hebben. Dit kan een dag of twee zo zijn en dan is het weg, er zijn ook mensen die gewicht hebben verloren na een vreeling massage. Hou er rekening mee dat de massage langzaam wordt uitgevoerd. Het is dan ook het beste om 1 a 1½ uur hier voor uit te trekken.

  • Shiatsu. Dit is een Japanse vorm van massage die zich richt op drukpunten en de energie stroom, het is een beetje op de manier zoals acupunctuur werkt. Vingers en handpalmen worden gebruikt in een strategische volgorde om energie en onzuiverheden los te maken, deze combinatie zorgt ervoor dat de stress vermindert. Traditioneel gezien kan deze massage uitgevoerd worden zonder olie of andere lotion en kunnen klanten vaak hun kleding aanhouden. Veel mensen hebben de ervaring dat hun lichaam los wordt en dat de knopen bij de spieren weg zijn.
  • Erotische massage. Deze vorm van massage is erg intiem en wordt daardoor vaak binnenhuis uitgevoerd. De massage is de moeite waard om te geven aan je partner en natuurlijk ook heerlijk om te ontvangen. Zorg, om goed in de stemming te komen, voor de juiste sfeer. Denk aan kaarsjes aansteken, gordijnen dicht, muziek aan en de juiste kleding. Daarna kunnen jullie of zelf beginnen door aan te geven wat je een heerlijke massage lijkt of je kunt bepaalde richtlijnen van internet halen. Het is in ieder geval nuttig om te weten te komen waar de erogene zones van je partner zijn.
  • Ashiatsu. Deze massage is ontspannend en daarnaast een leuke ervaring. Dit type massage wordt gedaan met de voeten van de masseuse, terwijl ze zich vasthoudt aan een paar balken boven de massage tafel. Door het optrekken aan de balken kan de masseuse makkelijker druk uitoefenen op plaatsen waar het normaliter moeilijke is. Hier door is de druk beter dan een gewone massage en verspreidt zich meer over het hele lichaam. Het doet geen pijn en voelt ook niet vreemd aan, het is eigenlijk gewoon leuk dat ze op deze manier met je lichaam bezig zijn.

Slotwoord

Er zijn tegenwoordig veel verschillende massage, de ene past precies bij je en de andere niet. Zoek voor jezelf uit welke jij het prettigst vindt en verwen jezelf af en toe met een massage. Je knapt er verrassend veel van op.