Acne behandelen met Tea Tree Olie

Tea Tree Oil voor acne

De tea tree oil huidverzorging acne behandeling is eigenlijk heel simpel, je doet namelijk de tea tree olie rechtstreeks op de puistjes. Voor een meer acne gevoelige huid, doe de tea tree olie direct op de vette T-zone, op het voorhoofd, neus en kin. Als u ernstige acne heeft kunt u de tea tree olie over het hele gezicht doen. In het Nederlands wordt deze olie theeboomolie genoemd.

Hoe gebruiken?

Gebruik tea tree olie als een zelfgemaakt acne verzorging door tweemaal daags, in de ochtend en voor het slapen gaan op een schoongezicht te doen. Als u het gebruikt op puistjes, doop dan een wattenstaafje in de tea tree olie en dep het direct op het puistje. Mee-eters gaan snel weg door de tea tree olie. Als u het wilt gebruiken op het hele gezich of de T-zone, meng dan 3-4 druppels tea tree olie met uw normale reinigingsmiddel.

Tea tree olie is een olie, maar het zal er niet toe leiden dat uw huid vettig wordt. Uw huid absorbeert de tea tree olie en het zal niet vettig aanvoelen. Het kan zelfs gebeuren dat uw huis enigszins droog aan voelt. In het begin zal het wennen om uw huis hiermee te behandelen. Het zal een beetje steken en branden. Dit is gewoon de tea tree olie die zijn werk doet, het doden van bacteriën en het helpen van acne tegen te gaan.

Mocht uw huid zo gevoelig zijn dat u huiduitslag krijgt dan is het verstandig om het gebruik onmiddellijk te staken. Tea tree olie heeft een unieke geur. In eerste instantie heb je het idee dat het naar insecten spray ruikt, maar je went er aan en dan blijkt de geur niet eens zo slecht te zijn. Vergeet ook niet dat de meeste acne producten ook een onaangename geur hebben.

Juiste huidverzorging voor acne

Een persoon met acne moet een goede verzorging van de acne huid volgen om de huid stralend en schoon te krijgen. Alleen met behulp van de tea tree olie behandeling is niet genoeg er zijn ook handelingen waar aan gedacht dient te worden. Sommige van die handelingen moeten gedaan worden om de gezondheid van uw huid te verbeteren en de acne weg te nemen.

Dit zijn:

  1. Tweemaal daag uw gezicht wassen met een milde reiniger. Gebruik geen zeep, dat droogt de huid teveel uit. Het zorgt er ook voor dat de olie klieren gestimuleerd worden om meer olie te produceren en dit leidt weer tot (meer) puistjes.
  2. Knijp of zit niet aan een puistje en oneffenheden. Dit kan leiden tot littekens en infecties.
  3. Wrijf niet in uw gezicht of raak uw gezicht niet vaak aan. Dit stimuleert de huid en veroorzaakt vettigheid. Als u de gewoonte heeft om aan uw voorhoofd of kin te wrijven dan is het het beste om dit zo snel mogelijk af te leren.
  4. Houd je haar schoon en probeer ervoor te zorgen dat het uit je gezicht blijft, zeker wanneer er veel styling producten in het haar zitten.
  5. Als u make-up gebruikt, doe dit dan spaarzaam en verwijder het elke dag grondig. Slapen met make-up heeft een belangrijke negatieve bijdrage op de gevoelige acne huid.
  6. Tea tree olie zal niet voor iedereen het product zijn, maar geen enkel acne product werkt op ieders huid hetzelfde. Het zal wel voor een groot gedeelte uw huid verbeteren.

Links

Het is te koop bij de drogist

Lees voor meer acne behandelingen Natuurlijke acne behandelingen

Lees verder voor Tea Tree toepassingen

Tea tree olie remedies voor vrouwen

Tea Tree Olie : tips om het te gebruiken